רסקיו, תמציות פרחי באך - מידע

רסקיו, תמציות פרחי באך - מידע

שלום לכם,

לאור העלאת הנושא בפורום - בעיקר המלצות לשימוש בתמצית באך - רסקיו , אני מביאה בפניכם מידע בסיסי בנוגע לתמציות פרחי באך ובתוכן תמצית הרסקיו.
המידע נועד להאיר ולהבהיר את הנושא - מתוך לימוד אישי את הנושא וכן ניסיון אישי של שימוש בתמציות.

תמציות פרחי באך - הינם 38 תמציות שהופקו בדרכים שונות מ- 37 צמחים שונים ע"י ד"ר אדווארד באך.
התמציות נועדו לטיפול בנפש האדם ובעלי חיים - למצבי נפש שונים ומגוונים.
ציטוט ממאמר ברשת בנידון שנכתב ע"י אליהו שפירא :
'בתחום הנרחב של רפואה אלטרנטיבית, השיטה של טיפול באמצעות תמציות "פרחי באך" ממוקמת בקבוצה של רפואת תדרים. העקרון שעומד מאחורי שיטת ריפוי טבעי זאת היא, שלכל איבר, ולכל מצב של התודעה, יש תנודה (ויברציה) שמאפינת את המצב הבריא והשלם שלהם, וכל התנודות יחדיו מהוות את המצב המאוזן וההרמוני של גוף ונפש.
מחלה פרושה, שתנודה, או קבוצת תנודות, יצאו מכלל הרמוניה, וכאשר אנו מחזירים את אותו חלק לתנודה הנאותה שלו, האדם מבריא.
בשיטת המיצוי המיוחדת של ד"ר אדווארד באך, שנועדה לתת מענה ל 38 מצבים שליליים של התודעה, מפיקים מהפרחים המסוימים את התנודות שלהם (ולא חומרים). התנודות הללו נשמרות במים וברנדי, נטילת כמה טיפות במשך היום, מחדירה את התנועה של הפרח המסוים לגוף, וגורמת למצב הרגשי שאנו מעונינים לטפל בו, לחזור ולהינעל על התדר הטבעי שמאפיין את המצב הבריא והנורמאלי.
לאחר שהמשתמש מרגיש שהשינוי המבוקש הושג, מומלץ בכל מקרה לסיים את הבקבוק, ולאחר מכן שוב אין צורך בהמשך נטילת תמציות, כיוון שהמצב החדש נישמר.
שיחרור הנפש מהמועקות השונות, מביא גם לידי כך, שהגוף מסוגל לשחרר משאבים, ולגרום בכך, לרפוי מהיר יותר של בעיות פיזיות.'
גמר ציטוט :)

על מנת להשתמש בתמציות פרחי באך - על אדם לפנות למטפל בשיטה, וע"י שיחה ותשאול מקדימים, המטפל מתאים תמציות לאדם.
התמציות נלקחות לתקופה - לרוב עד שהבקבוק נגמר וממשיכים טיפול בהתאם להתפתחויות בעקבות הטיפול ולרצונו של המטופל בהמשך או הפסקת הטיפול.
מאחר ומדובר בטיפול נפשי - מומלץ מאוד, לצד לקיחת התמציות - להעזר במידת הצורך באיש טיפול מתחום הפסיכו-נפש כדי
ללוות את התהליך הנפשי שאדם עובר בעזרת התמציות.

תמציות הרסקיו רמדי - כשמה כן היא - רסקיו = הצלה.
זוהי התמצית ה- 38 בסדרת התמציות והיא נועדה למצבים שצריכים 'הצלה' !
כמו - טראומה פתאומית שנחווית, משברים פתאומיים, אשה במהלך לידה, תינוק שנולד (לרכך את הטראומה מהמעבר בתעלת הלידה..) וכד'
התמצית מורכבת מ- 5 תמציות פרחים (מתוך 37 התמציות של פרחי באך) והיא נועדה בעיקר כאמור למצבי 'הצלה' / 'חירום' וכד'.
זו לא תמצית שמומלץ לאדם לקחת אותה באופן רצוף- יותר משבוע - שבועיים משום שאז התמציות מתחילות לעבוד ל'עומק' ולא
בהכרח שהאדם זקוק לטיפול המעמיק הזה אם בכלל..

טווח השפעת התמציות - משתנה מאדם לאדם. יש כאלה שהתמציות לא 'עובדות' עליהם בכלל,
ויש כאלה - שהתמציות עובדות עליהם מיידית ! כך שזה מאוד אינדבידואלי.

