רעידת אדמה

הילית111

New member
רעידת אדמה

רעידת אדמה אז בכל מקום רק שומעים שרעידת אדמה זה עניין ודאי זה רק עניין של זמן תוסיפו לזה את התשדיר המאיים שהתחילו אני חושבת לשדר היום בו רואים רעידת אדמה ואמא מחזיקה את התינוק שלה ואני שואלת את עצמי מה בדיוק אני יכולה לעשות כדי להגן על עצמי ? אני גרה בשכירות בבנין בן כ 30 שנה. אין מרחב מוגן בדירה שלי. המקלט גם במצב על הפנים אבל לרעידת אדמה מקלט לא רלוונטי בוא נצא מהנחה שיש לי בבית תיק לחרום עם תרופות ותמונות ויש שימורים ויש מים מינרלים איך זה בדיוק יעזור לי כשהבניין יקרוס עלינו . אנו קומה שניה ואני אמא לפעוט ובהריון .לפי ההנחיות של פיקוד העורף מה שנשאר לי זה רק להתחבא תחת שולחן כבד (לא ברור לי מה זה בדיוק ואיך שולחן יגן עלי מבטון שקורס עלי ) או תחת משקוף ( ??? ) או להספיק לצאת וזה ממש לא נראה לי ריאלי לרדת 2 קומות עם ילד ועם תינוק בקרוב שורה תחתונה אני כמו הרבה אנשים אני מניחה חסרי אונים –הרי זה ברור לכולם שלרוב תושבי המדינה אין בעצם מה לעשות כדי להתגונן התשדיר הזה בכלל מחדד את תחושת החוסר אונים מה בדיוק אנחנו האזרחים אמורים לעשות ואיך בדיוק זה יעזור לנו במקרה של רעידת אדמה אשמח לעצות זה ממש מדיר שינה מעיני תודה

קרבינוש

New member
לא חושב שמשהו באמת יכול לעזור

גודל האסון וסיכויי ההישרדות תלויים בהמון משתנים כמו חוזק הרעידה, חוזק הבית , מקום הימצאות של בני הבית בעת הרעידה, זריזות, והמון מזל או נס בגלל שהממשלה לא יכולה לטפל ברעידת האדמה היא זורקת את האחריות על האזרחים ונותנת טיפים שאולי מגדילים מעט מעט את סיכויי החיים. נניח התחבאתי תחת שולחן כבד והתקרה שנפלה לא מחצה אותי אבל הרצפה שנופלת מכיוון שהיא התקרה של קומה ראשונה גם יכולה לחסל אותי. הכי טוב זה להיות מחוץ לבית במקום פתוח מעט רחוק מעמודי חשמל ובניינים וכל השאר זה רק תפילה. בקבוקים ושימורים זה רק אם תשרדי בחיים אני חושב שמי שגר בקרוואן יש לו סיכויים רבים לשרוד וגם מי שגר בבית קרקע עם גג רעפים.

