רעיון ליום הולדת

• פותח הנושא ofik
  • פורסם בתאריך

ofik

New member
רעיון ליום הולדת

אני מקוה שזה שיך כאן. הבן שלי בן שמונה עוד שבוע. אנחנו גרים בישוב שבו הרבה עשירים ורק השבוע הוא הוזמן ליום הולדת שבה הסיעו 20 ילדים לקניון ארנה (כשעה נסיעה) ושם לקחו אותם פארק הרפתקאות שכנראה נמצא בתוך הקניון. אני מודה שאני ממש לא אהבתי את הרעיון. לא את העלות המוטרפת ולא חושבת שהדרך לחגוג יומולדת היא להסיע ילדים לקניון ולשלם עבור בידורם. בכל מקרה אני מחפשת רעיון ליומולת אחר. שנעשה לבד. הפעלה שאני ואחיותיו הגדולות יכולות לעשות לכל ילדי הכיתה במרחב הדשא או בבית. משהו שיהיה כייף שלנו לא קנוי. הרבה תודות מראש עופיק

Kalla

New member
אם יש גינה ומזג אוויר טוב זה קל.

אצלנו בגינה חגגנו לפני כשבוע יום הולדת לבני שבו השתתפו 20 ילדים בני 11-12. עשינו להם משיכה בחבל, משחקי כדור, חבילה עוברת, תחרויות בסגנון הכנסת נר הקשור לחוט לבקבוק בלי להסתכל, לא לתת לילד לשבת בכסא או לא לתת למטאטא ליפול וכו'. קנינו כיבוד קל ובנוסף הכנו נקניקיות על האש והגשנו בתוך לחמניות עם קטשופ או חרדל וגם הכנו פופקורן. פרט לאמת וחובה, משחק שמעסיק אותם שעות בגיל הזה, נראה לי שכל יתר המשחקים יכולים להתאים גם לילדים בני 8.

אנחנו מתכננים "מחפשים את המטמון"

לאותו גיל. הרעיון הוא שתי קבוצות שהולכות בשני מסלולים מקבילים של משימות מובילות המגיעות בסוף לנקודת הסיום שהיא המטמון (ארגז ובו "הפתעות" יום ההולדת. החוגגת ביקשה "יומולדת צבע" - אז נחשוב איך לשלב את זה יחד. היתרון - מנצלים שבת כתה שבה יהיו משפחות כל הילדים - וככה האירגון יותר נוח. החיסרון - חוסר ודאות לגבי מזג האויר - מקסימום נדחה בשבוע. וגם - דורש די הרבה הכנה - אבל אני לא יודעת אם את מתייחסת לזה כאל יתרון או חסרון.

הרעיון לא שלי (צנועה ../images/Emo8.gif)

הרעיון לבחור צבע שהילד אוהב ולהכין את כל המסיבה לפי אותו צבע - משחקים, כיבוד, קישוטים, הפתעות - הכל קשור לצבע הזה. כיוון שאנחנו מתכננים לשחק מחפשים את המטמון, והיא נדלקה על הרעיון של יומולדת צבע (תודה ליעל) - נשלב איכשהו בין השניים. הכיבוד וההפתעות פחות בעיתיים, ואת המשימות שבדרך נשאר לנו עוד לתכנן (עזרה תתקבל בשמחה). אין לנו צבע אחד מסויים כעיקרי - אלא הרעיון הכללי של המסיבה הוא צבעים (לכן ההפתעות למשל - הן חבילת טושים צבעוניים וחוברת - ובסימן שאלה גם חבילת מטבעות זהב בגלל המטמון - אבל זה כבר תלוי בתקציב).

אם מעניין אותך חפש את המטמון../images/Emo77.gif

יש לי כמה רעיונות שעשיתי לגילאים אלה, עפ"י נושאים (שודדי ים, אבירים, דרקונים ופיות ועוד) תבחרי נושא, גם כזה שלא כתוב - ואני אשתדל לעזור, בשמחה!

ofik

New member
אינדיאנים אפשר???

ותודה על התגובות המהירות עופיק

אין לי זמן כרגע, אך כשאתפנה- אחשוב

על רעיונות ומבטיחה לחזור...
. בינתיים רק תכתבי בבקשה, על כמה ילדים מדובר, בערך.

יומולדת אינדיאנים- חפש ת' מטמון.

