רעב תמידי

עינת1960

New member
רעב תמידי

אני בת 52, בריאה בד"כ, עושה הרבה ספורט, צמחונית ומקפידה לאכול אוכל בריא בארוחות קטנות כל כ- שעתיים.

לפני כשבוע התחילה לי תופעה מאד מציקה. תחושת רעב חריפה שקיימת כל הזמן - גם אם זה עתה סיימתי ארוחה.

כשעוברות כמה שעות, הרעב נהיה בלתי נסבל. לפעמים אני נהיית רעבה באמצע הלילה - דבר שמעולם לא קרה לי קודם.

להשלמת התמונה אציין מספר דברים שאיני יודעת אם הם קשורים לתופעה או לא - לאחרונה אני בהליכי "גמילה" מתרופת אפקסור,
שנטלתי לא מעט שנים, נראה לי שעקב כך התחלתי לסבול מנדודי שינה (לילה או שניים בשבוע) ומגלי חום

אודה לתשובתך

ינוקא1

New member
התסמינים אכן

נראים קשורים לחום רב בגוף.

בגלל החום הרב אז הגוף מחפש "לבנות חומר" (או YIN בשפת הרפואה הסינית) מכיוון שכאשר יהיה בגוף מספיק חומר , זה ירגיע את החום.

זה יוצר דרישה לאכול ---> יוצר תחושת רעב.

יתכן מאוד שהחום גם ממוקד במערכת העיכול , ואז מערכת העיכול עצמה "מעכלת מהר" (אך לא באופן אפקטיבי במיוחד) , ויוצרת כל הזמן דרישה לעוד ועוד אוכל.

בהחלט ניתן לעזור , בשיטות רבות ושונות.

בוזגלו10

New member
התשובה בתוך השאלה

כפי שאת כותבת ההפסקה של תרופה כזו (למרות שאני לא רופאה!) יכולה לעשות תופעות מאוד לא פשוטות.
חוסר שינה יכולה לבוא כלחץ פנימי ושיטות מגע כמו רפלקסולוגיה, שיאתו או עיסוי יכלות לעזור מאוד להרפות ולהירגע. ברור שללכת פעם אחד לא מספיק, תראי תוצאות ממושכות ורק לאותו יום לאחר מספר שבועות (3-4).
זה גם יכול להוריד את רמת הגלי חום לגמרי או בצורה משמעותית לפחות.

בוזגלו10

New member
הגוף מדבר איתך

הנפש שלנו מדברת איתנו דרך הגוף.
אני לא יודעת אם את רגילה לעשות מדיטציה אבל אפשר דרך הכלי הזה לדבר עם הגוף ולבדוק מה הוא רוצה, מה הוא חווה.
אם מתחברת יש לי מטפלת מדהימה ביבנה (היא גם עוזרת דרך טלפון) שעושה תהליכים אלא.
אישית היא מאוד עזרה לי.

למעלה