רעיון לאסטרטגיה

fireman

New member
רעיון לאסטרטגיה

ישנן אסטרטגיות רבות לגבי כיבוי שריפות ויציאה לאירועים... עלתה בראשי מחשב מסויימת ואני רוצה לדעת מה שעתכם עליה. שימו לב שלעניין שאני אביא על הכתוב כמובן שיש את היתרונות ואת החסרונות שלו כמו לכל דבר אחר. בגדול כאשר מתקבלת קריאה לשריפה בדירה בבניין קומות לרוב יוצאים שני רכבי סער ורכב סולם (בהתאם לצורך) על כל רכב סער עולים 2 כבאים *2 = 4 כבאים ועוד כבאי/קצין ברכב הסולם רכבים אלו הם רכבים כבדים ואיטיים ולרוב כאשר באמת יש שריפה זמן התגובה הוא נושא חשוב ומשמעותי ועל אחת כמה וכמה כאשר יש לכודים במקום. בואו נעשה השוואה קטנה לרגע...תוציאו קריאה לאמבולנס או רכב משטרה מול רכב כיבוי...תוציאו את שניהם מאותה נקודה ואותו מסלול, הסיכוי שרכבי המשטרה ומד"א יגיעו למקום ראשונים קרוב ל100%. הרעיון שלי יצריך יותר כוח אדם וזה דבר שאין לנו ולכן תראו את ההצעה הזו כדבר שהוא לא רלוונטי למדינת ישראל אם כי קיים משהו דיי דומה שאני אדגיש אחר כך... למה בעצם הייתה ההשוואה בין רכב כיבוי לאמבולס וניידת משטרה לדוגמא? -בכדי להמחיש כמה רכב הכיבוי כבד ואיטי לעומתם... וכאן אני מעלה רעיון מסויים, רכב צוות נקרא לו... רכב שבו תצא הכמות העיקרית של הכבאים ושאר הרכבים יאויישו ע"י נהג בלבד. נניח רכב מסוג סוואנה למשל....יכול להסיע מספר רב של אנשים והוא רכב אוטומטי ומהיר מאוד....על רכב כזה אפשר לעמיס ציוד חילוץ מסויים כמו פורצי דלתות, גרזנים, ואמצעי כיבוי קלים כמו מטפים. ציוד מיגון שכולל מספר מנ"פים. עכשיו מה הקטע של כל זה? בגדול כאשר מגיעים לשריפה במבנה הפעולה הראשונית היא חדירה למבנה ואיתור וחילוץ לכודים, שלב הכיבוי עצמו מגיע אחר כך ולרוב התקיפה הראשונית נעשית ע"י עליה של מספר כבאים לא המבנה כאשר בידיהם מטפים ופורץ דלתות בדר"כ ואחר כך נפרש קו המים ומבוצע כיבוי באמצעותם... אז נשנה קצת את האסטרטגיה.... ניצור רכב שדומה לרכב ההצלה שיכול להסיע גם מספר אנשים. ברכב הזה יעלה נהג + 2 כבאים (קחו בחשבון שברכב הזה יהיה ציוד המתאים להתמודדות עם שריפה במבנה למעט מים וזרנוקים) מעבר לדברים בגדול שציינתי אפשר להוסיף גם מסור דיסק לומים וכדומה. במקום להוציא 2 רכבי סער אפשר להוציא רכב אשד עם נהג בלבד ורכב סולם עם נהג בלבד... עכשיו מדוע רכב אשד? רכב אשד חוסך את הבעיה של המים שיש לרכבי הסער...כמות המים שיש ברכב אשד זהה לכמות מים של 4 רכבי סער, ציוד החילוץ נמצא ברכב הקל שמסיע את הכבאים והסולם עמוס בציוד שלו אז יש לנו ככה... רכב קל שבו נהג + 2 כבאים = 3 רכב אשד 1 רכב סולם 1 בסה"כ 5 כבאים, אותו דבר כמו שנעשה כיום, כתבתי קודם לכן שאין כוח אדם...אז אני חוזר בי וכן יש כוח אדם. תוציאו את שלושת הרכבים ביחד...ב100% יגיע ראשון הרכב הקל שמסוגל להאיץ מהר יותר ולהכנס במקומות צרים וכבישים עמוסים, שני הכבאים יתלבשו ויצטיידו במטפים, כאשר יגיעו למקום הם כבר יכולים לבצע בעצמם את החדירה הראשונית למבנה ולאתר ולחלץ לכודים, בזמן הזה שהם כבר מחלצים יגיעו שני הרכבים הייעודיים (אשד לדוגמא ורכב סולם) הנהג של הרכב הקל יוכל להתלבש בינתיים וכאשר יגיעו 2 הרכבים האחרים הוא יוכל להצטרף אל שני הכבאים ולהתחיל בפריסת קו מים.....בעיקרון זה אולי נראה מצחיק כזה או לא הגיוני אבל נניח והרכב הראשון יגיע 2 דקות לפני שני הרכבים האחרים, 2 דקות אלו יכולות להציל חיים..... מה דעתכם על האסטרטגיה שלי? אם למישהו יש רעיונות אחרים לשיפור אסטרטגית היציאה לאירועים, להציע לשנות משהו וכולי....אז אתם מוזמנים