תמציות פרחי באך ובעלי חיים - נמצא שתמציות פרחי באך עוזרות בטיפול במצבים נפשיים של בעלי חיים גם , על כן נוהגים להעזר בהם לטיפול המבוקש בבע"ח.
כמו בבני אדם - גם לבעלי חיים יש צורך להתאים תמצית המתאימה להם ולמצבם הנפשי האישי - תמצית כזאת תורכב לאחר
שבעל בע"ח יסביר למטפל בשיטה את ה'בעיות הנפשיות' של בע"ח ועפ' זה - תותאם התמצית ותינתן הדרכה כמה טיפות ואיך לקחת...
וכמובן, שיש להיות בקשר עם המטפל - לדווח על ריאקציות כאלו ואחרות ולהמשיך לקבל הנחיות ממנו/ המשך טיפול / שינוי תמציות
הכל צריך להעשות עם יד על הדופק!

לאור כל הנ"ל:
אפשר לתת רסקיו לחתול - אבל כפתרון זמני מאוד (עד שבועיים) ובתנאי שבאמת ה'מצב דורש' נתינת רסקיו לחתול.
בזמן הזה, לחפש מטפל מנוסה ומקצועי בתחום - ולבקש שיתאים תמצית לחתול בהתאם לבעיות שעולות..
בד"כ - אפשר גם לדבר עם מטפל מנוסה בטלפון ולהסביר לו את הבעיה והוא יתאים לכם תמצית וישלח לכם אותה בדואר אפילו.
או שתבוא לקחת אם הוא קרוב אליכם.. :)
עלות טיפול כזה - לבקבוק 1 צריך להיות בין - 40-70 ש"ח.

לסיום - יש הרבה מאמרים ברשת על תמציות פרחי באך למי שמתעניין, מוזמנים להכנס ולחקור.. :)

בריאות, בריאות, בריאות :)
חג אביב שמח ופורח לכולכם

אורית

Yukita

Active member
מנהל
הייתי רוצה להוסיף, אם אפשר

לכל מי שחושב שמה שאינו מצריך מרשם רופא אינו תרופה - או, כפי שכבר כתבו באיזה מקום פה "זה לא חומר כימי" -

כל חומר המשמש בטיפולים, גם הומיאופתיים וגם קונבנציונליים, הוא חומר כימי: כל תרופה שצריך לבלוע היא אכן חומר כימי. סוג של חומר בעל הרכב מוגדר וסדרה של תכונות כימיות - זה חומר כימי. השאלה כאן היא לא אם רסקיו ופרחי באך הם חומרים כימיים או לא, אלא אם הם תרופות המצריכות אישור שימוש וקביעת מינון.

חומר שהוגדר כתרופה הוא חומר שעבר מערכת אישורים של משרד הבריאות (שלנו, של ארה"ב...). יש הרבה מאוד חומרים שלא עברו אישורים רשמיים כלשהם ולכן נמכרים ללא מרשם, אך למעשה יכולה להיות להם השפעה חזקה מאוד. חומר שנעשה ממרכיבים טבעיים בלבד הוא לא בהכרח בלתי-מזיק, להיפך, כמה מהחומרים החזקים ביותר הם טבעיים לחלוטין. יש כאן שוק פרוץ מהבחינה הזו, ויש דיונים אינסופיים בגורמי הבריאות הממשלתיים של מדינות שונות מה עושים עם זה.

פרחי באך אמורים להיות בסיכון נמוך יחסית, בין השאר בגלל הדילול הגבוה שלהם במים. למעשה, המבקרים טוענים שמדובר בשרלטנות כי רמת הדילול במים כל כך גבוהה, שלדעתם לא ייתכן שיש באמת השפעה של החומר על הגוף. באשר לרסקיו, לא ידוע לי הרבה על הרכב החומר הנמכר בשם זה, אבל בכל מקרה כשרוצים לתת חומר כימי (וזה כן חומר כימי) אין להסיק לעולם שמה שנותנים לבני אדם ובטוח עבורם יהיה בטוח גם עבור החתול או הכלב הביתיים. יש חומרים רבים המשפיעים לרעה על בעלי חיים אבל לא מסוכנים לבני אדם. גם מינונים משתנים. כמו כן, טיפול תרופתי מכל סוג (בין שמדובר בתרופה מוכרת ובין שמדובר במשהו שאינו נמכר רשמית כתרופה) ראוי תמיד לתאם עם מטפל בעל נסיון, כי בסופו של דבר לדפוק לחיה או לאדם פרוזאק או כל חומר אחר זה פשוט נסיון "לסתום מיד פרצה" ואינו באמת יורד לשורש הבעיה ומוצא את הסיבה לכך שהיא קיימת.

