רמת tsh עלתה

pertal

New member
רמת tsh עלתה

ניסיתי להקפיץ את ההודעה הקודמת שכתבתי לפני כמה ימים על כאבי הפרקים והפיברומיאלגיה ולא הלך. עשיתי עוד בדיקה(לפני שכתבתי כאן את ההודעה הקודמת) ועכשיו הtsh הוא 3.05. אני יודע שנכון לעכשיו זה נחשב טווח "נורמלי" אצל רוב הרופאים, אבל אני יודע גם שאיגוד בלוטת התריס האמריקאי(?? או משהו כזה) הורידו את הגבול ל 0.3-3. אני יודע שtsh משתנה בזמנים שונים של היום אבל שתי הבדיקות נערכו בערך באותה השעה. מה יכול לגרום לtsh לעלות ביותר מ1.7?? (בלי השפעה חיצונית). האם יכול להיות שבגלל שהכאבים התגברו בחודשים האלה רואים גם עלייה ברמת הtsh? אני בכל זאת אבקש מרופא בדיקות ft3/t4 וויטמין d כדי להיות בטוח. תודה

קרוב לוודאי תנודות בספונטאניות

רואים את זה ב-TSH. ברמות כאלה זה באמת לא צריך להסביר שום דבר. ישבדקו לך כמבון T3 ו-T4 אם הם מעולם לא נבדקוץ, ויטמין D זה גם רעיון. מעבר לזה באמת שאין לי רעיון להציע לכאבים האלה.

pertal

New member
הייתי אצל הרופא היום

רופא המשפחה, והוא הסכים לתת לי רק tsh (שוב ): ) ופריטין, וגם ויטמין d.(לא הסכים ft4/3 ונוגדנים) הפריטין שלי לפני 6 חודשים היה נמוך מאוד ולקחתי כדורי ברזל שבועיים כדי להביא אותו לרמה המינימאלית-, ולא שמעתי מזה יותר. שמעתי שטוענים שפריטין נמוך יכול להיות קשור לבלוטת התריס ושמאגרי ברזל ריקים גורמים לבעיות בעבודה של הבלוטה. פעם ראשונה שאני "מפקפק" ברופאים, מפני שזו הבעיה שלי ואני חי איתה. ראיתי שכתבת פה כמה פוסטים על כך שאת לא ממש מאמינה ב "פיברומיאלגיה" וזה שם שנתנו לסימפטומים שבנתיים לא יודעים מה הם, אז אני יודע שתביני אותי, הרי הרופא פשוט עובר לחולה הבא ושוכח ממני עד הפעם הבאה, ואני זה שנשאר עם הכאב. אני מצרף לך כמה מסמכים שמדברים על הערכים של tsh, על כך שערכי הנורמה גבוהים מידי, וכו. אני יודע שאיגוד האנדריקרונולוגים האמריקאים או משהו כזה, הורידו את הרף ל 3.0. http://www.altsupportthyroid.org/tsh.php http://thyroid.about.com/od/gettestedanddiagnosed/a/normaltshlevel.htm בנוסף אני יכול לצרף לך מסמכים ועדויות של אנשים, שסימפטומים שהם חוו עם היפותירואידיזם, כללו הרבה מאוד כאבי פרקים ושרירים, וגם מעבדה הראתה פריטין נמוך. הידע שלי ברפואה מוגבל ביותר, וכולל רק את מה שקשור לבעיה שלי, אבל אני באמת חושב שגם הרף בישראל יורד בעתיד, ואם לא אעשה משהו עכשיו, ואגלה עוד 4 שנים שפתאום הtsh שלי גם "היפו" (אם הוא יעלה מעל הרף הנוכחי או שהנוכחי יורד) אני אהיה מאוד מתוסכל. חוץ מזה יש כאלה שטוענים ש "פיברומיאלגיה" זה סה"כ סימפטום של היפוטירואידיזם... נחכה ונראה בעתיד הקרוב. האם לדעתך אם אלך לרופא משפחה אחר של מכבי, ואביא לו מסמכים שאומרים שהרמה הורדה, וגם אראה לו את השינוי שחל בערך הtsh, למרות שבאמת אין לו ערך בשבילי, פלוס העובדה שלאמא שלי יש מחלת תירואיד, והעובדה שאני חייב להתגייס עוד 3 שבועות ישכנעו אותו לתת לי: ft3 ft4 ונוגדנים thyroglobulin antibody thyroid peroxidase antibody ?? או שםהם נחשבים "בדיקות זהב" של מכבי ואצטרך ממש להתחנן/לבקש מאנדוקרינולוג מה שאין לי זמן לעשות בגלל קוצר הזמן עד הגיוס. בדקתי במעבדה פרטית וזה עולה 680 שקל סכום שבשום אופן אין לי, ואצטרך לחכות 3 שנים עד שאשתחרר!!! תודה :) (מצטער על התגובות הרגשיות של !!! :) )

pertal

New member
עוד דבר קטן שיכול לערער

על האמינות של tsh(ואת אמרת את זה :) ) את אמרת שתזוזה של 1.7 היא תזוזה ספונטנית, אז מה קורה אם לאדם יש tsh של 4.8 שלפי הגבולות נורמלי לחלוטין, ופתאום אחרי חודש וחצי 6.4 בגלל התזוזה ופתאום ננחשב היפו? מה, לפני חודש הוא לא היה היפו ועכשיו הוא כן?

למעלה