רעיון לגנאש

djahiz

New member
רעיון לגנאש

מה דעתכם על גנאש תפוח - דבש - קינמון? חשבתי להרתיח תערובת חליטה עם שמנת, ולהוסיף לשוקולד יחד עם כמות קטנה של דבש. איזה שוקולד יתאים לגנאש כזה? האם יש לכם רעיונות אחרים בכיוון?

motip3

New member
נשמע טוב

הייתי הולך על שילוב עם שוקולד מריר כי שאר המרכיבים מספיק מתוקים. אני פעם עשיתי קונכייה משוקולד מריר ובפנים הכנסתי קוביות קטנות של תפוח גרנד סמיט (החמוץ) ודבש, ללא שוקולד בכלל וסגרתי בשיטה השקף ההפוך, היות והמילוי מאוד נוזלי.

motip3

New member
קישור להסבר....

אחת השיטות לסגור פרלינים ושהסגירה תהיה יפה וחלקה זה בעזרת שקף, יש על כך הרבה חומר באינטרנט וגם בפורום. לפני בערך שנתיים פיתחתי שיטה לסגירה של פרלינים שממולאים בנוזל (אלכוהול, דבש, קרמל וכו') במקרים כאלו לא ניתן להניח את השוקולד על גבי התבנית, להניח שקף ולדחוף כי השוקולד יתערבב עם המילוי. לכן פיתחתי את שיטת השקף ההפוך (לחצי לקישור המצולם). שהרעיון הוא שקודם מורחים את השוקולד על השקף בשכבה מאוד דקה ואז הופכים את השקף על גבי התבנית ועוברים עם השפכטל. במקרה כזה אין לחץ של השוקולד על המילוי הנוזלי כי השוקולד "מחובר" לשקף ורק סוגר את הפתחים.

נשמע מעולה

אני היתי הולכת על שוקולד חלב או לבן
ולאיזון מתיקות מוסיפה משקה אלכוהולי כמו ויסקי, כך שיהיה מתאים גם לעשות "לחיים",
את הקונכיה - במריר

djahiz

New member
תודה על הפרגון

אלה יהיו הפרלינים שאחלק בעבודה לקראת החג, ואעדכן לגבי התוצאות.

יפעת187

New member
למוטי

קראתי את הסבר שלך, אבל לא ראיתי אם זה בסוף החזיק מעמד אחרי שבוע בחוץ?

וכמו שהבנתי פשוט שמת ליקרים רגילים ישר בפנים?

motip3

New member
כעיקרון זה החזיק....

יש שקיעה מסויימת (של התחתית) פנימה ועדיף לעשות זאת עם פרלינים לא עם דופן דקה במיוחד. בכלל זה יותר נחנד בתור גימיק ולא משהו על בסיס שיווקי. אבל השיטה טובה גם לפרלינים עם קרמל, דבש וכו' כלומר עדיין מילויים נוזליים יחסית אבל בעלי צמיגות. גם רצוי לעשות פרלינים יחסית קטנים ולהזהיר אנשים כדי שלא יקרה מצב שמישהו למעשה נותן ביס בפרלין ומייד כל המילוי נשפך עליו. צריך להכניס את כל הפרלין לפה.

יפעת187

New member
למוטי

תודה! ראיתי את ההדרכה של אילנה אבל לא הבנתי משהו אחד בשלב אחרי המילוי רשום למרוח שכבה לכיסוי ולהוריד עודפים ואז להניח את השקף
אבל בתמונות רואים שבאים להוריד עודפים עם פלטה, אבל בתמונה לאחר מכן זה עדיין כמו שהיה לפני

מה נכון?

motip3

New member
אני לא יודע מה זאת ההדרכה של אילנה

בקישור שנתתי לך אלו השלבים המתוארים:

1. מכינים קונכיות בתבניות. זה כולם יודעים לעשות.
2. ממלאים את הליקרים בתוך הקונכיות.
3. מורחים שכבה דקה של שוקולד על שקף.
4. מניחים את השקף עם השוקולד כלפי מטה על התבנית.
5. עוברים עם שפכטל להורדת עודפים ומניחים להתקשות.
6. מורידים את השקף.
7. מחלצים את הפרלינים.
8. אורזים בניירות כסף צבעוניים בהתאם למילוי.

ואח"כ יש פרוט של השלבים עם תמונות. לא ברור לי היכן יש בעיה. בתמונה אחת רואים את התבנית עם השקף עליה לאחר המעבר עם השפכטל ובתמונה שלאחר מכן זה כבר לאחר הורדת השקף עצמו.

למעלה