רנו קליאו גיר כושל עובר להילוך סרק בנסיעה מהירה ירידות וכו..

benjoker

New member
רנו קליאו גיר כושל עובר להילוך סרק בנסיעה מהירה ירידות וכו..

טוב אז כבר העלתי לפורום לפני מספר ימים את בעייתהגיר / מחשב גיר שהופך ״לחצי אטונומי ״בקליאו
והנה היום מלאו שבועיים לבילוי הרכב במוסך המורשה בירושלים ״ מחכה לחלק שיגיע מצרפת באוניה״
מה כבר אי אפשר לשלוח מחשב השוקל פחות מחצימקילוגרם במטוס אפילו : EMS או Fedex או כול דבר אחר
הרי ביקשו ממני4700 שח ( ופה בפורום כבר היה בלוגר שאמר שלו זה עלה רק 3000 אז חברת רנו זה מחנה יודה המחיר לפי הפרצוף...רכב חלופי מקבלים רק אחרי שבוע ולא בחינם 36 שח ביום עבור ביטול השתתפות עצמית של אלפי שקלים בקיצור עוגמת נפש רצינית איזה שירות? גרוע! ואיזו תקלה מפחידה , אני לא ממליץ לכם לרכוש רכב זה לפחות לא בירושלים גם הטיפולים שהיו בתקופת האחריות עלו ב25-30% יותר במוסך הירושלמי ממוסך השלשה בת״א
עד כי היה שווה לי לטפל בת״א למרות הטירחה והמרחק, אין תחרות במחירי הטיפול של המורשים בירושלים כך שמחירייהם הגבוהים הם מונופול ואתה שבוי שלהם : מחכה בכיליון עניים סוזוקי באלנו שרכשתי בנתיים ונראה שתגיע עוד לפני שהחלק של רנו יגיע ורכשתי אותה ביום חמישי מרוב יאוש מהרנו הקליא עוד לא מלאו לה 4 שנים 2מודל 2014 75000 קמ המון תקלות מג׳וריות גיר הלך ב30000 באחריות ושופץ שרוול מיכל דלק ניתק תקלה של 10000 שח בחברה ( ניתנת לתיקון עצמי בחינם ) חישן החלונות והמראות בשלט לא עובד גיר משתגע בנסיעה ועובר להילוך סרק במצבי נסיעה מסוכנית בקיצוק כמו אצל הצרפתים נפלתי על רכב חסר מזל עם בקרת איכות ירודה : שומע בפורום שבעלי רנו מאד מרוצים ממנו אז כנראה שבצרפתים עדיין אין בקרת איכות אחידה ואולי זה בגללשזה רכב טורקי בכלל והם יודעים להכין שווארמה ובורקס ולא בדיוק מכוניות....תסתכלו על ארדואן ותבינו

enigo

New member
איזו אינפלציה רצה אצלך... לפני שבוע תיקון מיכל הדלק עלה, לפי

הצהרתך, 8500 ש"ח (או משהו קרוב) ועכשיו כבר עשרת אלפים...

benjoker

New member
אני מניח שזה שעות עבודה רבות לפרק ולהרכיב מיכל דלק...

benjoker

New member
ואשמח מאד להיווכח שאין בארץ ולו אף נהג או נהגת אחת ששילמו

יותר מ150 ש״ח שזו עלות התיקון של תקלת המיכל לכול היותר שכן יש בזה 10 דקות עבודה ומעט דבק אפוקסי איכותי וזהוא!
אז אם בארץ ישראל ישנו נהג או נהגת ששילמו יותר על תיקון תקלה זו באיזה רכב שלא יהיה ,זה פשוט שוד לאור יום גם בעבור מאות ש״ח עבור תיקון של דקות מס ואני איני מכונאי
ולמרות זאת הצלחתי לתקן התקלה לבדי...

enigo

New member
מכונאי לא יתקן עם אפוקסי. ההשוואה לא רלוונטית.

benjoker

New member
להתראות פורוס תפוז היה נחמד אבל לא ממש עזרתם לי...

חוץ ולחטוף כאפות מהבלוגרים של קרסו קורן אינדיגו או איך שקוראים לך...
שום מידע רלוונטי והנה גיליתי שבפורום קרספורום תגובות רבות של בעלי רנו עם תקלה דומה רבים רבים עם בעיית הגיר : עוד אמצא כאלו עם בעיית השרוול תידלוק
אז תודה לכולכם ושלום ולהתראות אעדכן אותכם לגבי ההתפתחויות בעתיד!

