רעידות אדמה בארץ

רעידות אדמה בארץ

בגלל כל מה שקרה בהאיטי יצא לי לדבר עם חברי לעבודה על הסיכוי שדבר כזה יקרה בארץ. אחד החברים סיפר שבגלל שמדינתנו הקטנה נמצאת בדיוק על השבר הסורי אפריקאי קיים סיכוי סביר שדבר כזה יכול לקרות ואני שואלת את עצמי ואתכן מה עושים עם זה? האם הבתים והמבנים של מקומות העבודה שלנו בטוחים במקרה של רעידת אדמה? אני יודעת שזה נשמע פראנואידי ........ אם בכל זאת עברנו את הרעידה בחיים מה עם קורת גג? האם יש דרך לבטח את עצמינו מפני אירוע שכזה? שלא נדע מצרות.....

אימם

New member
את לא פרנואידית את מציאותית

בונים יסודות שאמורים לעמוד ברעידות אדמה לפי תקן שיעמוד בעוצמת הרעידות שהיו בשנים האחרונות (משהו כמו 70 שנה אחרונות נדמה לי)...אבל לעולם אי אפשר לדעת. אומרים שהרעידות הם בחיבור שבין הלוחות הטקטונים ושסיכוי רב שיהיו רעידות באיזור ים המלח. בכל אופן אם את גרה בבנין שנבנה ב-10 השנים האחרונות אז הוא נבנה לפי אותו תקן נגד רעידות. בנוגע לביטוח - יש כאלה בחברות הביטוח את רק צריכה להתעניין אצלם וייתנו לך נתונים.

אני עוברת תקופת חרדות בכל פעם שיש רעידות אדמה איפשהוא או ששוב מתחילים לדבר על הנושא הזה בחדשות. ברור לכולם שאכן תקרה בארץ רעידת אדמה, כנראה חזקה מאוד, מתי שהוא. הכי מפחיד שאי אפשר לדעת מתי זה יקרה, איפה זה יתפוס אותך, את בעלך ואת הילדים. אין לנו שום שליטה על זה, זה קורה בשניות וזה מפחיד מפחיד מפחיד תמיד אחרי שמתחילים לדבר על זה אני נכנסת לתקופה של חרדות, נוסעת לכל מקום עם שישיות של מים בבגז', לא יוצאת מהבית בלי המשקפיים שלי (אני מרכיבה עדשות בחיי היום-יום), מרעננת עם בעלי נהלים של מצב חרום שקבענו לעצמנו (הוא די "נכנע" לפחדים שלי, מהנהן בראש ולא מציק לי) וככה מסתובבת לי עם פרפרים אין סופיים בבטן עד שזה נרגע מעצמו..... עד הפעם הבאה כמובן. מה אני אגיד לך, מפחיד מאוד מאוד מאוד, וזו ממש לא פרנויה ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

פלגיה

New member
ליד האיטי

נמצאת הרפובליקה הדומניקנית, שסבלה מרעידת אדמה באותה עוצמה. ולא היו בה 100 אלף הרוגים. אל אף אחד לא מדבר על זה, כי זה לא "סיפור טוב". קליפורניה סובלת מרעידות אדמה די תכופות, וגם בהן יש רעידות בעוצמה של 6 או 7 בסולם ריכטר. נהרגים אנשים, ומאבדים קורת גג, אבל לא במימדים של האיטי. במדינת ישראל, כל בית שנבנה אחרי 1980 נבנה בתקן מתאים לרעידות אדמה. בתים מתקופות קודמות - לא, ויש קצת מחדל התנהלות החיזוק והניה מחדש שלהם. העיה הקשה שלנו תהיה, לו תהיה רעידת אדמה עוצמה כזאת, מכיוון הקטסטרופה שתתרחש ברשות הפלסטינית. די סביר שאז נואשם גם בפשעים בהקשר הזה.

ngנוצה1

New member
מפחיד, מלחיץ, מדאיג , אבל מסרבת להיכנע לתחושו

האלה, מסרבת לחיות בחרדה מתמדת, האמת שאצלי גם ככה יש נטיה לחרדתיות , אני לא רוצה לדבר על הנושא בבית, בינתיים...... לא עושה כל כרגע , ולא בטוחה שזה נכון ,,,,,, אבל זה מה יש.

למעלה