רסקיו לכלבה

natali138

New member
רסקיו לכלבה

אהלן לכולם, מה המצב איתכם בימים אלו?

השבוע אנחנו נוסעים להתאורר קצת מהאזעקות הבלתי פוסקות באזור הכנרת ולוקחים איתנו את טופי החמודה.
בעיקרון יש לה בעיה בנסיעה שהיא מתחילה לילל ולבכות כמעט מהרגע הראשון. אין סיבה אמיתית לזה וזה משהו שלא הצלחנו לפתור עם חטיפים או בלי, בהדרגה או בלי.
בדרך כלל אני נוסעת איתה מרחק של שתי דקות לפארק כלבים (היא כבר מכירה את הדרך) ועדיין בוכה. לעומת זאת כשאנחנו בחזור והיא כבר מותשת ועייפה היא יושבת יפה ולא בוכה.

לענייננו. הנסיעה היא כמובן ארוכה ואין ספק שהיא תשתגע. קניתי לה רסקיו לכלבים במחשבה שאולי זה יכול להקל עליה. לפי ההוראות יש לטפטף 4 טיפות על חטיף או להוסיף למים. עשיתי ניסוי כזה לפני 4 ימים (שמתי על חטיף) ולא שמתי לב לשינוי.
כמה טיפות לדעתכם לשים כדי שהיא באמת תהיה רגועה? כמה זמן לפני הנסיעה? יש הצעות נוספות?

מצרפת תמונה של הכלבה המיוחדת ממתינה לרצועה בזמן האזעקה :)

Yukita

Well-known member
מנהל
יש מספר מוצרים

לשימוש עם כלבים למטרות הרגעה (בנסיעה או בנסיבות אחרות) אבל במקרה שלכם נראה שיתכן שצריך יותר עבודה התנהגותית. האם היללות והבכי מתחילים עוד לפני שמתניעים, כלומר כשנכנסים לאוטו, או שיש סדר מסוים לעניינים?

אצלנו היתה בעיה של הקאות, לא ניסיתי רסקיו כי לא הרשמתי שרסקיו זה משהו אפקטיבי, אבל הוטרינר המליץ לנו על מוצר טבעי על בסיס ג'ינג'ר ו-ולריאן בשם Travel Calm שמיועד לכלבים (טבליות לעיסה מיוחדות לכלבים).

לינק לדוגמא:
http://www.amazon.com/Veterinarians-Best-Relaxed-Formula-Chewable/product-reviews/B0002DGWKM

אצלנו המוצר הזה עבד. יש כמובן גם מוצרים אחרים - רפואיים קונבנציונליים גם כן. במקרה שלכם לא מדובר בהקאות ובבחילה, אם הבנתי נכון, אז אולי מוצר כזה שהכיוון שלו הוא בעיקר הרגעה במצבי לחץ יתאים - למרות שאני חושבת שכדאי קודם כל להתאמן בישיבה באוטו לא נוסע ואחר כך באוטו לא נוסע שהותנע, ולראות אם הדרגתיות וסבלנות עוזרים לפתור אצלכם את הבעיה.

natali138

New member
תשובה

בקשר למתי זה מתחיל, היא מאוד שמחה להכנס לאוטו ומאוד נרגשת לראות שאנחנו מתקרבים לאוטו. הבעיה מתחילה משהו כמו דקה שתיים אחרי התחלת הנסיעה. נראה שהתנועה של הרכב לא נעימה לה. קניתי לה כל מיני כריות מיוחדות שירככו לה את המושב אבל לא כל כך עוזר.

עשינו הרגלה הדרגתית כמו שאמרת. לשבת באוטו בלי לנסוע וכו'. לא עזר. זה קטע מוזר מאוד. פעם אמא שלי לקחה אותה ברכב שלהם, והיא לא השתוללה בכלל (יש להם רכב גדול ומושבים מעור).

בכל אופן בקשר למה שהמלצת אני מניחה שעד יום שלישי לא תהיה לי האפשרות לרכוש אז אנסה עם הרסקיו בכל מקרה.

למעלה