אני בד"כ מכנסת אותם במעגל (על הדשא) ומספרת סיפור רקע, למשל: "אתם שבט אינדיאנים, החי באי מרוחק באוקיאנוס. הצ'יף (כאן מגיע שמו של ילד היומולדת) המכונה "נץ השחר" (או כל שם אינדיאני אחר...) כינס אתכם, כדי להודיע לכם כי חבורת שודדים פלשו לאי ועליכם לעצור אותם. ידוע כי פניהם של השודדים הוא להגיע לאוצר העתיק הנמצא באי והיה שייך לאבותיכם. עליכם להספיק להגיע לאוצר לפני השודדים הרעים... אתם אינכם מכירים את מקום המטמון וכדי להגיע אליו תקבלו הוראות ומשימות בדרך..." כאן כדאי להסביר את הכללים: כולנו קבוצה אחת וזו לא תחרות, ברגע שמישהו מוצא פתק, כולם מתאספים סביבו ומקשיבים בדממה, לא רצים, מקשיבים למבוגרים, הזהרות בעניין כבישים במידה ויש בסביבה וכדומה. אפשר להמציא שם לשבט, שכל אחד ימציא לעצמו שם אינדיאני וכיד הדמיון. רעיונות לפתקים ומשימות: 1) פתק ראשון יש להחביא באזור הבית, כמובן: "לפני שנתחיל בדרך, עליכם להתלבש ולהיראות כמו אידיאנים. התלבושות מחכות לכם ב... " וכאן לכתוב רמזים כיצד להגיע לתחנה הראשונה, שם יסתתר ארגז מלא בתחפושות שונות, בגדים ישנים, סרטים, בנדנות, נוצות כמובן (אפשר לקנות בחנויות יצירה ). כדאי שיהיה גם איפור ולאפר אותם כאינדיאנים. לאחר שכל מי שרצה התאפר, לצלם אותם
ולהורות להם לחפש את הפתק הבא הנמצא באותו האזור. 2) פתק 2- "כל הכבוד! עכשיו כשאתם כבר נראים לגמרי כמו אינדיאנים, צריך כסף כדי לממן את המסע למטמון.." וכאן בא תיאור/רמזים על המקום הבא "שם תחפשו כסף וזהב". מכינים מראש שעועיות לבנות גדולות, מרססים אותפ בספריי בצבע זהב ומפזרים בתחנה הבאה, מתחת לעלים או חול, שיהיה מוסתר, אך לא יותר מידי... לאחר שיאספו את ה"כסף והזהב", שיחפשו פתק נוסף בסביבה. 3) פתק 3- "עכשיו אתם בטח מתים מרעב, תלכו ל...., שם תחפשו מזון..." יש להכין מראש סוכריות טופי (או משהו בריא אחר) קשורות כל אחת עם חוט תפירה או יותר קל- מספר שקיות סנדוויץ' פשוטות, כל אחת עם מספר סוכריות טופי. את הסוכריות הבודדות או שקיות הטופי, יש לקשור על ענפי עץ/עצים הנמצאים זה לייד זה (לנו יש מטעים קרוב לשכונה, כך שזה מאד קל), או על כל מקום אחר שניתן לתלות אותם, שיהיו מספיק מוחבאים ובגובה שהילדים יגיעו אליהם. לאחר שאכלו- הפתק הבא. 4) במידה ויש סבים צעירים ברוחם או דודים עם אנרגיות מתאימות, אפשר לקבוע שמשלב מסויים אחד מהם יחכה עם מקל גדול, כאילו הוא שודד השומר על הדרך והם יצטרכו להלחם עמו והוא כמובן "יתן" להם (גם זה ניתן לכתוב בפתק כמשימה- להצליח לעבור את השומר). אם יש מספר מתנדבים, אפשר לקבוע שבסוף הסיבו, יחכו מספר אחים/דודים ויתנפלו עליהם בכאילו והם יצטרכו לברוח להם לכייון המטמון.אולי זה לא ממש מתאים ליומולדת עם הרבה ילדים. ליומולדת פיראטים עם 10-11 ילדים- זה עבד יופי והוסיף לאקשן. 5) אפשר לעשות תחנה בה הם מכינים כלי נשק מענפים ועצים בסביבה. 6) אפשר לעשות תחנה באזור בו יש אבנים ועליהם "לצייר" עם אבנים, כולם בייחד, פרצוף גדול, כאשר המטרה היא להפחיד ולהרתיע את השודדים, במידה ויעברו כאן... 7) במידה ויש בבית חיות פלסטיק של ילדים, אפשר שבתחנה אחת, כדי להמשיך להתקדם, עליהם לחפש את עדר הסוסים שלהם שברח ונפוץ לכל עבר (יש להחביא אותם באזור התחנה, מתחת לחול או עלים יבשים ולזכור את מספר הסוסים שפיזרתם... 8) תחנה אחרונה- עליהם לחפש חלקי פתק/פאזל גדול המוסתרים באזור, עליו יהיה כתוב היכן מסתתר המטמון. את הפאזל ניתן להכין מקרטון, אשר עליו ייכתב הרמז (אפשר גם בחרוזים ), אותו יש לגזור לכארבעה חלקים שיהוו מעין חלקי פאזל,הם יוחבאו באותו האזור, אך כל חלק במקום אחר (קרובים יחסית זל"ז). כשילדים ימצאו את כל חלקי הפאזל- הם ירכיבו אותם ושם יהיה כתוב רמז על מיקומו של המטמון. 9) את המטמון (הפתעות יומולדת, אפשר להוסיף מטבעות שוקולד מפוזרים) כדאי להחביא בקופסת קרטון גדולה, אשר נצבעה אף היא בזהב (זוכרים את הצבע מהשעועית?...), או אם יש תיבת אוצר מתאימה יותר. זהו, יש לך יומולדת מלאה. אח"כ רק אוכל ושתיה, עוגת יומולדת והילדים מסודרים. וכמובן- פתיחת המתנות... צריך הכנה למשחק: א) לכתוב פתקים. ב) כשעה לפני יום ההולדת, להחביא פתקים וכל מה ששיך. ג) חומרים שצריך: ד) שעועיות לבנות צבועות בספריי זהב. ה) כלי לאיסוף השעועיות בשטח. ו) תחפושות, בנדנות, סרטים וכדומה ז) נוצות (מחנות יצירה כלשהי?) ח) קרטון כתוב, גזור ומוכן עם רמז למקום בו מסתתר האוצר. ט) סוכריות טופי מוכנות לתליה (בבודדות או בשקיות סנדוויץ'). זהו, אני נשפכת מעייפות אז אני מסיימת. מקווה שיעזור, שייתן לכם רעיונות לדברים אחרים/דומים. שיהיה בכל מקרה- המון מזל-טוב לילד יום ההולדת!

