רעידת אדמה

הילית111

New member
רעידת אדמה

אז בכל מקום רק שומעים שרעידת אדמה זה עניין ודאי זה רק עניין של זמן תוסיפו לזה את התשדיר המאיים שהתחילו אני חושבת לשדר היום בו רואים רעידת אדמה ואמא מחזיקה את התינוק שלה ואני שואלת את עצמי מה בדיוק אני יכולה לעשות כדי להגן על עצמי ? אני גרה בשכירות בבנין בן כ 30 שנה. אין מרחב מוגן בדירה שלי. המקלט גם במצב על הפנים אבל לרעידת אדמה מקלט לא רלוונטי בוא נצא מהנחה שיש לי בבית תיק לחרום עם תרופות ותמונות ויש שימורים ויש מים מינרלים איך זה בדיוק יעזור לי כשהבניין יקרוס עלינו . אנו קומה שניה ואני אמא לפעוט ובהריון .לפי ההנחיות של פיקוד העורף מה שנשאר לי זה רק להתחבא תחת שולחן כבד (לא ברור לי מה זה בדיוק ואיך שולחן יגן עלי מבטון שקורס עלי ) או תחת משקוף ( ??? ) או להספיק לצאת וזה ממש לא נראה לי ריאלי לרדת 2 קומות עם ילד ועם תינוק בקרוב שורה תחתונה אני כמו הרבה אנשים אני מניחה חסרי אונים –הרי זה ברור לכולם שלרוב תושבי המדינה אין בעצם מה לעשות כדי להתגונן התשדיר הזה בכלל מחדד את תחושת החוסר אונים מה בדיוק אנחנו האזרחים אמורים לעשות ואיך בדיוק זה יעזור לנו במקרה של רעידת אדמה אשמח לעצות זה ממש מדיר שינה מעיני תודה

גרא.

New member
הילית111,תגובות החשש,וחוסר האונים,נוכח

האפשרות לרעידת אדמה,כפי שמוצג בתשדיר,הן בדיוק מה שהתשדיר מכוון לעשות,לעורר את המודעות של כל אחד מאיתנו לקראת האפשרות הסבירה של רעידת אדמה.להתעורר עכשיו,לפני שזה קורה,ולא להתעורר לתוכה של רעידה כזו.משרד השכון באתר שלו המצ"ב,כותב בדיוק מה עלייך לעשות.גם כאשר הבית בו את מתגוררת,ישן ולא בנוי כנראה לפי התקן.כנסי לאתר המצ"ב,יתכן שיש שם אפשרות להרחיב בשאלות ספציפיות.