לא, אלו בפירוש לא תרופות - חד וחלק

לא מבין על מה את מתווכחת בכלל, צאי ראי כמה יועצות התנהגות לחתולים ממליצות על פרחי באך, כולן מדברות על המינונים הללו - אני מניח שכולן שרלטניות/קשקשניות/חסרות אחריות ולא יודעות על מה הן מדברות.

פרחי באך בטוחים לשימוש בבני אדם ובכל בעלי החיים - מה שלא תאמרי, לא ישנה את העובדה הזו וחבל שאת מנסה להפחיד את הגולשים.

לצערי, אינך יודעת מהי ההגדרה של חומר כימי - רסקיו בפירוש איננו חומר כימי והנסיון להשוות בין פרחי באך לפרוזאק, מגוחך במקרה הטוב.

אתה קורא את מה שאתה מביא?

כפי הנראה לא - לכן אצטט:

""ישנה תערובת צמחי באך, שהיא בחזקת בטוחה לכולם, כולל נשים בהריון, תינוקות, אנשים מחוסרי הכרה, חולים חלשים במיוחד וכו' - זה רסקיו.תערובת הזאת נותנן תמיכה רגשית כללית במקרים של סטרס קשה/טראומה נפשית וטובה מאד כעזרה ראשונה במקרים אלה.".

ורק על מנת להבהיר - אני מסכים עם כל מילה של הגברת.

הציטוט הזה לא מתיישב עם ההודעה בראש הפתיל

אם לצטט ממנה: "אפשר לתת רסקיו לחתול - אבל כפתרון זמני מאוד (עד שבועיים) ובתנאי שבאמת ה'מצב דורש' נתינת רסקיו לחתול." או "זו לא תמצית שמומלץ לאדם לקחת אותה באופן רצוף- יותר משבוע - שבועיים משום שאז התמציות מתחילות לעבוד ל'עומק' ולא
בהכרח שהאדם זקוק לטיפול המעמיק הזה אם בכלל".

מכאן ממש לא נשמע שמדובר בתכשיר פלא נטול תופעות לוואי ונטול סיכון. מה שמנסים להגיד לך זה שמהרגע שיש שאלות של מינון נכון ושימוש נכון/לא נכון, אז עדיף לתת לבר סמכא להמליץ על המינון הזה (אלא אם אתה בר סמכא ואז רצוי שתזדהה בשמך המלא).

אני אינני זה שקבע את המינון

חפשי מעט ברשת ותראי כי כל יועצות ההתנהגות, המוסמכות, ממליצות על מינון זה. גם דבר זה הבהרתי כמה וכמה פעמים באופן מפורש, בולט וברור.

dimitrygo

Active member
מנהל
כלומר מתי שנוח לך תשתמש בשם פרחי באך

ומתי שלא בשם רסקיו ?
בהודעה שלך שהגבתי עליה כתבת על פרחי באך וכתבת שהם בטוחים והבאתי לך דעה אחרת ולא ממי שמתנגד לשיטה אלא ממי שמטפלת בשיטה.
בכמה הודעות מקודם כתבת שעדיף להרכיב תרכובת יעודית לכל מקרה לגופו והינה ציטוט "חלק מהם נותן תופעות לוואי (גם בהתאמה נכונה) ולכן הם לא מתאימים לכולם".

אם לא היה ברור עד כה...

הריני להבהיר: דיברתי מפורשות אך ורק על רסקיו. כל טיפול אחר בפרחי באך דורש טיפול בידי אדם שהוסמך לכך. נדמה לי שאמרתי זאת גם בפירוש ביותר מהודעה אחת. כאשר אמרתי שעדיפה תרכובת יעודית, הרי שהכוונה היתה כאמור לתרכובת המורבת בידי מומחה לנושא, לא כל אדם מהרחוב. אני בטוח שהדברים היו לחלוטין ברורים, לא תעלה על הדעת כל אפשרות אחרת.

dimitrygo

Active member
מנהל
זה לא היה ברור לא מההודעה שהגבתי עליה ולא

מהודעות אחרות. כתבת בפרוש "פרחי באך בטוחים לשימוש בבני אדם ובכל בעלי החיים".
וגם בהכנה ע"י מומחה כמו שכבר ציטטתי "חלק מהם נותן תופעות לוואי (גם בהתאמה נכונה) ולכן הם לא מתאימים לכולם".
באותה התשובה אגב כתוב גם שרסקיו "טובה מאד כעזרה ראשונה במקרים אלה". לא כתוב שזה טוב כטיפול בבעיה ספציפית כלשהי כך שבכל מקרה ניראה לי לא נכון להמליץ על רסקיו כטיפול בחתולים שסובלים מבעיות התנהגותיות.

