רספרידל והשמנה

לחלוטין

New member
רספרידל והשמנה

מבלי להלאות אתכם מדי:
3 חודשים עם רספרידל שמאד מאד עזר והרגיע (אחרי תקופת של התקפי זעם קשים) אבל עם תיאבון מוגבר ויותר מעשרה קילו יותר! בומבה!

למישהו יש ניסיון? לא נוכל להמשיך כך מבחינת ההשמנה.

זו אחת הסיבות שהפסקנו אחרי שנה

שלי עלה 10 קילו בשנה אמלכם זה הרבה יותר דרסטי
הייתי שוקלת לקחת אותו לדיאטיקנית או לפחות שתייעץ לך איך לעזור לו להפסיק לאכול יותר כי הרספרידל מגביר מאוד את התיאבון
אפשרות שניה לא יודעת מה הוא אוהב לאכול אבל שתמיד יהיו ירקות , על השולחן , ירקות חתוכים במקרר בשלוף , להפסיק לקנות הביתה דברים שמשמינים , לעשות איתו ספורט והרבה .

ניס11

New member
אנחנו רק חודש וחצי ועלינו 6 ק"ג

בן 12. למזלנו התחלנו את התהליך עם ילד מאוד רזה (כתוצאה מגנטיקה וריטלין), ועכשיו הילד מוצק ועם כרס קטנה. אז עכשיו שהפנמתי שהילד שלי הולך להשמין אם לא נשנה את התזונה בבית (לפני הרספרדל הוא היה אוכל הכל ונשאר רזה). אז לבית הספר אני שוולחת אותו עם כריך וקופסא עם ירקות חתוכים, נהיינו חברים טובים של המנדולינה, דקה בבוקר ויש קופסת ירקות לתפארת. הפסקתי לקנות גלידות ומגנום (השלגון האהוב על בני), במקום זה יש קרטיבים. משתמשים בתרסיס שמן, מפחיתים אוכל מטוגל ועוברים לאוכל מבושל. גם ממתנים את העליה במשקל ועל הדרך יוצרים ילד בריא יותר ועם פחות הפרעות קשב

TikvaBonneh

New member
אנחנו גם התחלנו בגיל 11

הוא מאוד עלה במשקל והמשיך לעלות ולעלות ונוצרו גם בעיות של כולסטרול וטריגליצרידים ותפקודי כבד
. ואם לא נותנים לו מספיק אוכל את יודעת מה קורה? הוא מקבל התקף זעם.

ניס11

New member
לתקווה בונה- אפשר לשבוע מאוכל לא שומני

ברור שמתוקים ופחממות מעלים את הסרוטנין ומשפרים רגעית את מצב הרוח. אבל מזונות עשירים בסיבים ושתיה מרובה גם כן נותנים תחושת שובע.אין לי הרבה נסיון עם ריספרדל, אנחנו רק חודש וחצי בתהליך, אבל לבית הספר הולכים עם קופסת ירקות ופרי (בנוסף לכריך), וכל ארוחת ערב יש קערת סלט. הילד שלי גם אוהב ירקות, שגם זה יתרון
וגם החלפנו את המעדנים, במקום מעדני שוקולד עם קצפת ליוגורט עם פרי.
זה מדהים, כי קודם הילד שלי היה רזה מאוד והרופאה בקופ"ח נזפה בי כמה פעמים וביקשה שאתן לו מאכלים עתירי שומן- חלבה, שמנת וכד'. ולמרות האכילה המרובה הוא היה רזה. תאבון בריא היה לו תמיד.

TikvaBonneh

New member
נהייתי מומחית לתזונה עם תעודות, בחיי

הלכתי ללמוד קורס מנחות לשינוי הרגלי תזונה.
החלפתי את כל התפריט בבית. כל פעם שבעלי חזר מהמאפייה עם לחם לבן או בורקס זרקתי אותו לפח (לא את הבעל).
והילד רק השמין והשמין.

