רעב אחרי הנקה

alodik

New member
רעב אחרי הנקה

שלום לכולם אני אמא לילדה בת 5 שבועות ואני רק מניקה אך מיום שני היא ממשיכה לבכות אחרי שהיא מסיימת לינוק והבכי הוא בכי של רעב . אתמול עשיתי מעין ניסוי והבאתי לה כתוספת להנקה סימילק באופן חד פעמי לראות אם היא שבעה ואכן כך היה. לכן לפני כל ארוחה אני שואבת ואז מביאה לה אחרי שהיא מסיימת את שני הצדדים זה לא נראה לי פתרון כל כך נכון יש למישהיא רעיון אחר כיצד להשביע את ילדתי?

אושינקה

New member
היי ALODIK

חסרים כמה פרטים: מה משקל הלידה ושחרור מבי"ח? מה המשקלים שלה מאז ועד היום? כמה טיטולי פיפי וקקי ביממה? ומה צבעם? מדוע את שואבת לפני כל הנקה?

alodik

New member
רעב בסוף ההנקה

היא נולדה 2.990 וביציאה מהבית חולים 2.730 המשקל תקין והיא עולה יפה מאוד מהלידה היא עלתה ק"ג ( היא בת 5 שבועות) כיום היא שוקלת ( שקלתי אותה ביום א' ) 3.900 . היציאות שלה תקינות לחלוטין יש לה לפחות 7 טיטולים ספוגים בפיפי וארבעה - חמישה בקקי וצבעם כמו שצריך - חרדלי. אני שואבת כי ההנקה לא מספיקה לה והיא לא רגועה ( זה התחיל רק השבוע לפני זה הכל היה לפי הספר) אני נותנת לה לאכול מצד אחד ואז היא מוציאה וא"כ אני מציעה לה צד שני והיא שוב מוציאה( כמובן אחרי שהיא יונקת) ולכן אחרי שראיתי שזה לא מספיק הוספתי לה 60 מ"ג מבקבוק.

אושינקה

New member
שוב שלום

על פי הנתונים שנתת הכל באמת "לפי הספר". העלייה במשקל תקינה וגם שאר המדדים שציינת. האם את יכולה לפרט יותר על השינוי שהחל השבוע? אי רגיעה לאחר הנקה לא תמיד מעידה על רעב. לפעמים זה גזים, עייפות או כל אי נוחות אחרת. האם היא מתלוננת לאחר *כל* הנקה? האם זה רק בשעות מסוימות של היום? כל פרט נוסף יוכל לעזור לנסות להבין מה הסיבה לשינוי. עוד דבר, בהודעה הראשונה כתבת שאתמול שאבת לפני ההנקות. חשוב מאוד שקודם תתני לבתך לינוק. כאשר יש בעיה של אספקת חלב (וזה לא מה שיש לך בהתאם למה שכתבת) צריך לשאוב *אחרי* ההנקה ולא לפניה. יכול מאוד להיות שעצם זה ששאבת לפני ההנקות הוסיפו לחוסר נוחות שלה.

ציפיק2

New member
חלב

זה שהיא אוכלת כל חלב אם, סימן שיש לך מספיק חלב אם עד עכשיו העליה במשקל היתה תקינה ואין לך פצעים וכו, כנראה שהיא יודעת לינוק כמו שצריך לכן, אולי יש לה קפיצת גדילה הכי טוב תהניק ולהניק ובסוף היא תתיצב כמו שאושינקה אמרה לשאוב לפני הנקה, את קצת משגעת אותה את מרוקנת את השד, אחר כך מציעה לה אבל מכיוון ששאבת קצת יותר קשה לה לינוק ויש קצת פחות חלב זמין באותו רגע ואז את נותנת מה ששאבת לה על חשבון ההנקה. מפה לא ניתן לראות שחסר חלב או שיש בעיה את יכולה ככה לקלקל את ההנקה שאת מציעה תוסםת אחרי הנקה הרבה פעמים התינוק יקח כי הם נורא אוהבים למצוץ אז זה ששותים מבקבוק לא ממש מוכיח שהיו רעבים אם מכל סיבה שהוא את רוצה לשאוב אני מציעה שאחרי ההנקה בבוקר. בכל מקרה נראה שהיא אוכלת מספיק לפי כל הנתונים את היא בוכה אחרי ההנקה פשוא תציעי לה שוב לינוק כי בהחלט נראה שיש לך מספיק חלב

alodik

New member
רעב אחרי הנקה

השבוע היא התחילה להיות קצת עצבנית אחרי הנקה ועדיין עשתה סימנים בפה של רעב ואם היא לא עשתה אז אחרי שעה היא שוב חיפשה לינוק . היא נמצאת באי שקט. יש לי שאלה : אם היא לא רעבה היא לא תזיז את הראש ותסרב לאכול ? בלילה היא יותר רגועה ובבוקר היא יותר באי שקט. החלב יצא לי להניק אותה באחד הימים השבוע כמעט 2.5 שעות . ואז כאשר הבאתי לה לינוק משני הצדדים ואח"כ הבאתי לה מבקבוק . האי נוחות שלה היתה עוד לפני ששאבתי לפני האכלה. ומאתמול בצהרים ועד עכשיו יש לה מעין עצירות והיא לא עשתה קקי ( זה לא מתאים לה) יש לי יסורי מצפון שהבאתי לה סימילק וזה מה שגורם לה לעצירות. אם אני שמה אותה על הבטן היא נרגעת ונרדמת אבל הבנתי שזה לא טוב שהיא תרדם על הבטן( אני ערה כשהיא על הבטן ).

למעלה