Yukita

Active member
מנהל
אתה זכאי לדיעה משלך

פרחי באך אינם דומים לפרוזאק, אבל ההבדל הוא בעיקר בכך שתמציות פרחי באך נמצאות בשימוש במינון (או אם נדייק, בריכוז) נורא נורא נורא נמוך, לא מפני שהחומר המרוכז המזוקק מצמחים אינו חומר כימי או לא יכול להיות חומר פעיל בעל פוטנציאל לגרום לתגובות חזקות מאוד. זו גם הסיבה לכך שיש הטוענים שזה לא באמת עושה שום דבר. אם זה באמת פועל או לא - אין לי מושג, כי אני לא בתחום הרפואה (קונבנציונלית או הומיאופתית). אגב, ההגדרה של חומר כימי אינה מוגבלת רק לחומרים שנראים לך מסוכנים או רק לחומרים שדורשים מרשם רופא.

באשר לבטיחות שימוש, יתכן שהם בטוחים ויתכן שצריך לשים לב למשהו, שוב - מדובר בריכוזים נמוכים מאוד, בדרך כלל במים. כאשר כן רוצים לפתור בעיה נקודתית - לדעתי בכל מקרה עדיף להתייעץ עם מישהו שכן מבין בתחום ולא סתם להחליט על דעת עצמך לחלק תרופה (או "לא תרופה" - איך שתרצה לקרוא לזה) למישהו, אדם או בע"ח. כדאי להתייעץ מכמה סיבות -

1. תרופות - קונבנציונליות או הומיאופתיות, עם או בלי מרשם - הרבה פעמים מכוונות לפתור סימפטום כלשהו. ברפואה הומיאופתית הנטייה היא להשתדל לראות מעבר לסימפטומים עצמם ולכלול בטיפול שינויים באורח החיים ובתזונה, בנסיון לפתור את הבעיה האמיתית ולא רק את הסימפטומים הנראים לעין. על מנת לבנות ראייה כוללת כזו, בדרך כלל כן צריך להתייעץ עם מטפל, שמצידו בוחן באיזה מינון ולכמה זמן צריך לטפל ישירות בסימפטומים ואלו אמצעים אחרים (תזונה או אחר) אפשר לנקוט כדי להגיע לשורש הבעיה. אני, בתור בן אדם פרטי שמחליט שהחתול מופרע וצריך לתת לו תרופת הרגעה, לא ממש מסתכלת על התמונה הכוללת הזו.

2. חומרים כימיים (עם או בלי מרשם) המיועדים לפעול על הגוף - הרגעה או משהו אחר - הם משהו שצריך להבין את ההשפעות האפשריות שלו. רובנו לא יודעים דבר על השפעות אלו, ולכן בדרך כלל לא אמליץ לתת חומר כימי כלשהו ללא גיבוי של מישהו בעל ידע. לכן, גם כשמדובר בחומרים ללא מרשם, ומאחר שרוב האנשים לא יודעים מה טוב לבני אדם אבל רעיל לבעלי חיים, הייתי לפחות ממליצה לשאול וטרינר האם החומר אינו רעיל לחתולים לפני שנותנים זאת לחתול. עניין פשוט של אחריות. הוטרינר עשוי לצחוק ולהגיד שפרחי באך זה שטויות - אבל אם יאמר שתמצית מפרח מסוג X (פרחי באך הם בעצם רשימה מוגדרת של מינים מסויימים המשמשים בייצור תמציות) לא מזיקים, אין סיבה לא לנסות. אם יאמר שצמח X כן עשוי להיות בעל השפעות שליליות על חתולים, כמובן לא כדאי בכלל אפילו לנסות.

באופן כללי הדיעה האישית שלי היא שתרופות (או "לא תרופות") הן מוצא אחרון בהחלט לבעיות התנהגותיות, ועדיף לא לפתח תלות בהן.

Yukita

Active member
מנהל
נראה ששמו לב לדיון שלנו

כי הופ! הופיעה לה כתבה על טיפולים אלטרנטיביים בבע"ח בYNET...

לא נורא אינפורמטיבית, אבל די משעשע לראות שאנו לא היחידים שחשבו על הנושא...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4211340,00.html

למה לא אינפורמטיבית?