mdua

New member
תגובה

הילית, אני מסכימה. העניין הזה הדיר שינה גם מעיני. עוד לפני התשדיר בטלויזיה. ערכתי בזמנו בירורים מסוימים באינטרנט ולא הצלחתי להגיע לתשובות ברורות. להתרשמותי לא רק פיקוד העורף מובך, אלא בכלל בעולם לא ברור כיצד, אם בכלל, כדאי להיערך לרעידות אדמה. ככלל ישנן שתי גישות-האחת מציעה את מה שמציעים בפיקוד העורף (שולחנות, גרם מדרגות ומשקוף- מתברר שהם (השניים האחרונים) לעיתים רבות נשארים על כנם, כפי שאפשר להרשם גם מצילומים של ערים הרוסות בעקבות רעש אדמה (אם אינני טועה,השעה מאוחרת מידי בכדי לבדוק זאת שוב, גרם המדרגות עשוי בטון). מאידך ישנה גישה (שתומך בה אדם שטוען שחילץ נפגעים רבים מרעשי אדמה) שטוענת שהשורדים הם אלו שהתמקמו לא מתחת לשולחנות אלא דווקא בצידם (או בצד ארון) כי התקרות קורסות באלכסון ויוצרות כיסים בינן לבין שולחנות או ריהוט כבד אחר דוגמת ארונות. את כל האינפורמציה שאני מוסרת לך כאן כדאי לבדוק שוב. מחקרים מסודרים מכל מקום אין. בכל אופן ישנם מספר דברים ברורים:האחד מתיחס לרעידות אדמה בינוניות וחלשות-במקרה זה איכות הבניה היא פקטור מרכזי. דירות חדשות מוגנות כפי הנראה יותר. עמודים הם צרה צרורה ובנינים גבוהים עדיפים על פני נמוכים באופן מפתיע (הדבר מדומה לתנודת זנבו של כלב מכשכש-קצה הזנב מצוי בתנודה שמשרעתה קטנה יותר מאשר תנודת בסיס הזנב). כמו כן עדיף (חחח) שיסודות הבנין לא יונחו על חול (דוגמת תל אביב) שמתנהג כמו נוזל בזמן רעידת אדמה. ושהבינין יהיה מרוחק ממוקד הרעש. השני עוסק ברעידות אדמה חריגות בעוצמתן שמוקד הרעש שלהן מצוי בדיוק מתחתיך. במקרה כזה כמובן ש...טוב...אולי תפילה עשויה לעזור (אינני יודעת, זו פרקטיקה שאינני מיישמת על פי רוב). הפניה שלך ליעוץ פסיכולוגי במקרה זה היא מענינת, אם כי נדמה לי שבזמן רעידת אדמה (אם כי לא לפניה או אחריה) אלו שקיבלו יעוץ פסיכולוגי ואלו שלא, סיכויי הישרדותם היו זהים. באופן פרקטי נדמה לי שבהחלט ניתן לעשות כמה פעולות בכדי לצמצם את הפגיעה האפשרית. לצערנו, כמו מרבית הדברים האחרים ,גם כאן,חלק מהדברים כרוכים בהוצאה כספית, לעיתים ניכרת. בכל זאת אפרט-אולי ימצא מישהו שיוכל העזר... ראשית, גם בארץ ישנם אזורים מועדים יותר לפורענות (וחלקם כמעט שאינם ידועים, לא רק אזור השבר)...ניתן למשל לשכור דירה בבינין גבוה וחדש יחסית (שאינו בנוי על עמודים) באזור "רגוע" יותר. אופציה נוספת ויקרה יותר, שכרוכה בהרבה בלאגן בכל מובן שהוא, ואני מניחה שאת מודעת לה, היא לחזק את הבינין בו את גרה. אפשרות אחרת היא להוסיף לו קומות ואז לשפצו כחלק מפרויקט הבניה על חשבון הקבלן (בהנחה שמרבית הדיירים (או אולי כולם ? אינני זוכרת, יש לבדוק) מסכימים ומוצאים קבלן שחושב שהעסק רווחי. מה שעוד ניתן לעשות (ואני לא בטוחה שאני ממליצה אבל עשיתי בתקופות של רעידות אדמה תכופות),הוא לישון עם טרנינג שמאפשר לקפוץ מהמיטה. עניין קטן, אבל כל שניה ברעידת אדמה קובעת. עד כמה שאני מבינה בהפוגות בין הרעידות (אחרי רעידת אדמה ישנם על פי רוב עוד גלים) כדאי כנראה לצאת אל הרחוב ולהתרחק מהבינין. ולבסוף ישנו התקן שמתריע על רעידת אדמה קרובה שניות ספורות לפני שהיא מתרחשת. התקינו התקנים כאלו בבתי ספר (או לפחות דיברו על כך). נדמה לי שאלו התקנים יקרים למדי למשתמש הביתי הממוצע, אבל עד כמה שזכור לי יש התקן קטן יותר שנמכר באינטרנט ומתיימר לתת מענה לאנשים פרטיים. הוא לא יקר, אבל מנגד גם אין (או לא היתה ודאות מלאה אז) שהוא עובד. זהו זה.אני מקווה שהועלתי מעט.

למעלה