רעות

רעות ../images/Emo124.gif

ספרי קצת על הסופרפארם כמקום עבודה, שנדע קצת יותר. מצד אחד זה נראה עבודה לצעירים אבל מצד שני יש שם לא מעט "לובות" בגיל של אמא שלי. אני שקלתי לעבוד שם אבל החלטתי לשמור אמונים למלצרות... בכל מקרה, ספרי! נקדים את "נותן השירות השבועי"...

RReuTT

New member
אמממ אוקי... ../images/Emo13.gif

אני מרגישה כאילו אני באיזה ראיון בטלויזיה או ברדיו... אבל זה נחמד.. הסופר פארם במקום עבודה זה לא משהו קל, גם לא סביבת עבודה של צעירים במיוחד רוב האנשים שאני עובדת איתם הרבה יותר מבוגרים ממני, אני הכי צעירה שם. כולם שם בסביבות גיל 30, חלקם מתקרבים ל30 וחלקם גם ל40 ויכול להיות שיותר... סביבת עבודה של מלצרות היא הרבה יותר צעירה אפילו שגם שם הייתי הכי צעירה בגיל. לעבוד בסופר פארם זה קשה יחסית, זה לעמוד על הרגליים המון זמן, במשך שעות ארוכות ולעיתים גם יום שלם, זה לעבוד עם לקוחות לפעמים טיפה מפונקים ואפשר להבין את זה כי כשאנשים הולכים לעשות קניות זה בדרך כלל בזמן הפנוי שלהם אז או שהם מתפנקים ככה ומורחים את הזמן ואז הלקוחות שעומדים בתור וממהרים מקבלים כריזה ואת סופגת הכל או שיש אלה שלא אכפת להם מכלום ומדברים אליך איך שבא להם גם אם המחיר של המוצר לא נראה להם הם מפילים הכל עליך, צריך גם להיות חזק נפשית ולדעת לא לספוג לפעמים השפלות של לקוחות שלא מגיעות לך בדרך כלל. חוץ מזה בסך הכל זה די נחמד, האוירה נעימה, העבודה נקיה לא כמו במלצרות. עזבתי את העבודה הזאת גם כי היא נורא מלוכלכת וכל הזמן צריך לנקות ואני וניקיון לא ממש הולך יחד, אני סיסי מידי בשביל לנקות, אני שונאת אקונומיקה כי זה הורס לי את הבגדים, הם לא כל כך זולים. והריח של זה אף פעם לא יורד וזה גם עושה לי תמיד שורף בעיניים ככה שאני מעדיפה לא להתקרב לזה, אני אלרגית נפשית לאקונומיקה, אז גם הניקיון וגם העניין של המגש, שנאתי כל כך להחזיק אותו על יד אחת כשהוא מפוצץ בכלים, כל הזמן פחדתי שיפלו לי ממנו דברים למרות שזה קרה כמה פעמים... אז לסיכום, העבודה ממש נחמדה, רוב הלקוחות מאוד נחמדים ואפילו נותנים מחמאות רוב הזמן ואני ממש נהנת מזה, אפילו שיש נפילות פה ושם של לקוחות שמתנהגים בצורה מבזה. אני מאוד אוהבת לחייך לאנשים ולדבר איתם ואפילו לנהל שיחה אישית איתם תוך כדי עבודה כי אולי לפעמים לא שמים לב אבל זה חלק גדול מאוד ממתן שירות טוב, כשאתה משוחח עם לקוח על דברים אישיים ומתחבר אליו יותר זה נותן לו הרגשה שהוא נכנס למקום טוב, למקום שיש בו אנשים שכיף גם לדבר איתם חוץ מזה שהם באו לעשות קניות, יש אנשים שכיף להם לבוא למקום ולהרגיש שמתעניינים בהם ושמכבדים אותם, הם יוצאים עם הרגשה טובה ונעימה יותר. פעם אישה אחת אמרה לי שהיא אוהבת ללכת לקוסמטיקאית שלה כי היא לא רק הקוסמטיקאית שלה אלא גם הפסיכולוגית שלה, תוך כדי טיפול קוסמטי הן מדברות גם על דברים אישיים יותר, על החיים, על הצרות, על הבעיות והקוסמטיקאית מקשיבה ומנסה גם לעזור ולייעץ. זה נורא חשוב ללקוחות לקבל יחס אישי ולהרגיש שהם מעניינים ושאיזה כיף באו לכאן. הרבה פעמים אני נתקלת בלקוחות שמנסים להצחיק אותי כל הזמן, מספרים בדיחות של מטומטמים אבל אני צוחקת בכל מקרה כדי לתת להם להרגיש שהם עשו לי את היום ולפעמים אני גם אומרת "הלוואי וכל יום יהיו לי לקוחות כמוכם". נראה לי שפה כבר הבנתם את הפואנטה. תודה אם הגעתם על לכאן... כנראה שזה היה מעניין...

amazone

New member
../images/Emo6.gif חמודה

עבדתי שם בתור קב"טית - לקוחות מופרעים....

וזו הייתה רעות ../images/Emo106.gif

עובדת סופר פארם מסורה שמדבריה נראה שהיא די ממליצה על העבודה, הבנתי נכון? ומה שלדעתי הכי טוב בעבודה בסופר פארם זו הנחת העובדים. חברה שלי עבדה שם תקופה ואפילו שיש לי לייף סטייל עשתה לי קניות קבוע כי ההנחה שלה הייתה ממש שווה.

RReuTT

New member
אכן כן... 30% הנחה זה מעולה.

ולגבי העבודה בסופר פארם, כמו שהבוס שלי אמר לי בראיון עבודה שלעבוד בסופר פארם לא מתאים לכל אחד, יש אנשים שיש להם את זה ויש אנשים שמה לעשות, אין להם את זה. וזה נכון. כי יש אנשים לפעמים שהם מדוכאים או עצבניים בגלל כל מיני דברים שקורים בחיים הפרטיים שלהם קשה להם מאוד להסתיר את זה, וכשהם מול לקוחות בעייתיים הכל פשוט עלול לצאת על הלקוחות, למרות שללקוח לא ממש אכפת כמה שעות אותו הבן אדם עמד על הרגליים ולא ממש מעניין אותו מה קורה בחיים הפרטיים שלו, הוא בא לעשות קניות והוא רוצה לקבל שירות טוב זה הדבר היחידי שמעניין אותו. יש אנשים שקשה להם עם זה ועוד יותר קשה להם שלא לענות ב"חוצפה" ללקוחות עצבניים, מה לעשות אנחנו ישראלים ועובדים בסביבה של ישראלים ולרובם יש לא מעט חוצפה, צריך פשוט לדעת איך להבליג ואיך לשתוק לאנשים כאלה. יש לי סיפור מצחיק על לקוחה אחת שבאה אלי, חיכתה קצת בתור לקופה, קראתי לקופאית אחרת שתפתח עוד קופה במיוחד בשביל אותה לקוחה כדי שלא תאלץ לחכות הרבה זמן, זה סך הכל היה לטובתה, אז היא התרגזה עלי ואמרה לי "לא! אני הייתי פה ואני אשאר פה!" טוב שהיא לא זרקה עלי משהו בגלל זה. אז אמרתי "אוקי גבירתי, איך שנוח לך." והיא פשוט העדיפה לעמוד בתור לקופה מאשר לסיים עם הכל מהר וללכת לשלם בקופה השניה שפתחנו במיוחד בשבילה. זאת סתם דוגמא להתמודדות עם לקוחות עצבניים.

למעלה