רספרדל

ש ל י ק

New member
רספרדל

אז ככה, ילדי הקטן התחיל לפני 3 שבועות לקבל פריזמה ונראה שהמינון היה גבוה עבורו ולכן ירדנו לחצי כדור, במקביל הנוירולוגית הוסיפה לו 1/2 כדור בבוקר ובערב של רספרדל בשביל התקפי הזעם וההסתכנות שלו במעשים מסוכנים. בטעות נתתי בהתחלה כדור שלם של רספרדל וזה זרק אותו למיטה לכמה שעות טובות, לכאבי ראש חזקים . הנוירולוגית שוב הורידה לחצי כדור בגלל ההשפעה וגם עם חצי כדור הילד סובל מכאבי ראש חזקים ועייפות (היום הוא נשאר בבית כי הוא לא מרגיש טוב). את החצי רספרדל אני נותנת בערב ולא בבוקר ולמרות כל זאת זה ממשיך (הוא מקבל מיום רביעי שעבר) להיות עייף ולהתלונן על כאבי ראש חזקים. הוא גם טוען שיש לו בחילות, פתאום אני רואה ילד לא שמח, כבד בהליכה ובהרגשה השאלה אם זה יכול באמת להיות תופעת לוואי מהכדור או שזו מקריות ויכול להיות בגלל וירוס או שפעת?.

חגית35

New member
יש לנטרל תרופה אחת כדי לדעת

מה היא זו שגרמה לתגובה הישנוניות אופיינית לריספרדל וחולפת אבל הראש הכבד והבחילות מתאים לנוגדי הדכאון לכן- מוזר שהתחילו יחד שתי תרופות אני הייתי מציעה לך, להתייעת עם הרופאה כיצד לעבוד אחת אחת עד לבדיקת רמת ההשפעה של הפריזמה ואז להוסיף את הריספרדל גם מתחילים תמיד מרבע כדור לפחות בילדים כי אולי זה יספיק? אז בטח שלא ישר כדור. אולי תרדי חזרה לחצי ותעקבי כדי לדעת ממה מגיע השינוי

ש ל י ק

New member
חגית תודה, וירדנו לחצי

גם בפריזמה וגם ברספרדל. זה ממש משונה כי הוא מקבל את הפריזמה בשביל דכאון וכשהוא קיבל כדור שלם הוא היה בהיי, שמח ומאושר והתחיל גם לשתף ולהוציא דברים שישבו אצלו בבטן הרבה זמן. את הרספרדל היא נתנה למרות שבינינו ביקשתי ממנה כדור אחר כי גם כך הילד מלא ואני לא צריכה להוסיף לו תסכול נוסף לדימוי העצמי שלו והיא אמרה שחייבים לתת את הרספרדל בגלל שעניין ההסתכנות שלו התעצם מאוד (הוא ילד מאוד סקרן שחייב להתנסות בכל דבר, זה תמיד קיים אצלו אבל עם הכדור זה התעצם פי מה וכמה) ופתאום הילד שוב בדאון ולא מרגיש טוב וכמו שציינתי עם הכאבי ראש והכבדות הנלווית. אני כבר לא יודעת מה עדיף ואם בכלל שווה לי לתת לו כדורים אם זה משפיע עליו בצורה כזו, הרופאה די התרגזה עליי כשרציתי להפסיק לגמרי עם הפריזמה ולטענתה זו תקופה קצרה שהוא לוקח ולכן יש צורך להמשיך ולראות. בינינו אין לי כבר סבלנות לכל ההתנסויות הללו.

חגית35

New member
בד"ג נהוג לעלות עד להטבה

בנוגדי הדכאון ולא לרדת ולשחק עם זה אחרי שמגיעים למינון שבו נצפית הטבה למיטב ידיעתי עולים מאוד לאט כל איזה שבועיים רבע או חצי כדור תלוי בסוג כמובן כדי לראות היכן מושגת ונשמרת ההטבה ואז נשארים על המינון הזה ובטח שלא רק לחודש זה הרי בדיוק הזמן אפילו עוד לא- עד שהכדור בכלל התחיל להטיב. הרופאה צודקת שלא מפסיקים כה מהר. טיפול בנוגדי דכאון הינו ארוך טווח.