ברכה והצלחה

מכיוון שהיה ברור לי שזה יגיע: אני לא "בלוגר". לא עובד בתחום הרכב כלל, בפרט לא בקרסו, וגם לא אף אחד מבני משפחתי או מכריי. אני בעל רנו פלואנס דיזל, מחשב הגיר אצלי החזיר אף הוא את נשמתו לפני כשבועיים והוחלף במוסך מנור פ"ת למחרת הגעתי למוסך. אם שמת לב, רבות מהתגובות בנושא בקארספורום הן שלי...
אין לי שום עניין לכתוב בעד או נגד קרסו, למעשה, עקב המוניטין הירוד של רכבי רנו בארץ, אני יכול לקנות מכוניות מצויינות בנות שנתיים-שלוש ב-50%-60% ממחירן כחדשות, אז למעשה יש לי אינטרס אף להשמיץ ככל האפשר את היבואן ורכביו.
הבעיה שלי בחיים היא שאני שונא שכותבים שטויות, בין אם בענייני פוליטיקה, איכות הסביבה, וכל דבר אחר.
בהצלחה עם הסוזוקי, עיני לא צרה בך, להפך; לעצמי בחיים לא הייתי קונה סוזוקי, אבל דווקא אני מנסה מזה זמן לשדל את אשתי להפטר מהגרוטריוס שלה ולעבור ל-SX4 (ללא הועיל).

למה אתה רוצה לרכוש לאישתך

סוזוקי?
ולא רנו מצ'וכלל ומרשים?
האם זה כי אתה פוחד מפערי אמינות ?

enigo

New member
אתה שרוט לגמרי, הא? מדובר במכוניות, לא קבוצות כדורגל. אין

כאן קבוצה שעוקבים אחריה באש ובמים. קונים את האוטו שהכי מתאים לדרישות ולצרכים, ונותן את התמורה הטובה ביותר לכסף.
רק אצלך בראש זה מחולק לרעים וטובים, כוחות האור מול כוחות החושך. לך תנוח קצת. נשום קצת אוויר וכנס לפרופורציה.

תהרוג אותי, מה אתה נבהל מהשאלה?

מה קרה?
לרנו היצע מכוניות רחב וגם מכוניות דומות יחסית לסוזוקי שהוא מחפש לאישתו.

מה אתה נבהל אם ונניח שלמישהו יש דיעה שונה משלך?
מה? היית רוצה שכל המכוניות יהיו אותו טמפלייט? למה אתה כזה רגיש?

ודווקא ובלי קשר רציתי להחמיא לך כי בשרשור הזה ענית מאד יפה, כי במקום להיעלב ולשלוף ציפורניים, ענית בהומור חביב אבל מאד עניינית וגם ולא פחות חשוב, ידעת לעמוד מאחורי ההמלצות שלך מהעבר.
כי גם אני זוכר שהמלצת בעבר בחום על הקליאו כאופציה הטובה בתחומה. בהמשך ירדת מזה וידעת להסביר את המיגרעות.
ובכל מקרה את המקצועיות שלך אתה מוכיח מבחינתי אם אתה יודע להסביר יפה למה בנקודת זמן X תמכת בעמדה Y
אף אחד (נבון) לא יידרוש שעמדתך Y תהיה "עמידה ללא פגעי הזמן" דהיינו אתה רשאי ואפילו רצוי להתעדכן ולשנות העמדה. זה מוכיח שאינך מקובע.

ושוב אני שואל למה קפצת כי השאלה שהקפיצה לך את הפיוז לגיטימית ואף ראויה.
אם הרנו המשומש בן 2-3 שנים זולים עקב השוק הרעוע של הצרפתיות שהוא יודע לנצל לתועלתו, למה הוא לא מנצל את היתרונות הכלכליים הללו גם מכיוון של אישתו?
שהרי את הכסף יחסכו שניהם.
אלא אם הוא מודע לפגמי אמינות שמאזנים את היתרון הכלכלי.

קח אותי כדוגמא, אני ברכב הצנוע יותר של משפחתנו. רכב מיני. וממנו אני מוציא יותר מאשר כל בני המשפחה המצומצמת וגם הרחבה ששם יש ממש עד לרכבים מפוארים מאד.
אבל לא הרכב מבצע את עיקר המטלה אלא בראש ובראשונה הנהג, ואין איש שאפילו מדגדג לי מרחוק. את זה אפילו אתה כבר יודע.