לא אוהבת רעידות אדמה ../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

קצת מלחיץ אפילו מפחיד

שלום30

New member
מידע מאתר משרד התשתיות הלאומיות

יש באתר עוד מידע חשוב לקריאה... בעת הרעידה – כיצד מתגוננים ? כללי ההתנהגות הנכונה, בהם יש לנקוט כשמתרחשת רעידת אדמה, הם פשוטים ומצילי חיים. חשוב להכיר אותם ולתרגלם לפחות פעם בשנה. איך נדע שמתרחשת רעידת אדמה? בעת רעידת אדמה חשים שהרצפה רועדת, חלונות משקשקים במסילותיהם, חפצים ורהיטים מתחילים לזוז בצורה משונה, המנורות בתקרה מתנודדות והרעידות מקשות על היציבות והתנועה. מה עושים כשמתרחשת רעידת אדמה? בעת שהייה בתוך מבנה: אם אתם נמצאים בתוך מבנה כשמתחילה רעידת אדמה, עיברו במהירות למקום בטוח, על פי סדר העדיפויות הבא: צאו לשטח פתוח – אם אתם שוהים בבית צמוד קרקע או בדירת קרקע וניתן לצאת מהמבנה מייד (בתוך שניות ספורות) – צאו החוצה לשטח פתוח. (נכון בעיקר למי שנמצא בבית צמוד קרקע או בדירת קרקע) היכנסו למרחב מוגן (ממ"ד) או לחדר מדרגות - אם אתם שוהים בבניין רב קומות ולא ניתן לצאת החוצה מייד (בתוך שניות ספורות) - היכנסו במהירות לממ"ד שבדירתכם. בהיעדר ממ"ד בדירתכם - עיברו לחדר המדרגות ושהו שם עד לסיום הרעידה. (נכון בעיקר למי שנמצא בדירה בבית רב קומות) היכנסו תחת שולחן כבד או לפינה פנימית של החדר - אם אין ביכולתכם לצאת החוצה מייד או לעבור במהירות אל ממ"ד/חדר מדרגות - תיפסו מחסה תחת שולחן כבד או בפינה פנימית של החדר. הנחיות נוספות בעת שהייה בתוך כל סוגי המבנים: התרחקו מקירות הבית החיצוניים, מחלונות וממדפים. אל תשתמשו במעלית בזמן הרעידה ולאחריה - אתם עלולים להיתקע בתוכה. אם אתם רתוקים לכסא גלגלים - נעלו אותו והגנו על ראשכם (לאחר שהגעתם למקום בטוח). בעת שהייה בחוץ: אם הרעידה מתרחשת כאשר אתם מחוץ לבניין - הישארו בשטח הפתוח והתרחקו ממבנים, מגשרים ומעמודי חשמל. בעת שהייה ברכב: אם הרעידה מתרחשת בעת נסיעה - עיצרו מייד את כלי הרכב והמתינו בתוכו עד לסיום רעידת האדמה - המכונית מגינה עליכם. הימנעו מעצירה מתחת לגשר, על מחלף כבישים, בקרבת מבנים או תחת מדרון תלול מחשש לקריסתם. התרחקו בכלי הרכב או ברגל. בעת שהייה בחוף הים: אם אתם נמצאים בחוף הים בעת רעידת אדמה, עיזבו מייד את החוף מחשש שיגיע גל צונאמי שיציף את החוף. אל תשובו לחוף בשעות הקרובות. לאחר הרעידה – ומה עכשיו? התנהגות נכונה לאחר רעידת אדמה: לאחר הרעידה אין להיכנס לתוך מבנים שניזוקו במהלכה. יש לצאת מהמבנה ולשהות בשטח פתוח הרחק מבניינים. לפני עזיבת המבנה יש לנתק את ברז אספקת גז הבישול ואת מפסק החשמל הראשי של הדירה (לאחר רעידת אדמה, אין לחדש את זרימת החשמל והגז למבנה או לדירה, ללא בדיקת טכנאי/חשמלאי מוסמך). אין להדליק אש או מתג חשמל מכל סוג (כולל שימוש בטלפון סלולארי) מחשש לפיצוץ עקב דליפת גז. לכודים תחת הריסות: אם בסביבה הקרובה אליכם ישנם בני אדם הלכודים תחת הריסות, השתמשו תוך שיקול דעת, באמצעים ביתיים להרמת חפצים כבדים כמו מגבה של מכונית (ג'ק) או מוט ברזל. הגישו עזרה ראשונה במידת האפשר. רעידות משנה: היו מוכנים לרעידות נוספות - אלו עלולות להופיע דקות או ימים לאחר הרעידה הראשונה ועלולות למוטט מבנים שנחלשו. אל תכנסו לאחר הרעידה למבנים שניזוקו, אלא למטרת הצלת חיים. האם הבית שלך עמיד ברעידת אדמה? "אין רעידות אדמה מסוכנות – יש רק מבנים מסוכנים!" הגורם למרבית האבידות בנפש בזמן רעידת אדמה הוא התמוטטות המבנה בו אנו נמצאים: הבית, מקום העבודה, בית הספר או כל מבנה אחר. כדי להתכונן לרעידת אדמה, עלינו להבטיח ככל האפשר, שהבית בו אנו גרים עומד בדרישות עדכניות של תקן 413 (תקן ישראלי לעמידות מבנים ברעידות אדמה). כדאי לדעת: בניינים שנבנו בישראל לפני שנת 1980, לא נבנו לפי תקן עמידות מחמיר בפני רעידות אדמה. לפיכך אנו מניחים, שבניינים כאלו אינם עומדים בדרישות התקן ועל כן עלולים לקרוס בעת רעידת אדמה. בניינים שנבנו לאחר שנת 1980, נבנו על פי תקן עמידות ברעידות אדמה ועל כן בטוחים הרבה יותר. בניינים הכוללים בתוכם מרחבים מוגנים (ממ"ד/ממ"ק וכיו"ב) נחשבים בדרך כלל לבעלי עמידות משופרת, מאחר שהמרחבים המוגנים מספקים חוזק נוסף, למבנה כולו. חשוב כי כל אזרח יוודא כי הבניין שבו הוא גר אכן עמיד בפני רעידות אדמה. מבנים שנבנו לפני 1980 אינם עומדים כפי הנראה בדרישות התקן ויש לחזקם! הצורך לחזק את הבית בפני רעידות אדמה הוא מעבר לכל שיקול כלכלי ומשמעותו הצלת חיים. האחריות לחיזוק ביתנו היא בראש ובראשונה שלנו, האזרחים. מומלץ לכלול את עמידות הבית בזעזועי רעידות אדמה כאחד השיקולים המנחים אותנו בבואנו לרכוש בית, או לשפצו.

