רעיון לשרשור חדש!!!

רעיון לשרשור חדש!!!

אתמול דיברתי בטלפון עם בדודה שלי, ויצא לנו לדבר על דמי כיס, ואז אני גיליתי, להפתעתי שהיא מקבלת דמי כיס, והיא גילתה, להפתעתה, שאני ל-א מקבלת... אז רציתי להתעניין מה דעתכם בענין דמי כיס! א-נ-י חושבת, שזה ממש לא רעיון טוב, כי ככה הילדים לומדים שהכסף בא בקלות ובעתיד הם לא ירצו לעבוד קשה ויתיאשו מהר מהעבודה, כי הם יגידו "למה לעבוד אם אני יכול לקבל כסף בלי מאמץ??" ויש גם כאלה שהמצב הכלכלי של ההורים שלהם לא הכי טוב עכשיו והם לא רוצים לספר לילדים שלהם, כי הם לא רוצים לשתף אותם בזה, אז הם ממשיכים באותו סכום כסף, וזה יוצא הוצאה כספית גדולה סתם! ובכלל יש הרבה בעיות של רדיפת בצע וחשיבה רק על "איך אני ארוויח כסף" ו"אני חייבת כסף", מאשר כאלה שלא מקבלים דמי כיס, ומתביישים לבקש מההורים שלהם (או יש כאלה שלא רוצים משום כבוד הורים וכדו') ואז הם לומדים לחיות עם פחות מותרות, וזה הרבה יותר טוב! (לדעתי בכל אופן...) מה דעתכם?

תגובה...

אלמונית לדעתי את צודקת! אבל אם הורים רוצים לתת דמי כיס כל חודש או שבוע הם יכולים זה לא איסור או עבירה...אבל זה גם מאוד קשור למספר הילדים בבית... ואם הם נקלעים למצב כלכלי בעייתי ואין להם איך להפסיק עם הדמי כיס לילדיהם אז זו כבר אשמתם! נ.ב. אני אשמח להתכתב איתך בדוא"ל אז תשלחי לי ל- [email protected]

איילת כ

New member
לדעתי זה דווקא לא דבר רע

דמי כיס עדיפים מלבקש כל פעם מהורים, ככה אני יודעת שזה הסכום שאני מקבלת בשבוע, ולכן אני משתמשת בו רק לדברים שאני ממש רוצה... חוץ מזה אני לא חושבת שזה יפתח בילדים תלות. אני לא חושבת שזה טוב לעבוד בגיל הנעורים, מה בוער לך? יהיה לך את כל החיים לעבוד עד שימאס לך.

אם כבר דמי כיס

אז סכום קטן, כמו 5 ש"ח, או לעשות למשל - על כל משהו שאתה עושה (שקובעים מראש) אתה מקבל כך וכך כסף. למשל, אני מכירה משפ' אחת שלילדים היה קשה לקום, אז סכמו איתם שכל 4 ימים רצוף שהם יקומו בזמן - הם יקבלו שקל, וככה הם מקבלים כסף משהו שהם הרוויחו! חוץ מזה, שהם מרגישים הרגשה של סיפוק! ולא אמרתי שבוער לי לעבוד. ההפך - אני ממש לא רוצה לעבוד עכשיו. אני עושה דברים אחרים. אדרבא! עשיתי כמה פעמים בייביסיטר חינם מתוך חסד ומוך הנאה ולא מתוך זה שאני רוצה כסף. ותאמיני לי, שאני כמטעט ולא מבקשת כסף מההורים שלי, וגם ם כן, אני אומרת להם לפחות 10 פעמים תודה, כי זה באמת מגיע להם, התודה הזו.

אח, הנוסטלגיה..

אני זוכרת שכשהייתי ביסודי- זה קרה באלף שעבר.. על כל מבחן שקיבלתי בו 100 קיבלתי 10 ש"ח ועל כל 90 5- וכו' וכו' זה היה כתמריץ לא דמי כיס. דמי כיס? זה דווקא דבר חכם לדעתי, זה ללמד את הילד להסתדר, כי הרי ביננו ההורים שלנו כן נותנים לנו כשאנחנו צריכים, אז עדיף שתיינו מסודר ושרצוי שזה יהיה פעם בשבוע ככה שילדים יתרגלו לתקציב. גם כשהם יגדלו ויעבדו הם יתרגלו שיש להם מסגרת שמשתנה בהתאם לעבודה, אבל ברגע שהם הגיעו לתקרה הם צריכים לחכות עם ההוצאות לשבוע הבא.

איילת כ

New member
ברור

הכוונה לא הייתה שיתנו לי כסף בלי שום סיבה אלא רק בגלל שמתחשק לי, אלא שאני אקבל את הכסף תמורת משהו שאני עושה.

lali37

New member
זה נורא תלוי בסכום וגם....

יש לי חברה שכל פעם שהיא לא עשתה שיעורי בית/לא התקלחה בזמן הורידו לה מהדמי כיס השבועיים שזה לא חכם אם כבר אז צריך שתקבל כשאתה עושה ולא להפך!!!!

זה לא טוב, לדעתי, מה שהם עשו

כי צריך לתת עידוד, ולגרום לך לעשות יותר, כי אתה יודע שאם תעלה - תרוויח מזה משהו!

למעלה