מה שעשיתי עם בני הצליח מאוד

משחק בחוץ של מחפשים את המטמון עם כל מיני משימות יום הולדת באמצע ובסוף נפגשים למדורה עם הכנת פיתות אישית עם שמן זית וזעתר או שוקולד פרווה . אפשר להוסיף גם נקנקיות בברביקיו והם מאושרים. עוד יום הולדת אחד עשינו ביער. פיזרנו את הממתקים בשקיות פתוחות על העצים כך שהכיבוד היה חופשי לכל מי שרצה ועשינו תחנות משחקים כמו קליעה בחיצים, וכו'.

ת מ ר ב ר

New member
סיפור בהמשכים

תכינו מספר תחנות הפעלה בהתאם לנושא שהבן שלך אוהב. או, תמציאי סיפור שהעלילה מסתבכת וכדאי להציל את הילד נגיד מידי המכשפה הילדים צריכים לעזור . כל פעם תהיה הפעלה שונה כמו: כתיבת ברכות לבעל השמחה, או להמציא שיר או חידה, תחנה שמפריחים בלונים, מפנפחים בלונים וכותבים עליהם ברכה,יוצרים פסל סביבתי, מכינים מתכון. זה משעשע ומשתף את כל הילדים, כל פעם שעוברים שלב ממשיכים לספר את הסיפור. בהצלחה

אחותי ובעלה עשו לילד שלהם מסיבה

משגעת ביער (הוא בן 6). היה מעולה, הוא (בעלה) אירגן משחקי חברה יפים והיהי הרבה אוכל (הם קנו טאבון לפיתות, היה ג'חנון, סלטים, פשטידה (זה להורים יותר, שבאו גם, כמובן), והיו גם הרבה ממתקים ושקיות יומולדת ופרסים לכולם). היה מצויין. ממש מקסים.

מנצלש"ת-יומולדת לבנות 10../images/Emo65.gif

מחפשת רעיונות ליומולדת. רק הבנות יוזמנו וכבר אי אפשר לעשות בחוץ
. בטוח שנכין פיצות יחד ואני מחפשת רעיונות לעוד כמה פעילויות (איכשהו נדמה לי שמיציתי כבר את כל היצירתיות שלי בימי ההולדת שהיו עד כה
).

למעלה