רעב מוגבר

MellowMel

New member
רעב מוגבר

שלום. אני בת 20, ללא מחלות רקע, לא נוטלת תרופות, נלחמת בעודף משקל (מקפידה על תזונה מאוזנת ובריאה), לא מבצעת פעילות גופנית באופן סדיר.
בשבועות האחרונים חלה אצלי תופעה של רעב מוגבר, תופעה שמעולם לא קרתה לי בעבר. לא מדובר בחשק לנשנש מתוך שעמום, אלא רעב פיזי של ממש שמציק לי לאורך כל היום, גם כשאני מרגישה מלאה. לאחר ארוחה הרעב פוסק אך חוזר תוך זמן קצר. אני משתדלת לשתות המון מים, מה שהיה משכיח ממני את הרעב בעבר אך לא עוזר יותר.
בנוסף לרעב אני גם מרגישה בחילות, כך שברור לי שאני אוכלת יותר ממה שאני אמורה אבל הרעב ממש להטריד. אני מרגישה שהגוף שלי בוגד בי. או שמא אני לא עושה משהו נכון? אני מקפידה על אכילת חלבונים, שומנים בריאים, פחמימות מורכבות וירקות ופירות, נמנעת מג'אנק אבל מרשה לעצמי מדי פעם.

קראתי באינטרנט שיש הרבה מאוד סיבות לרעב מוגבר (וחלקן מאוד מטרידות). אלך להתייעץ עם רופא משפחה כמובן אבל אשמח בכל זאת לחוות דעת.

avi5199

New member
יש מאכלים שמשביעים יותר ליותר זמן ממאכלים אחרים

בסוכרים ופחממות חשוב הערך הגלוקמי - יש טבלאות של ערך גלוקמי ברשת.
חשוב גם לאכול מאוזן כדי שלא יהיה שום חוסר לגוף, לפעמים כשיש חוסר במרכיב תזונה חיוני מרגישים רעב ( למשל חוסר במינרל או ויטמין או חומצת שומן חיונית או חומצת אמינו חיונית (חלבון) ) .
גם חוסר שתיה עלול להתרגם כרעב- אבל כתבת שאת שותה הרבה.
חשוב להבדק אצל רופא- כתבת.
לבריאות.

מניעת רעב

הרבה פעמים, הרעב נובע מאכילה מרובה של פחממות. לאחר ארוחה המכילה פחממות עולה רמת הסוכר בדם כתוצאה מכך משתחרר אינסולין המוריד את רמת הסוכר בדם וכאשר זו ממשיכה לרדת מעבר לצורך, הרעב מורגש.
לצורך מניעת הרעב כדאי לא לאכול ארוחות עם תוספת פחממתית. לדחות את הארוחה הראשונה ביום ככל האפשר (אפשר כל יום לדחות ב 10 15 דקות נוספות) ואז הרעב יתחיל רק אחרי הארוחה הראשונה.

תשובה

לרעב מרכיבים רבים- פיזיולוגי ורגשי . ממליצה לפנות לאיש מקצוע מוסמך בתחום התזונה ע"מ לקבל תשובות לסוגייה עבורך שכן חשוב לשמוע ממך את "הסיפור" שלך את סדר היום התזונתי שלך +רקע. בהצלחה

למעלה