ניס11

New member
איזה תיסכול. כל הזמן עלות מול תועלת

מבינה אותך לגמרי. גם אני מרגישה שאני חיה עם הזחל הרעב, אבל לפחות יש לו פחות התפרצויות
ונקווה שהוא לא יהיה שמן מכל הסיפור הזה

לחלוטין

New member
תודה לכל העונים

אצלנו המקרה הוא אחר. קודם כל ההרגלים בבית מעולים: אין לנו ממתקים וחטיפים וכו', אבל הילדה המדוברת לא יודעת מה זה ירקות וגם לא רוצה לדעת. היא פשוט אוכלת כל מה שהיא מוצאת שחייבים שיהיה בבית, וזה לא חייב להיות אוכל של ממש. למשל- פירורי לחם. כמו שתארו כאן- הזחל הרעב. ומה שנראה לי שיקרה זה שאם לא יעזור לה ריטלין כתחליף, אני בכלל אוותר על תרופות. נכון שילדה עם התקפי זעם זה לא נעים אבל גם ילדה שנראית חלילה בהריון זה ממש אסון....

נחמה173

New member
טיפול תרופתי

כל המגיבים פה על ריספרדל ותרופות אחרות - יש לכם המלצה על פסיכיאטר מאזור המרכז/שרון לאיזון תרופתי ?

ניס11

New member
נחמה173

אני ממליצה על ד"ר גובז'נסקי משלוותה, אנחנו במעקב אצלו כבר כמה שנים. גם נחמד וגם לא עולה שקל

נחמה173

New member
פסיכיאטר

גם אנחנו אצל גובזנסקי אבל אני דווקא לא כ"כ מרוצה ומחפשת להחליף פסיכיאטר.
הוא פשוט לא תמיד זמין (אנחנו אצלו באופן פרטי), משנה מינונים בשיחת טלפון או אימייל בלי לראות את הילד, לא שולח לבדיקות דם תקופתיות למעקב, לא כותב דוחות.
הרגשה של קצת חפיף.
הוא בחינם רק לחברי קופ"ח כללית.
לכל היתר זה פרטי ואי אפשר לקבל החזרים כי הוא לא מנהל מחלקה או סגן מנהל.

ניס11

New member
חשבתי שהוא סגן מנהל מחלקת ילדים ונוער

בכל מקרה רופאת הילדים אצלנו מאוד מעורבת והיא זו שמפנה לבדיקות דם תקופתיות ואצלה גם מתבצע מעקב גובה/משקל

ניס11

New member
אנחנו הגענו אליו דרך רופאת המשפחה

זה לא עולה כסף, כי הוא עובד עם הקופה (כללית). הוא מקבל במרפאת החוץ לילדים ונוער של שלוותה
למי שלא מפחד להיכנס לבית חולים פסיכיאטרי זה פתרון זול ומקצועי

תחליף לרספידל

שמעתי מהנירולוגית שלנו שיש תרופה חדשה תחליף לרספידל, שלא גורם להשמנה. אני לא יודעת מה שם התרופה.

שלומות0

New member
שם התרופה אבילייפי

תרופה יקרה, הקופה לא אישרה לנו, קנינו פרטי בסכום גבוה וגרמה לתופעות לוואי לא קלות!
ולכן המסקנה שלי אין תחליף לריספרדל, רק ישנה בעיה של התופעות לוואי שלה, ולמי שאין תופעות לוואי
אין כמו ריספרדל לצורך איזון והרגעה!

1אילת2

New member
יש עוד תרופות פסיכיאטריות שמועילות.

אנחנו הפסקנו ריספרדל בגלל תופעות לוואי אחרות. כעת הוא לוקח ניוליפטיל וטגרטול. ההשפעה של הריספרדל היתה הרבה יותר טובה, אולם כעת אין תופעות לוואי. (יש, אבל נסבלות)

TikvaBonneh

New member
אני נגד תרופות חדשות

אבל יש תרופה ישנה - האלדול. אנחנו עברנו אליה.

למעלה