והכי חשוב, אולי די עם הרגישות הזאת? מה? אני שרוט? ככה אתה מכיר אותי? אל תפרש כל מימרה כאילו זה בא לנגח אותך.

enigo

New member
אני מתנצל. איכשהו קראתי את השאלה כאילו היתה של בן.

וכבר איבדתי סבלנות לשטויות שלו.
אבל התשובה, בעיקרה זהה - אדם קונה רכב לפי מה שעונה על הצרכים והדרישות שלו - ונותן את התמורה הכי טובה לכסף.
אנחנו לא יודעים מה הדרישות והצרכים של אשתו. אולי היא אוהבת האצ'בק (רנו מגאן האצ'בק די נדירות בשנים האחרונות)? אולי היא אוהבת ישיבה גבוהה (אין לרנו רכב טוב בקטגוריה הזו - הקפצ'ר סובל ממתלים לא מוצלחים)? לך תדע.
אולי הוא לקח רנו בגלל אופצית הדיזל הזמינה כי הוא נוסע הרבה, אבל אשתו נוסעת מעט ולכן זה לא יתרון מבחינתה - ומאזן השיקולים משתנה?
ואגב, אני לא זוכר שהמלצתי על קליאו מהדור הנוכחי. מעולם לא אהבתי את הרכב הזה, אם כי דווקא לאחרונה, בעקבות התנסות עם הדגם אחרי מתיחת הפנים, אני מתחיל לשנות את דעתי. נראה ששיפרו הרבה מהבעיות שהיו לו במתיחת הפנים האחרונה. כן המלצתי, ואני עדיין חושב שזו קניה טובה, על קליאו מהדור הקודם. רכב עם אמינות טובה למיטב ידיעתי, שבגלל התדמית הצרפתית ומחסור בסקס אפיל סובל מירידת ערך חדה, מה שמאפשר לקנות רכב טוב במחיר זול מאוד.

מר מונטויה קלע בול בפוני

אתה יודע, מיסייה פיקנטו, איך קוראים ליבואן של סוזוקי?

"מכשירי תנועה". בדיוק. סוזוקי היא מכשיר תנועה שנועד להסיע אנשים ומטענם מנקודה א' לנקודה ב'. ספציפית לגבי ה-SX4, *לדעתי* הוא מתאים לה כמו כפפה ליד: היא נוסעת בערך 70 ק"מ ביום. זקוקה לרכב אמין ופשוט עם צריכת דלק סבירה. יש לו שדה ראיה טוב, שמשה קדמית וגם אחורית גדולות ומראות גדולות (...), נוח לתמרון בסביבה עירונית צפופה, יושב קצת יותר גבוה על הכביש וזה קורץ לה (וזו אחת הסיבות שהיא מסרבת להפטר מהגרוטריוס), והוא גם נראה סביר (עם חישוקי סגסוגת).

(כאמור, זו דעתי, אלא שדעתה של הגברת שונה, היא עדיין דבקה בגרוטריוס, או לפחות שיהיה ג'יפון. התחלתי לעבוד עכשיו על כיוון חדש - רנו קוליאוס
.)

אני, מצדי, עצמאי שעובד מהבית, וכשאני כבר יוצא מהבית זה בד"כ לנסיעות של 300-400 ק"מ. אז מאוד מתאים לי דיזל צרפתי נוח וחסכוני, גם אם אני מגיע למוסך עוד יום פעם בשנתיים.

enigo

New member
עם טעם לגבי עיצוב חיצוני אני לא מתווכח. אישית חושב שהעיצוב

חינני, אבל הטעם שלי לא רלוונטי לעניין.

kitt

New member
העיצוב חינני עד קורה B, ואז העבירו את השרביט למעצב עיוור

שעבד עם גיסו שהוא נהג משאית פול טריילר שנוסע קבוע ב150% מהמשקל המותר וחוסך בברקסים.

enigo

New member
הבעיה היא קורה C. היא פשוט נראית כאילו במקור האוטו היה אמור

להיות ארוך יותר בעשרים ס"מ, וברגע האחרון אמרו למעצב שהחליטו לקצר את האוטו. אבל העצלן, במקום לתכנן את הזנב מחדש פשוט כיווץ את החלק האחורי בפוטושופ...

kitt

New member
הבעיה היא גם הדלת האחורית זה נראה שמישהו בעט בה או הכניס

בה סמיטריילר שלם.

למעלה