: "החממה המבודדת"
ז'אנר: קומדיה, נעורים, מוקומנטריה
מספר פרקים: 3
אורך פרק: 15 דקות
תקציר:
בתיכון "החממה" היוקרתי, תלמידי שכבת י"א נאלצים להיכנס לבידוד פתאומי לאחר ששמועה על התפרצות מחלה מסתורית מופצת בבית הספר. מה שהם לא יודעים זה שהבידוד הוא בעצם תרגיל הישרדות שארגן המנהל המשוגע של בית הספר, במטרה לבחון את כישורי ההישרדות שלהם. בעזרת מצלמה נסתרת, אנו עוקבים אחרי קבוצת תלמידים משעשעת ומוזרה, כאשר הם מנסים לשרוד את הבידוד המטורף, להתמודד עם אתגרים הזויים ולשמור על שפיותם.
דמויות:
סצנה 1 פנים. כיתה – יום
הכיתה עמוסה בתלמידים משועממים. השעון על הקיר מתקתק בעצלתיים. דניאל, בחור חייכן וקופצני, עומד מול הכיתה ומנסה להצחיק. שירה, תלמידה חכמה ורצינית, יושבת בשורה הראשונה וכותבת הערות במרץ. רועי, ספורטאי חסון, מסתכל על השעון בחוסר סבלנות. מאיה, בחורה אופנתית, מתעסקת בטלפון שלה מתחת לשולחן, מתעלמת מהנעשה סביבה.
דניאל
(בקול רם, מנסה להצחיק)
מה ההבדל בין דג למטוס ?
(שותק רגע, מחכה לתגובה)
דג לא יכול לטוס !
(אף אחד לא צוחק. דניאל מתאכזב קלות, אבל ממשיך)
נו, באמת? זה מצחיק !
שירה
(מבלי להרים את הראש מהמחברת)
דניאל, תפסיק להפריע .
רועי
(מסתכל על השעון, נאנח)
כבר נגמר השיעור? אני מת מרעב .
מאיה
(בלי להרים את הראש מהטלפון, ממלמלת)
תגיד תודה שאין קליטה .
(השיעור נמשך. המורה מדברת ברקע, אבל אף אחד לא מקשיב. דניאל מנסה לספר בדיחה נוספת, אבל שירה משתיקה אותו במבט חודר. רועי מפהק, ומאיה ממשיכה להתעסק בטלפון שלה. השעון ממשיך לתקתק )
(השיעור מסתיים. התלמידים קמים מהכיסאות ומתחילים לצאת מהכיתה)
סצנה 2
חוץ. מסדרון – יום
הצלצול מצלצל, והתלמידים יוצאים מהכיתה בהמוניהם. דניאל מנסה להצטרף לשירה, שצועדת במסדרון עם ספרים בידיה. רועי, עם תיק ספורט גדול על כתפו, ממהר לעבר היציאה. מאיה , עדיין מרוכזת בטלפון שלה, מתקדמת לאט, כמעט מתנגשת בתלמידים אחרים .
דניאל
(צועד לצד שירה)
שמעת על הבחור ששבר את הרגל שלו כשהוא קפץ מעל קלנדר ?
שירה
(ממשיכה ללכת, לא מסתכלת עליו)
דניאל, אני לא במצב רוח לבדיחות עכשיו .
דניאל
(לא מוותר)
אבל זה מצחיק! הוא נחת ביום ראשון !
(שירה נאנחת, אבל לא עונה. רועי עובר לידם, ממהר)
רועי
(צועק תוך כדי ריצה)
אני מת מרעב! נפגש בקפיטריה !
(מאיה עוברת לידם, עדיין מתעסקת בטלפון)
מאיה
(ממלמלת)
אין קליטה, זה בלתי נסבל .
דניאל
(מסתכל על מאיה)
מה איתך? לא באה לקפיטריה ?