ש ל י ק

New member
זה נכון ולכן גם התחלנו מחצי

העלנו לכדור שלם וירדנו שוב לחצי. אז מה שקרה לפני עניות דעתי זה שכרגע זה לא משפיע על הדכאון (זה בעצם חזר) אבל עם זה כדור שלם זה מעצים את ההתנסויות שלו בדברים מסוכנים, אז מתי בעצם אוכל לדעת שאני לא גורמת לילדי נזק עם הכדורים האלה? אחרי חודש? חודשיים? זה שווה בכלל? שמתי לב כשהוא עוסק בפעילות ספורטיבית (בשילוב התרופתי שעמד על כדור שלם של פריזמה) הילד פרח ממש... איך את היית נוהגת לו היית במקומי? שווה לי ל"שגע" את הרופאה שוב?

חגית35

New member
אם אין תגובנה שלילית חריגה אז אני

עוקבת לפחות כמה חודשים בשביל להחליט אם להמשיך או לא ואם אין יתרון ניכר אני יורדת מזה ואם יש הטבה ואין לי משהו חלופי אזי אני נאחזת במה שעובד לגבי נזקים- ידועות תופעות הלוואי ועליך להיות במעקב אחר מה שצריך ומעבר לה, תיצמדי למינון ותעדכני את הרופאה אם יש משהו חריג טלפונית ואם לא אז עד למעקב הבא אני תמיד שומרת תורים לחודש בחודשו ומקסימום מבטלת ככה יש לי מעקב רציף וזמן לשאול שאלות

ש ל י ק

New member
שוב תודה

והייתי איתו אחה"צ אצל הרופא ילדים והוא כבר נתן לו לעשות בדיקות מקיפות . גם אצלו הילד לא הפסיק לתלונן על הכאבי ראש החזקים והוא כל הזמן אמר שהוא נרדם ורוצה להכנס למיטה. הרופא אמר לי להתקשר היום לנוירולוגית ולדבר איתה על המצב ואם צריך אז גם לעשות בדיקת סי טי (הייתי בשוק שהוא העלה את זה בכלל). האמת שהכאבי ראש אצלו היו גם בעבר אבל נפסקו ובשבוע האחרון חזרו לו ביתר שאת. אגב, הוא רשם לי מרשם לרספרדל וכמו שידעתי הוא אמר שבמכבי התרופה הגנרית היא בשם אחר וכשאמרתי לו שאני לא מוותרת ורוצה רספרדל הוא אמר לי מבלי שביקשתי בכלל שהוא שלח בזה הרגע דרך המחשב בקשה לרופא המחוזי בשביל שיאשרו לנו...

ש ל י ק

New member
חגית, צדקת

הרופאה הנוירולוגית חזרה אליי ואמרה לי שאפסיק ל-3 ימים את הרספרדל כדי לראות אם הכאבי ראש ממשיכים/מפסיקים, כנראה שנצטרך לעלות את הפריזמה ל3/4 כדור אבל זה יהיה רק אחרי שתהייה לנו תמונה ברורה. היא אמרה שאם אחרי 3 ימים הכאבי ראש ממשיכים לחזור אליה טלפונית .

SHLICK ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לגבי טיפול תרופתי - הכי חשוב זה להתייעץ עם הרופא המטפל. אנחנו יכולים לייעץ מתוך נסיון - אבל, המומחיות והסמכות הרפואית היא של הרופאים. בכל מקרה, כמו שכבר ציינתי בעבר - אם הרופא המומחה לא קשוב, אפשר לעורר את הקשב שלו בסיוע של רופא המשפחה / רופא הילדים - ונראה שזה מה שעשיתם. לגבי ההתנהגות המסוכנת - לדעתי, הטיפול הכי אפקטיבי הוא טיפול התנהגותי לילד והכי חשוב - לקבל הדרכה לגבי הצבת גבולות. זה קריטי לא פחות מטיפול תרופתי.

ש ל י ק

New member
זה בהחלט ברור

שיש לשנות בהתאם להוראות הרופא, שמחתי לשמוע מנסיונה של חגית שבעצם צדקה וגם עזרה לי אז שוב תודה. לגבי התנהגות, בוודאי שעובדים איתו על זה מעולם לא בניתי רק על האפקטיביות של התרופות. יש לו ליווי פסיכולוגי בשביל זה, אנחנו גם עברנו לפני כמה חודשים הדרכת הורים אצל שרית מחלב האחת והיחידה (שחגית צירפה פעם את הפרטים אודותיה).

למעלה