וזה בהמשך לעשרות טילים יפגעו בת"א בעימות הבא

מפקד מחוז דן בפיקוד העורף, אל"מ דן זוסמן, מזהיר כי טילים ורקטות מחזיתות שונות יגרמו נפגעים ונזק רב לעיר המרכזית. מדגיש: מטרתנו אינה להפחיד, אלא לעודד האזרחים להיות ערוכים ומוכנים לתרחיש מסוג זה
מערכת אתר צה"ל בפיקוד העורף מעריכים כי עשרות טילים צפויים לפגוע בתל אביב בעימות הבא ולגרום הרס רב ונפגעים. מפקד מחוז דן של פיקוד העורף, אל"מ דן זוסמן, אמר לגלי צה"ל כי "הטילים והרקטות מכל החזיתות יגיעו לתל אביב בסיבוב הבא. מדובר בעשרות טילים מסוגים שונים שינחתו בתל אביב ולכן ההערכה היא שיהיו מאות הרוגים, הרס למבנים והרס לתשתיות". לשאלה כיצד שומרים על מרקם החיים מתפקד בעת מלחמה, משיב אל"מ זוסמן, כי "פחות מעניין אותי אם לא יוצגו הצגות ויותר אם הבנקים והכלכלה שלנו לא יתפקדו. צריך למצוא חלופה כמה שיותר מהר". מפקד מחוז דן של פיקוד העורף מבהיר כי מטרת דבריו היא "לא להפחיד את האזרחים, אלא להבין שהאיום נמצא כאן והוא מוחשי". לדבריו, "חשוב שהאזרחים ילכו לקחת את ערכות המגן ויכינו את המרחב המוגן וגם ששאר הגופים הציבוריים והפרטיים יעשו את הנדרש". זוסמן משוכנע כי בכל מקרה "אין ספק שהטיל הראשון שינחת בתל אביב יבהיל את מי שיושב היום בבית הקפה, אבל עם ההנחיות שלנו והמשמעת הטובה שיש לאזרחים, ההערכה היא שהשוק הראשוני יעבור". http://dover.idf.il/IDF/News_Channels/today/2011/01/1201.htm

קרבינוש

New member
גם טיל הורס ומפיל בניינים

מכנה משותף לרעידה ולטיל הוא הנזק הרב שהם גורמים ושקשה להסתתר מפניו מקלט יכול לעזור למקרה של טיל לגבי רעידת אדמה אין התראה ולכן יותר סיכוי להפגע

למעלה