ז'אנר: קומדיה, נעורים, מוקומנטריה
מספר פרקים: 3
אורך פרק: 15 דקות
תקציר:
בתיכון "החממה" היוקרתי, תלמידי שכבת י"א נאלצים להיכנס לבידוד פתאומי לאחר ששמועה על התפרצות מחלה מסתורית מופצת בבית הספר. מה שהם לא יודעים זה שהבידוד הוא בעצם תרגיל הישרדות שארגן המנהל המשוגע של בית הספר, במטרה לבחון את כישורי ההישרדות שלהם. בעזרת מצלמה נסתרת, אנו עוקבים אחרי קבוצת תלמידים משעשעת ומוזרה, כאשר הם מנסים לשרוד את הבידוד המטורף, להתמודד עם אתגרים הזויים ולשמור על שפיותם.
דמויות:
- דניאל (17): הליצן של הכיתה, תמיד מנסה להצחיק את כולם, גם במצבים הכי מלחיצים.
- שירה (17): החכמה של הכיתה, תמיד יש לה פתרון לכל בעיה, אבל היא גם קצת חנונית.
- רועי (17): הספורטאי של הכיתה, חושב רק על ספורט ואוכל, אבל הוא גם חבר טוב.
- מאיה (17): הפאשניסטה של הכיתה, דואגת רק למראה החיצוני שלה, אבל היא גם חברה נאמנה.
- המנהל (50): מנהל בית הספר המשוגע, תמיד ממציא תרגילים הזויים כדי לבחון את התלמידים.
סצנה 1 פנים. כיתה – יום
הכיתה עמוסה בתלמידים משועממים. השעון על הקיר מתקתק בעצלתיים. דניאל, בחור חייכן וקופצני, עומד מול הכיתה ומנסה להצחיק. שירה, תלמידה חכמה ורצינית, יושבת בשורה הראשונה וכותבת הערות במרץ. רועי, ספורטאי חסון, מסתכל על השעון בחוסר סבלנות. מאיה, בחורה אופנתית, מתעסקת בטלפון שלה מתחת לשולחן, מתעלמת מהנעשה סביבה.
דניאל
(בקול רם, מנסה להצחיק)
מה ההבדל בין דג למטוס ?
(שותק רגע, מחכה לתגובה)
דג לא יכול לטוס !
(אף אחד לא צוחק. דניאל מתאכזב קלות, אבל ממשיך)
נו, באמת? זה מצחיק !
שירה
(מבלי להרים את הראש מהמחברת)
דניאל, תפסיק להפריע .
רועי
(מסתכל על השעון, נאנח)
כבר נגמר השיעור? אני מת מרעב .
מאיה
(בלי להרים את הראש מהטלפון, ממלמלת)
תגיד תודה שאין קליטה .
(השיעור נמשך. המורה מדברת ברקע, אבל אף אחד לא מקשיב. דניאל מנסה לספר בדיחה נוספת, אבל שירה משתיקה אותו במבט חודר. רועי מפהק, ומאיה ממשיכה להתעסק בטלפון שלה. השעון ממשיך לתקתק )
(השיעור מסתיים. התלמידים קמים מהכיסאות ומתחילים לצאת מהכיתה)
סצנה 2
חוץ. מסדרון – יום
הצלצול מצלצל, והתלמידים יוצאים מהכיתה בהמוניהם. דניאל מנסה להצטרף לשירה, שצועדת במסדרון עם ספרים בידיה. רועי, עם תיק ספורט גדול על כתפו, ממהר לעבר היציאה. מאיה , עדיין מרוכזת בטלפון שלה, מתקדמת לאט, כמעט מתנגשת בתלמידים אחרים .
דניאל
(צועד לצד שירה)
שמעת על הבחור ששבר את הרגל שלו כשהוא קפץ מעל קלנדר ?
שירה
(ממשיכה ללכת, לא מסתכלת עליו)
דניאל, אני לא במצב רוח לבדיחות עכשיו .
דניאל
(לא מוותר)
אבל זה מצחיק! הוא נחת ביום ראשון !
(שירה נאנחת, אבל לא עונה. רועי עובר לידם, ממהר)
רועי
(צועק תוך כדי ריצה)
אני מת מרעב! נפגש בקפיטריה !
(מאיה עוברת לידם, עדיין מתעסקת בטלפון)
מאיה
(ממלמלת)
אין קליטה, זה בלתי נסבל .
דניאל
(מסתכל על מאיה)
מה איתך? לא באה לקפיטריה ?