זה מן הסתם גם תלוי שיטה..
בBJJ המנהג הוא שמתחילים ראנדורי מן היום הראשון ומסיימים כל אימון בסשן ראנדורי, זה הגיוני ומתאים במסגרת השיטה. בטאי-צ'י ואייקידו יכולות לעבור שנים ארוכות עד לראנדורי (במידה ומגיעים אליו בכלל) ובין לבין נמצאות שיטות כמו ג'ודו, אגרוף השרדות, שיטות קונג-פו למינהן וכו'... אני מתכוון לחטוא בהכללה ולומר שככל שהטכניקה "עדינה" (או אם תרצו "פנימית" או "רכה") ומסובכת יותר ליישום הראנדורי יחל בשלבים מאוחרים יותר של הלימוד. הסיבה העיקרית לדעתי היא הנטייה המשותפת לכולנו ל"השתולל" בראנדורי - כלומר להתפשר על הטכניקה, "לעזור" לה ע"י הפעלת כוח מיותר, הקשיית הגוף ברגעים בהם הוא לא צריך להיות קשה ובקיצור - לשכוח את כל מה שלמדנו באימון עצמו.. ואני הולך לחטוא בהכללה נוספת שאולי תגרום לכמה אנשים להזדעק אבל אני מאמין שבגדול היא נכונה: קאטה וקיהון בלבד ללא ראנדורי הן לא אמנות לחימה, וראנדורי בלי קאטה וקיהון (ואני מחשיב לצורך העניין אימון של מתאגרף על קומבינציות של אגרופים כקאטה ואימון של הוצאת אגרוף כקיהון) זה סתם ללכת מכות... מה שכן, אין "תמהיל" (ותודה ליובל על המילה החדשה) קאטה/ראנדורי אידיאלי, יש תמהיל שונה שנכון לכל אינדיבידואל לפי אופיו ומטרותיו..