רעיון למוצר - שאלה.

yaelyael

New member
רעיון למוצר - שאלה.

באילו דרכים ניתן לקדם רעיונות לכדי מימוש? יש לי כמה רעיונות למוצרים בכמה תחומים - אני לא יודעת אם יש בהם חידוש (כחלק מהגדרה של פטנט) או לא. חלק הם שכלול של מוצר קיים. אשמח לדיעות, עיצות. אשמח ללמוד. תודה, יעל

yaelyael

New member
אני רוצה להוסיף

שלום לאנשי המקום
תודה יעל

papricahome

New member
איך לממש רעיונות...

ראשית, אני מבינה שאת חדשה פה, בפורום שלנו, אז ברוכה הבאה... לגבי שאלתך,ההבדל המהותי בין פטנט למידגם, זה שבפטנט יש שינוי פונקציונלי משמעותי או שינוי משמעותי של המרכיבים.לעומתו מידגם הינו שינוי צורני בלבד כמו למשל כסא חדש שעיצבת,אז לא תוכלי לרשום פטנט על הכסא עצמו,כי הוא כבר קיים, תוכלי לרשום מידגם על צורה חדשה שהענקת לו. לעומת זאת אם תיכננת כסא חדשני, בעל צורת ישיבה חדשה, מיוחדת במינה, שעוזרת ליישר את הגב למשל,אזי, תוכלי לרשום פטנט על הכיסא. לגבי המימוש...זה תלוי מה המוצר,את יכולה לפנות לחברות שזה עשוי לעניין אותן,אם דגם או שרטוט טכני,ולהציע שיתוף פעולה. מאחר ואף אחד לא יחתום לך על סודיות, אני מציעה לך להצטייד בידיד/ה עו"ד לפגישות, אף על פי שנורא קשה להגן על זה... בכל מיקרה , תזכרי שתמיד האופציה הנוספת היא שזה ישאר במגירה וחבל... בהצלחה, ואת מוזמנת להראות את המוצרים,אנסה להפנות אותך לקולגות,לפי התאמת המוצר יפעת שגב מנהלת פורום עיצוב המוצר

yaelyael

New member
כמה דברים

תודה על התגובות ועל קבלת הפנים. אני מעוניינת למצוא דרך לקבל סיוע מאנשים וגם, אם זה מתאים, להציע חלק מהרעיונות לחברות קיימות, ולעשות זאת תוך שמירת זכויות על הרעיון. בינתיים לא מצאתי פרטנרים. במקביל - נקודה חשובה שהזכרת יפעת - אכן חבל שהרעיונות הן במגירה, וההרגשה שלי שאם יש להם יישום , אז נכון הוא להוציא אותם לאור - כי אכן חבל. ( בנוסף אני רוצה ללכת הלאה - אם זה מובן למה אני מתכוונת). - אשמח להמלצה כאן או במסר על עו"ד בתחום שיש לו ניסיון ועם ראש פתוח יצירתי. ועוד משהו - לפני שנתיים (אולי) ראיתי בערוץ שמונה תוכנית עם לואי תורו - היתה לו סדרה כזו על מפגשים יוצאי דופן.. לא זוכרת את שמה. היתה תוכנית אחת על מוצרים ומכירות - בעיקר בערוצי קניות. היה שם איש אחד (טיפוס) שיצר מוצרים שונים ומכר אותם בערוץ קניות. הראו שם איך הוא הגיע עם רעיון למוצר ואולי שרטוט ראשוני למפגש של "סיעור מוחות" עם כמה עובדים של איזו חברה שנותנת מעין שירות כזה. האנשים מהחברה הזו הציעו רעיונות לעיצוב המוצר, לשיפור וכו'. אני לא יודעת אם מישהו כאן ראה את הקטע או לא. בכל אופן, מעניין אותי איזה סוג של חברות נותנות שירות כזה. האם יש חברות כאלו בארץ? תודה, יעל

LeonardoDV

New member
מי שנותן שרותים כפי שציינת

הוא כל משרד לעיצוב מוצר, מלבד, הליווי המשפטי. משרד לעיצוב מוצר יחתום ללא שום קושי על מסמך סודיות כך, שאת מוגנת במסגת הזו. לגבי כל הרעיונות שלך, זה לא מספיק שיש רעיון טוב למוצר, יש לבחון את העלות לצרכן של המוצר הסופי ולראות אם הוא נכנס לקטגוריה שניתן לשווק. לאחר השלב הזה יש לבדוק עצמאית דרך האינטרנט ובאמצעות עורך פטנטים, האם רשום או נרשם בעבר פטנט על אותו רעיון.

yaelyael

New member
תודה

איך אף פעם לא חשבתי על זה שיש משרדים עצמאיים לעיצוב מוצר שכל אחד יכול לפנות אליהם. כמובן. איך לא. תמיד ציירתי לי עבודה של מעצב מוצר בתוך או בשביל חברות. התפקיד הרומנטי והיצירתי למשל של מעצב מוצר בבי"ח למכוניות. (בכלל עיצוב מוצר נראה לי מקצוע מעניין ויצירתי ומהנה). אז פתחתי עכשיו דפי זהב. והנה אני באותה נקודה כמו בחיפוש של עורך-דין. אין לי המלצות, וגם אם היו, איך מוצאים מישהו שמתאים לך לעבוד איתו כשלא מכירים את התחום ואנשים בתחום. אני כאן ללמוד, לקבל המלצות, .... תודה

LeonardoDV

New member
במידה ואת מעוניינת

אני יכול לפרסם כאן את הטלפון שלי במשרד

למעלה