רעיון יצירתי

liquidlogic

New member
רעיון יצירתי

אני נתקל יותר ויותר באנשים המעוניינים ומנסים לייצר גרסאות ביתיות משופרות למשחקי לוח. אולי כדאי לנסות ולאחד כוחות? לגייס את אלה בעלי הידיים, הידע, החומרים והרצון, כל אחד בתחומו המועדף? (קבוצה לקלפים, קבוצה לנגרות, קבוצה לאריחים וכו')? אני מוכן בשמחה לגייס למאמץ המלחמתי ידע גרפי וידע מינימלי בנגרות, מכונת למינציה A3, מכונת חיתוך ידנית מקצועית למדי, ובשאיפה בעתיד הקרוב גם מכבש חום :)

regex

New member
טוראי גדי מתייצב!

אני יכול לתרום: - הדפסות - דפים - לוחות קרטון - קצת ידע באילוסטרייטור - גיליוטנית גלגלת A4 איזו מכונת חיתוך יש לך?

liquidlogic

New member
שתי גליוטינות A3 וA4

הA3 לא הכי מדוייקת (לא גלגלת) אבל הקטנה עושה עבודה מצוינת בינתיים. שכחתי להוסיף לרשימה כל מיני כלי נגרות אם צריך (משור שולחן קטן, משור גרונג ומשור נימה, רוטר וכיוצא בהללו) יכול להיות אידאלי להכנת קוביות ודיסקיות אני עובד עם שני חברים שלי על בניית CNC (פרוייקט שעצר בינתיים עד לסיום המבחנים) - אם זה יצא לפועל בכלל נוכל לחגוג :)

raviv n

New member
הערה קטנונית.

אתה משתמש לא נכון בביטוי עבודה סיזיפית. עבודה סיזיפית היא עבודה שאין בה שום תועלת, וכשאתה מסיים אותה, לא השגת שום התקדמות. סיזיפוס (במיתולוגיה כלשהי) נענש בכך שהיה צריך לדחוף סלע גדול במעלה גבעה, ובכל פעם שהגיע לפסגה הייתה האבן מתגלגלת שוב למטה והוא היה צריך להתחיל מהתחלה וזהו מקור הביטוי. (אני למדתי את הביטוי על בשרי כשגרפתי עלים בבסיס בתקופת השלכת) אני מקווה שכשאתה מסיים את העבודה המייגעת של הכנת קלפים, יש לך קלפים ביד

liquidlogic

New member
כל הנסיונות שלי בינתיים לא היו משהו

לפני למינציה זה נראה כמו חתיכת בריסטול ואחרי הלמינציה זה נראה כמו כרטיס מנוי של הקאנטרי קלאב. מה הסוד שלך?

regex

New member
סיזיפוס וקלפים

- בנוגע לסיזיפוס: תודה על התיקון - מדובר פשוט בעבודה קשה ותובענית אבל בהחלט שכרה בצידה. - בנוגע לקלפים: השיטה שלי היא שיטה ישירה: פשוט להדפיס משני הצדדים על נייר מתאים. לקח לי בערך 20 ניסיונות לא מוצלחים עד שמצאתי סוג מתאים עם עובי וגמישות נכונים. הסוג שמצאתי הוא נייר שעושים ממנו כרטיסי ביקור. האפשרות של למינציה היא גם לא רעה, אבל צריך נייר יחסית גמיש של 350GSM ולמינציה בחום עם יריעת פלסטיק מאד דק - לא אלו שמשתמשים בהם ליצירת כרטיסים - וכמובן צריך לבצע משני הצדדים. הבעיה הגדולה עם הכנת קלפים הוא דיוק החיתוך: בערמה, גם 1/2 ממ של שוני נראה היטב ולכן צריך לחתוך בדיוק מטורף.

תפירה עוזר

אשמח להצטרף ידע בתפירה (כולל מכונה וכלים כמובן) בדים מכונת ספירלה זמינה אני חשבתי בדיוק אתמול על רעיון בכיוון קצת שונה חשבתי לעשות מעין פרוייקט משותף לקחת משחק פשוט - וכולנו נעשה PNP של אותו משחק ונעלה שרשור של תוצאות

liquidlogic

New member
ברור!

וכמובן שהרעיון הראשון שעולה לי זה פאוצ'ים קטנים :) בטוח אפשר לחשוב על עוד כמה אפשרויות. יש לי אפילו משחק (מראקש) בו השתמשו בסריגה (עשרות שטיחונים קטנים שאת "מציעה למכירה" ומטיילת עליהם בשוק)

y י ר י ת

New member
פימו??

עכשיו הדלקתותי. בפימו אני מעולה [אם הייתי צנועה הייתי מושלמת
]

liquidlogic

New member
פימו מצויין להכנת מיניטורות ומשאבים!

החסרון שלו (אם זה חסרון) הוא חוסר היכולת לעשות חלקים באמת אחידים, אבל ממש לא תמיד זה נדרש - לפעמים אפילו להיפך. חברים שלנו הכינו משחק משובח שכולל כמה עשרות סמנים מפימו (הם נעזרו במכונת פסטה עד כמה שאני זוכר) :)

interferon

New member
החסרון האמיתי של פימו הוא שהוא נורא שביר

לכן אי אפשר לעשות איתו דברים באמת מורכבים\מושקעים אלא אם מדובר במשחק שישוחק בזהירות רבה!! (אם סתם רוצים לעשות דברים כמו עיגולים, ריבועים וכד' זה אחלה)

לא.... תלוי איך עושים ומה

כנפי מטוס יישברו אבל Meaples יו מצוינים - מאד חשוב צורת העיבוד והחומר איתו משתמשים

interferon

New member
אשמח אם תפרטי

מה זאת אומרת איזה חומר? אשמח אם תפרטי... ולא רק כנפי מטוס ישברו, בתור אחד שמפסל הרבה בפימו אני יכול להעיד מנסיון ראשון שכל דבר שהוא קצת עדין יישבר - כלומר כל בליטה שאיננה מאוד עבה. מסכים שלמיפלס זה מתאים כי הם משהו מאוד גס.... אני פניתי יותר למה שאמר ההיגיוןהנוזלי שפימו מצוין למיניאטורות - אכן אפשר להכין איתו מיניאטורות יפהפיות, אך הן יהיו מאוד שבירות.

למעלה