אינפורמטיבית מספיק לכל אלו שטוענים שוטרינרים לא "מאמינים" ברפואה משלימה ושאר ירקות...

שום תרכובת של פרחי באך לא משפיעה מיד

גם לא רסקיו. נכון שהיצרן מצהיר שמדובר בטיפול חירום, אך הן מנסיון והן מחוות דעת שקיבלתי ממומחית לטיפול בפרחי באך (בעלת תעודה ממכללת רידמן העוסקת בתחום כבר למעלה מעשור), אפקט ממשי לא מתקבל לפני לכל הפחות שבוע של טיפול.

אל תראה בכך כדוגמא שמייצגת את הכלל

כפי שציינתי, על כל אחד זה עובד אחרת.
אני מכירה את פרחי באך קרוב ל- 17 שנה, מתוך לימודי נטורופתיה שלא סיימתי, אבל דווקא משום שהתמציות האלו עיניינו
אותי, הלכתי לקורס פרטי אצל המורה שלימדה במכללה, ללמוד את הנושא.
אישית - התמציות 'השפיעו עלי' מיידית = באותו יום, שלא לדבר על רסקיו, שדי מהר בעיתות משבר- אם לקחתי, הרגשתי
את ההשפעה של התמצית..
אנשים שונים מדווחים על השפעות שונות מבחינת טווח ההשפעה.
זה נכון להגיד לאנשים שלא מרגישים מיידית את ההשפעה - שזה ייקח שבוע , שבועיים ושיתמידו לקחת את התמצית
כי כנראה יש שם התנגדות שהתמציות קודם צריכות לפרק, לפני שהן מתחילות לעשות את העבודה שלהן.
אבל כאמור, זה לא מחייב ..

may1131

New member
קשה לי מאוד לקבל מאמר שמדבר על תדרים

ועד כה אין ממצאים חד משמעיים שאכן פרחי באך בעלי השפעה כלשהי.
כותב המאמר הזה יכול לכתוב כמה פעמים שירצה "נמצא שתמציות פרחי באך עוזרות" אבל עד אשר יתקיים מחקר מדעי כהלכתו לא אהיה מסוגלת לקבל זאת.
בדרך כלל כשרוצים להכניס תרופה לשוק צריך לקיים מחקר בו ישנן שתי קבוצות, אחת שמקבלת את התרופה האמיתית, ושניה שמקבלת כדורי פלסבו שחיצונית דומים לתרופה האמיתית אך כמובן לא מכילים אותה.
גם מי שלא לוקח את התרופה אלא כדור שלרוב מכיל סוכר וכו' בלבד עדין מתגלה אצלו שיפור כי הוא מאמין שהוא לוקח את התרופה עצמו וזהו אפקט פלסבו. קראתי פעם במאמר ששיעורי ההצלחה של תרופת פלסבו על הקלת סימפטומים שונים הוא כ-30%. מבחינתי זה מראה עד כמה הגוף שלנו בעל מנגנונים מופלאים ומסביר כיצד ישנם אנשים המדווחים על שיפור במצבם מנטילת תמציות פרחי באך למרות שכנראה שאין להם השפעה ישירה על המצב עצמו.
כדי להוכיח שתרופה היא אכן יעילה יש להראות שמי שנטל אותה הראה אחוזי שיפור גבוהים יותר מאלו שלקחו את תרופת הפלסבו.
עד כה לא התפרסם מחקר שמצא שלפרחי באך ישנה השפעה מיטיבה יותר מפלסבו.

higi2

New member
קודם כל תודה רבה על המידע הרצוי

אני ראיתי כמה פורומים שיש יועצות התנהגות לבעלי חיים ונתנו טיפ - בחינם! להשתמש ברסקיו,

ולא דיברו על טווח שימוש.

החתולה שלי לוקחת מזה שבועיים רסקיו - 2 טיפות במים - כל פעם שאני מחליפה לה את המים.

בלי עין רעה היא הרבה יותר רגועה מבעבר.

השאלה אם לפי מה שאת רושמת פה, אני אמורה להפסיק לתת לה את הרסקיו?

לפני שהשתמשתי ברסקיו, היא היתה פשוט תוקפת אותי בכל הזדמנות וסבלתי והיא מאוד סבלה גם.

זה הניסיון והרושם שאני קיבלתי מרסקיו שיש לי חתולה עירנית, קופצנית אך רגועה.

שכל אחד יעשה אבל את השיקול שלו

higi2

New member
ראית את ההודעות שלי בפורום הזה...

במהלך השנתיים!?

למעלה