רעידות במהירות

d a v i d k a

New member
רעידות במהירות

היום האופנוע שלי (gs500) התחיל לרעוד במהירות גבוהה (כ 160 קמ"ש). האופנוע אחרי טיפול קטן והחלפת נוזל בלמים. מה יכולה ליהיות הסיבה לרעידות?

Planet X

New member
כמה סיבות

גלגל קד' או אח' לא מאוזנים פרונט עקום חסרה משקולת כידון באחד הצדדים כביש חרא

d a v i d k a

New member
אופנוע עבר טיפול

לפני לפני יומיים-שולל גלגלים לא מאוזנים לא עבר תאונות-שולל פרונט עקום יש 2 המשקולות המקוריות כביש אחרי שיפוץ.

tygger

New member
תרשה לי להאיר את עיינך.

1. בזמן טיפול לא מאזנים גלגלים. למען האמת, מעטים הם המוסכים שגם מאזנים אותם בצורה תקינה לאחר החלפת צמיג (שזאת הפעם היחידה שהם יאזנו לך גלגל שלא לבקשתך). 2. לא מחייב תאונה למעט עיקומים שונים ומשונים. כבישי הארץ שלנו רחוקים מלהיות פלס שנות אור (ואז עוד קצת). מכות בכביש, מהמורות, אפילו גבשושיות מהירות (באמפים) יכולים לגרום לסטיות קלות בחישוקי הגלגלים. תבדוק איזון בגלגלים. עוד משהו, תבדוק תנוחת ישיבה על האופנוע. בקש מחבר שעבר קורס אצל גידי או שיודע איך לרכב (רמז, לא כל בעל אופנוע ספורט יודע איך לשבת על האופנוע) לבדוק את תנוחת הישיבה שלך.

WildFade

New member
../images/Emo69.gifזו לא בעייה לטיפול

אצלי זה אותו הדבר (סביבות 170), וכן גם ב-GPZ'ים או שאר 500'ים. האופנעים האלה לא מספיק "כבדים" ובנויים להשארות קבועה על 170. מבנה השילדה ומבנה המנוע מייצרים את חוסר הייציבות במהירות הזו. זה, אגב לא אמור להפריע עד כדי כך. סתם לא כל כך נעים, אבל אצלי לא הרגשתי קושי, או ירידה בשליטה באופנוע בגלל רעידות אלו.

d a v i d k a

New member
אז זהו שזה לא

רעידות קלות,כרגיל. מדובר ב"ריקוד",ממש, ימינה ושמאלה של הכידון.

offנוען

New member
לא אמור לקרות

בייחוד שמדובר בטיפול לא מזמן. גש למוסך המטפל שיבדקו את האופנוע. אולי שכחו לחזק או לכוון משהו.

knightrider

New member
לwildfade

(אני)בתור רוכב על gpz מה המהירות המקסימלית שמומלץ להגיע אליה על מנת לא לגרום נזק גדול מדי (לאופנוע ולעצמך)?

WildFade

New member
לגבי מהירות

לא אמורה להיות שום בעייה לאופנוע להיות על 140~ באופן קבוע. תמיד יהיה בלאי, אך זה יואץ מעבר לסביר אם תשמור אותו קבוע על ה-170 (בפרט אכילת שמן מואצת, ושחיקה מואצת למנוע). לגבי רעידות: - אופנועים אלו (GPZ / GS / וכו...) אינם בנויים באופן מספיק מאסיבי ו"מוצק" עבור המהירויות קבועות של 160-180. מכלול השילדה והמזלג אינם מספיקים בכדי לתת רכיבה יציבה כמו בכבדים יותר. השילוב של רעידות המנוע ביחד עם התנגדות האויר הם יותר מדי עבור המכלול. לכן הרעידות מורגשות (במיוחד בסיבובים בהם שינוי בזווית המזלג יותר מורגשת). - מה שדוד מתאר נשמע יותר מסתם תכנון האופנוע. אם הרעידות מקשות באופן ניכר על הרכיבה, הייתי ממליץ לו לבדוק את המשקולות ומיסבי ההיגוי של המזלג (היו דברים מעולם). אני לא בטוח אם גלגל המותקן עקום (מתיחת שרשרת גרועה או משהו) היו יוצרים רעידות.

למעלה