רסקיו לחתולים?

BloodyRose

New member
רסקיו לחתולים?

היי,

עוד מעט מגיע הרגע הזה בשנה בו צריך לקחת את החתול לוטרינר...
הוא החתול הכי מתוק ועדין ורגוע בעולם (כשהוא בבית), וכשמגיעים לוטרינר הוא הופך לגודזילה שמנסה להשמיד הכל.
ניסיתי לתת לו פעם אחת כדור הרגעה שקיבלתי מהוטרינר, וזה לא עזר בכלל ולכן השארנו אותו במנשא (ולא באמת היה אפשר לבדוק אותו).

מלבד החיסונים והתילוע שהוא צריך לקבל עכשיו, הייתי רוצה שהוא יעבור גם בדיקה קצת יותר מקיפה (האוזניים שלו למשל התקרחו לגמרי לאחרונה, אני לא יודעת אם זה קרדיות או משהו אחר), מה שאומר שנצטרך למצוא דרך להוציא אותו מהמנשא בלי שהוא יהפוך למפלצת.

האופציות שאני רואה:
לבקש מהמרפאה כלוב אישפוז, ולהביא אותו ככה (אם אני אצליח להכניס אותו אליו, כמובן)
לבקש כדור הרגעה (או אפילו טשטוש) יותר חזק
רסקיו (?) - שמעתי שזה מרגיע, אבל מספיק בשביל להפוך אותו לחתול שאפשר לקחת אותו למרפאה בראש שקט?

חשבתי גם להביא וטרינר הביתה, אבל בכל מקרה נצטרך להכניס את החתול למנשא (אחרת הוא יתחפר במחבוא שלו מאחורי הספה), ואז לא באמת פתרנו כלום...

יש עוד רעיונות/טיפים/דברים לקחת בחשבון?

תודה

Yukita

Well-known member
מנהל
גם לי יש מפלץ

אי.טי נראה בובתי בלבן וורוד, אבל הוא מפלץ מוחלט אצל הוטרינר, שכבר מוכן מראש לבואו של "ההיסטרי" שגם מחרבן ומשתין כשמנסים להוציא אותו מהכלוב במרפאה.
&nbsp
בגדול, הוטרינר המליץ שלמרות הבהלה, אם זה אפשרי, להמנע מתרופות מטשטשות. אם לא אפשרי, הוטרינר אמור להיות מסוגל להמליץ על סוג ומינון מתאימים יותר ממה שלא הצליח לכם קודם, אם כי הוטרינר שלנו הדגיש לי שזה בעייתי: הוא לא בדק את החתול לפני מתן התרופה ומתן התרופה עשוי להשפיע על כל דבר שאולי ייקרא לעשות איתו במרפאה. בדיקות בבית בדרך כלל לא כאלה קלות, כי החתול בדרך כלל לא נותן לוטרינר מבקר לתפוס אותו בקלות.
&nbsp
אולי כדאי שתנסו את כלוב הסקוויז ותראו אם זה פותר את העניין למרות כל הבלגן? כנראה אפשר לנסות רסקיו (בכל מקרה לשאול קודם את הוטרינר) אבל לא נראה לי שיש לזה השפעות גדולות. שמעתי שנעמי דוד הכינה איזה תרסיס מרגיע ייעודי לכלבים וחתולים לחוצים למקרים כאלה, אבל לא ידוע לי אם זה עובד. אולי גם זה כיוון שאפשר לבדוק אותו.

BloodyRose

New member
תודה על התגובה, ושאלה נוספת - אמפולות

אבקש מהמרפאה לקחת כלוב סקוויז ונקווה שנצליח להכניס אותו ולסחוב אותו (אם כי בפעם האחרונה ששמנו אותו בכלוב כזה הוא עדיין הצליח למנוע מהוטרינר לבדוק אותו...
למה חתולים חייבים להיות כאלה קשים?!)

ובנוגע לאמפולות -
שמתי לו אמפולה רגילה לפני שבוע וחצי, וכאמור, אני חושבת שצצו לו קרדיות אוזניים. קניתי אמפולות שיעילות גם נגד קרדיות, כמה זמן לחכות לפני שאני שמה אמפולה נוספת?
אני יודעת שהאידיאל הוא פעם בחודש, אבל אם אלו אכן קרדיות אני לא רוצה לחכות עם זה עוד שלושה שבועות...

Yukita

Well-known member
מנהל
אם יש קרדיות

אם יש קרדיות פעילות, למיטב ידיעתי צריך גם טיפול וטרינרי - גם האיבחון וגם הטיפול, שזה בעיקרון טיפות אוזניים...
&nbsp
כן, הכל עם חתולים רק כיף ומסיבות כל היום

למעלה