רמת סיכון???

annabel1

New member
רמת סיכון???

אני בת 24 כמעט,נשואה כבר שנתיים ומעוניינת להיכנס להריון. אני בעלת משקל עודף(100 קילו) ורציתי לדעת האם יש השפעה כלשהיא להורדת 10 קילו (ל90 קילו) או שזה לא ממש ישפיע? ומהי רמת הסיכון שיש ב100 לעומת 90 קילו?

פּוֹנְג

New member
משקל עודף אינו תורם לפוריות

אני לא יודעת אם עשרה קילו במקרה הזה יעשו את ההבדל. זה כבר למומחים לפוריות לענות. אבל היי, זה עדיין לא אומר שיהיו לך בעיות בלהכנס להריון. בהצלחה.

annabel1

New member
העניין הוא....

שכן יש לי בעיה להיכנס להריון ועוד לא התחלתי בטיפול פוריות הפחד שלי הוא הסיכונים לעובר מבחינת משקל עודף ומבחינת לחץ תוך גולגולתי שלא ידוע מה יהיה איתו

מעיןבר

New member
הי אנאבל וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

להשמנת יתר יש בפירוש השלכות על פוריות כח מרבית הורמוני המין הם מסיסי שומן ורקמת השומן היא רקמה פעילה מאוד מבחינה הורמונלית ויכולה לשבש את העניינים האלה (היא לדוג' אחראית הרבה פעמים להתפתחות של "סוכרת מבוגרים" בשל ההשפעות ההורמונליות שלה). כל ירידה במשקל, גם 10 ק"ג, תהיה טובה אבל רצוי מאוד לעשות זאת בצורה מבוקרת (ירידה איטית בליווי איש מקצוע כרופא או תזונאית) ולרדת כמה שיותר. לעניין ההריון - לא ידוע לי שהמשקל העודף הוא גורם סיכון בהריון דווקא ללחץ תוך גולגולתי, לדעתי הבעיות האפשריות, אם בכלל יש כאלה, הן יותר בעיות מטבוליות מאשר הלחץ הפיזי על העובר וגם לנשים שמנות נולדים תינוקות בריאים. עצתי לך - פני בשאלות לרופא מומחה פיריון ותתחילי בירור ראשוני (אם אכן יש לך קשיים בכניסה להריון כבר יותר משנה). שיהיה בהצלחה!

למעלה