רספירדל - מידע

ngנוצה

New member
רספירדל - מידע

שלום רב לכל חברי הפורום, הרבה זמן לא הייתי בפורום. בעצם מאז שבני אובחן כסובל מבעיית ויסות, חרדה וADHD , לדעת הרופא שאליו הלכנו (מומחה בתחומו) הבעיה העקרית הינה בעיית הויסות, שגם גורמת לכל שאר בהעיות (חרדה , קשב וריכוז) האמת שמאז החל ליטול את התרופה לפני כ- 4 חודשים, במינון מאד נמוך, חל שיפור משמעותי במצב, הילד הרבה פחות מעופף, גם יותר קשוב, הוא גם מאד השתנה בתחום החברתי, . אז שאלותי לחברי הפורום הן: האם למישהו יש ניסיון עם התרופה? וכן האם למישהו יש המלצות כיצד להיתמודד עם בעית הדימוי העצמי הנמוך, מיומנויותחברתיות (לדעתי קצת חסר לבן שלי), אנחנו מנסים את תחום שיעורי השחיה,פסיכולוגית שאיבחנה אותו , המליצה על טיפול דיאדי אבח אני ממש לא סגורה על זה. אשמח לשמוע מידע כללי וספציפי תודה

zivadina

New member
איזו תרופה הוא לוקח?

ריספרדל איננה תרופה להפרעת קשב אלא לויסות אימפולסיביות והתפרצויות כעס, כך שצריך להיות ברור בדיוק באילו תרופות הוא מטופל. באופן כללי, ככל שתצליחו לאזן טוב יותר את הילד מבחינה תרופתית, כך הוא יאסוף יותר הצלחות וכתוצאה ישתפר הדימוי העצמי שלו. שחייה זה תמיד טוב. טיפול דיאדי זה כאשר יש בעייה ביחסים בין האמא לילד. האם הפסיכולוגית הזאת היא פסיכולוגית קלינית/ התפתחותית שמתמחה באבחון ADHD, או שפסיכולוגית חינוכית שמבינה בתחומים אחרים מ-ADHD? בדרך כלל, כאשר יש הרבה בעיות, מטפלים קודם כל בבעיות המציקות יותר ואחר כך בבעיות המציקות פחות. כך, בעיות רגשיות כמו חרדה נחשבות לבעיות "קו ראשון" ובעייה קוגניטיבית כמו הפרעת קשב נחשבת לבעיית "קו שני". לא הבנתי לאיזה מן מומחה פניתם. לדעתי, הוא חייב להיות פסיכיאטר לילד ולמתבגר, ולא נוירולוג, בגלל הבעיות הנפשיות. בסוף השבוע תייעץ כאן הפסיכיאטרית ד"ר איריס מנור, ותוכלי להפנות אליה את שאלתך.

ngנוצה

New member
תודה על התגובה

אז ככה המענה לשאלות ששאלת: הילד מקבל רספירדל 1 מ"ג במינון של 0.25 מ"ג ליום. הפסיכולוגית שאיבחנה את הילד הינה פסיכולוגית בכירה מומחית בפסיכולוגיה קלינית התפתחותית ומומחית בפסיכולוגיה חינוכית שמה הגב' ד"ר חנה קמינר . כמו כן המומחה שאיתו התיעצנו הינו פרופ' תירוש שהינו רופא ילדים ומנהל המכון להתפתחות הילד. בין יתר האיבחונים שעשינו היה איבחון דידקטי, ואיבחונין בריפוי בעיסוק (באיזשהוא שלב של תיסכול יריתי לכל הכיוונים) . העינין שאני רוצה להיות בטוחה ושאני לא מפספסת משהו מבחינת הטיפול בילד , כי לפעמים הוא נראה לי מתוסכל מכל מיני מצבים, הוא גם מאד קשור לאבא שלו , וכל הזמן מפחד לאכזב אותו. וגם מבחינה חברתי יש לו בעיה של מימנויות חברתיוי (קשה לו לוותר, או להפסי וכדו')

למעלה