טל פורן

New member
ערן

האסטרטגיה שלך נכונה אבל בשביל ליישם אותה צריך לשנות שיטת עבודה של שנים אולי תנסה להעלות את הרעיון בתחנה שלך ותראה מה יגידו לך אם בש"כ היה כסף ולכאן תמיד מגיעים היו מנסים שיטות שונות ומגוונות ובקשר לאסטרטגיה ומה אם ברחוב בקושי נכנסת כבאית רגילה אז את המצפה מאשד ומסולם להיכנס שם? ייקח כמה דקות עד שיפנו את הרחוב שבילהם ובזמן הזה אין לך מים אולי צריך סער אחת במקום האשד שתיכנס אחרי הרכב הקטן שהצעת

אלברטרג

New member
תגובה...

כמה נושאים למחשבה: 1.לשריפה במבנה דרושים כ"א ואמצעים,אם יגיעו כבאים אפילו עם ציוד אלמנטרי תמיד יהיה חסר משהו: זרנוקים,מים,ציוד פריצה וכו´ בקיצור בכבאית יש ציוד חילוץ הצלה וכיבוי שייתן מענה כמעט לכל תקרית אפשרית, כ"א זמין שמגיע הוא לא בהכרח יעיל ללא ציוד ותאמין לי מניסיון שאתה מגיע ראשון לארוע רק עם ציוד מגן אתה לא יכול לעשות כלום (מלבד הערכת מצב). 2. משטרה ומד"א לרוב נמצאים בחוץ ומסתובבים בעיר ולכן זמן הגעה שלהם יותר קצר. 3. הם גם לא צריכים להתמגן ולצאת למקום ולנסוע ברכבים כבדים. 4.כל המגמה של רכבי הכיבוי החדשים היא להביא יותר כבאים ולתת להם זמן להתארגן במהלך הנסיעה.כך שהכבאים יורדים מהכבאית מוגנים ומוכנים לעבודה. 5. יש לתת את הדעת על רכב פיקוד שיגיע ראשון וייתן הערכת מצב ראשונית ובכך יחסוך זמן וארגון זירת הארוע יהיה יותר יעיל אבל גם זה בהנחה שיש מספיק כוח אדם ושהרכב הזה באמת יצא ראשון (לא פעם הגיעה הכבאית לפני רכב פיקוד ולכן היעילות שלו נפגעה) 6. לפי דעתי השיטה הנוכחית הוכיחה את עצמה ואולי צריך לייעל אותה לא להחליף אותה. ועוד משהו קטן תאר לך שאו רכב הסעת הנוסעים או רכב הכיבוי יתקע במהלך נסיעה (תאונה,פקק,תקלה טכנית) עדיין יגיעו צוותים לא מושלמים מבחינת ציוד וכוח אדם ואז מה תסביר לאזרחים שינינו אסטרטגיה?

נועה פת

New member
רכב פיקוד

מוכיח את יעילותו בכל אירוע מחדש. בתחנה שלנו יוצא על הרכב הזה, ירקון 5, קצין המשמרת בלבד (כך שאין בעיה של כח אדם) לכל אירוע מדרגה 3-4 ומודיע לצוותים שתמיד מגיעים אחריו מאיפה לסוע בשביל לא להיתקע בכבישים צרים מדי, נותן הערכת מצב ראשונית וכו´. האם יש תחנות שלא משתמשות ברכב פיקוד??

נועה פת

New member
רכב פיקוד

מוכיח את יעילותו בכל אירוע מחדש. בתחנה שלנו יוצא על הרכב הזה, ירקון 5, קצין המשמרת בלבד (כך שאין בעיה של כח אדם) לכל אירוע מדרגה 3-4 ומודיע לצוותים שתמיד מגיעים אחריו מאיפה לסוע בשביל לא להיתקע בכבישים צרים מדי, נותן הערכת מצב ראשונית וכו´. האם יש תחנות שלא משתמשות ברכב פיקוד??

זאוברמן

New member
ראיון אסטרטגי

קראתי בעיון רב את הצעתך לראיון האסטרטגי. ידידי הנכבד בכל העולם התפיסה האסטרטגית של שרותי כבאות והצלה מדברת על "כוח אדם , ביזור תחנות לקיצור זמן התגובה ,אפיון האמצעים לאופי האזור , והעמדת האמצעים הנדרשים אל מול פוטנציאל הסיכוני בכל אזור ואזור. עכשיו תעשה לך נגזרות ממה שאמרתי לך כאן ותיוכח שזה הדבר הנכון ביותר בברכה גרשון

למעלה