רעיון למימון החלום

erezb1

New member
רעיון למימון החלום

שלום חברים. אנחנו שוקלים קניה של משק חלקאי/נחלה. על מנת לממן את העניין, יש כמובן סכום התחלתי (שאף פעם לא מספיק) ויש את מה שהנכס מציע. קרקע חקלאית לחכירה, לולים להשכרה (אני לא מגדל דבר) וכו'. רעיון נוסף הוא למקם על השטח הקרוב לבית (שטח של 2 דונם) קראוונים להשכרה ולהעזר בהם להחזר המשכנתא. האם העניין נחשב לחוקי (קראוונים יכולים להיות על גלגלים) ואם נדרש אישור מיוחד עבור העניין ? אני יודע שמעל גובה הכנסה מסוים, יש לשלם מיסים (כעסק) אך לא על זה אני שואל. תודה ארז
 

mol3

New member
לא חוקי

היתר הבנייה לא נוגע רק לבנייה עצמה, כי אם ובעיקר לזכויות הקרקע. אי אפשר להעמיד מבני מגורים על קרקע חקלאית ו/או על קרקע למגורים שמוצו בה זכויות הבנייה.
 

ziv4ever

New member
לא מדוייק.

על פי החלטה 979 של ממ"י, יש לך בשטח המופשר - אותם שני דונם - עד 375 מטר זכויות בנייה שאותם אתה יכול לרכוש בלי שום בעיה, ועוד 500 מטר למחסן, שאמור להיות לשימושך האישי אבל זה לא נאכף. הלולים שיש בגינה, יושבים על רישיון וזכויות בנייה. מול המנהל, תהליך של הריסה שלהם והצבת הקראוונים במקומם עשוי להיות משתלם. אני עד, במושב שבו גדלתי, לעשרות אורוות שהפכו למחסנים ולולים שהפכו לבתים מניבים להשכרה. ודוק: אם לא תעבוד לפי הספר, וקשה לעבוד לפי הספר, אתה תאכל אותה וחזק. כל מי שניסה לעקוף את הכללים ההזויים של המנהל חטף צווי פינוי, בשבוע שעבר הייתה ההריסה הראשונה במושב והכף של השופל עוד נטויה. בסך הכל, אם מצאת חלקה טובה שאתה יכול להרשות לעצמך, בניית נכס מניב על הקרקע זה רעיון טוב, שאתה לא תהיה הראשון שמיישם אותו. אבל זה לא פשוט.
 

mol3

New member
החלטה 979 מדברת על שימוש מסחרי בלבד

הוא מדבר על מגורים ו/או צימרים שזה לא שימוש מסחרי רגיל. לא לזה התכוון המחוקק. ההחלטה של ממ"י באה על מנת להסדיר תופעה שאי אםשר לצאת נגדה. מה שקרה עד היום הוא, שנפתחו אלפי עסקים לא חוקיים ומצד שני, אפילו כיבוי אש לא יכלו לערוך שם ביקורת, כי העסק לא חוקי. עכשיו המצב ישונה ולפחות תהייה בקרה על בטיחות, על חיבורי חשמל ניאותים, אמצעי כיבוי אש וכד'.
 
למעלה