רעיון ליום השואה...

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
רעיון ליום השואה...

היות ומדברים הרבה על הנצחה חשבתי שכל מי שיש לו קשר לשואה (אני מניח שרובנו דור שלישי...) שירשום את זה כאן. מאיזה צד הקשר ועוד כל מיני פרטים...
יהי זכרם ברוך.

ny22

New member
מנהל
אני אתחיל...

אצלי הצד הקשור הוא רק הצד של אמא: סבתא ילידת פראג (בירת צ'כיה) סבא יליד קוסובה-הורה, כפר צ'כי יפיפה ליד פראג. הם עלו לארץ לפני השואה (אאל"ט שניהם עלו בין 38-39). משפחותיהן (כולם במשפחה מלבדם) נספו בשואה. שתי המשפחות נסעו לטרזינשטט ומשם לאוושויץ...
יהי זכרם ברוך! תמיד כשאני רואה סרט שואה ובו אני רואה איך התנהלו החיים באירופה שלפני השואה, בגטו ואז במחנה ההשמדה, אני חושב עליהם ועל מה שהם היו צריכים לעבור....

אוקי תורי ../images/Emo16.gif

אני נכדה של ניצולי שואה. סבתא שלי (מצד אבא) איבדה את אביה בצעדת המוות ברוסיה. ההסבר: אבא שלה נשלח לצעדה והוא בסה"כ התכופף כדי לקשור את הנעלים וישר ירו בו בראש והשאירו אותו בדרך לדמם למוות. סבא שלי (מצד) אמא היה במכונות העבודה. --- זהו נראה לי זה מה שאני זוכרת - כי זה מה שסיפרו לי... --- יהיה זכרם ברוך לכל ה-6 מיליון האנשים.

Double U

New member
אומנם לא הקשר הכי קרוב, אבל...

לסבתא של אמא שלי (סבתא רבא שלי) היו שני אחים ואחות. הם חיו באירופה ובשלב מסוים לאחר מות הוריהם, ארבעת האחים הופרדו וכל אחד מהם נשלח למדינה אחרת (סבתא של אמא שלי לאורוגוואי, אח אחד עלה לארץ והשניים האחרים למדינות באירופה). אז האחות של סבתא רבא שלי נספתה בשואה באחד המחנות.

Yarinv

New member
סבא שלי ז"ל היה ניצול שואה

היחיד ששרד מהמשפחה (אמא, אבא ו-7 אחים) כשהיה בן 17.

Rioter

New member
..

גם אם לא כולנו דור שלישי, או קרובי משפחתנו ניספו\ניצלו - זה העם שלנו, זו ההיסטוריה והמורשת שלנו..

ny22

New member
מנהל
ברור, אני כמובן איתך בנושא הזה...

אבל התכוונתי למי שיש לו קשר דם...

למעלה