טוב
אני היסטוריון אז הכל נראה לי באזור ההיסטורי, אבל אני אנסה לעזור בכל זאת: נושא: הקשר בין מלחמת ויטאנם למאבק בסמים. שם העבודה:לוסי ברקיע עם M16. שאלת מחקר: כיצד השפיעה מלחמת ויטנאם על המלחמה בסמים בארה"ב. רקע: אם היה בוחן מישהו את "המאבק בסמים" בארצות הברית או בכל מדינה מערבית עד 1964 הוא היה מגלה שמרבית הסמים שאנו חושבים היום שהם מסוכנים או אפילו מסוכנים מאוד (כדוגמת הסמים האופייטים או סמי הזייה) היו חוקיים לגמרי, היחס אליהם היה כאל תרופות ונושאי מחקר מכובדים מצד אחד או כשעשוע אקסנטרי של הבוהמה, 4 שנים מאוחר יותר שורה של סמים החל מהרואין ועד למריחואנה הוכרזו כלא חוקיים והממשל האמרקאי (ובעקבותיו שורה של מדינות בעולם) הכריז על סמים אלו מלחמת חורמה. מלחמת חורמה זו, לא הייתה בום אופן תוצאה של גילויים חדשים ברפואה, נהפוך הוא, מחקרים שנעשו באותה תקופה גילו תכונות חיוביות מאוד בסמים כמו LSD או מריחואנה, העשויים לסייע בשורה מחלות החל מאפילפסיה וכלה בסכיזופרניה, דרך שורה של הפרעות גופניות ונפשיות. מה שכן קרה באותם שנים הייתה מלחמת ויטנאם והתנועה נגד המלחמה, במחקרים שעשה הצבא האמרקאי באותן שנים, גילה הצבא שחלק עצום מהחילים מעשנים מריחואנה ולוקחים כדורי הזהייה (בעיקר LSD) מצב זה הדאיג מאוד את ראשי הצבא שהיו הראשונים להלחם בתופעה בתחומי הצבא, במקביל, התנועה נגד המלחמה שצברה פופלריות בקרב צעירים בצפון ארה"ב בעיקר בקרב צעירים עודדה ואפילו הטיפה לשימוש בסמים, ה LSD היה אחד מסמלי המאבק של התנועה, להקות כמו ג'פרסון איירפליין, הבירדס הדורס ואפילו הביטלס שרו שירים שהציגו את חווית הסמים כחוויה, בעיני הממשל האמרקאי, המלחמה בסמים הייתה גם ואולי בעיקר מלחמה בתרבות הנגד שצמחה בשנות השישים.