רמת למיקטל בדם

ענתי80

New member
רמת למיקטל בדם

כבר דיסקסנו על העובדה שבדיקת רמת למיקטל עולה כסף. מה שמעניין הוא שהיום עשיתי בדיקה לרמת למיקטל ולא לקחו לי על זה כסף. הבדיקה נעשתה בסניף של קופ"ח מכבי הקרוב לביתי ואת הבדיקה שולחים למעבדה מיוחדת, כנראה שלאיכילוב. מכבי לא מאשרת לרופאים לתת הפניה לבדיקה כזו, אבל במעבדה הם אומרים שהם כן עושים את הבדיקה, מוזר. אז לאלו מביניכם שצריכים בדיקה כזו, לפני שאתם הולכים לעשות בדיקה באופן פרטי תתקשרו למעבדה בה אתם עושים את בדיקות הדם שלכם ותשאלו אם הם עושים אותה. חוסך זמן וכסף.

רפי35

New member
אז איך זה שב4 ששנות למיקטל!!!

אמרו לי שלא ניתן לבדוק תרמה שלה בדם?

ענתי80

New member
אני לוקחת למיקטל כבר כמה שנים טובות

ובתחילה גם חשבתי שלא ניתן לבדוק את רמת התרופה בדם, אבל אח"כ התברר לי שניתן לבדוק זאת באופן פרטי. וכמו שכבר רשמתי מקודם, מסתבר שבסופו של דבר ניתן לעשותה דרך קופה"ח.

דוּש

New member
שום מכבי לא מאשרת לרופאים,

הרופאה שלי תמיד נתנה לי, במכבי, רופאת המשפחה, ולא סתם - היא אפילו נתנה לי הפנייה מתמשכת, משמע שאני יכולה ללכת במשך שלושת החודשים הקרובים לעשות את הבדיקה כמה פעמים שארצה. כך שזה ממש ממש ממש ממש שטויות. (אומנם היא עשתה את זה בדיוק לפני שהחלטנו לעבור לטגרטול, אבל... לא נורא.)

ענתי80

New member
לֵמה כל הזלזולים בתגובות?

לא יודעת מה הרופאים/אנשי מעבדות/מי שזה לא יהיה שלכם אמרו לכם, אבל אני יודעת טוב מאוד מה הרופאים אומרים לי ואין סיבה שהם ישקרו לי ולא יתנו לי הפניות סתם כי לא בא להם, או שאני אכתוב פה דברים שהמצאתי. רק בריאות

חייםלוי

Member
מנהל
אני לא רואה זלזול בתגובות

אנשים ציינו מה קרה להם בלי לזלזל ח"ו בך ובמה שהרופאים אמרו לך מסתבר, כנראה, שיש שוני בין רופא לרופא ובין מעבדה למעבדה בעניין בדיקות רמת הלמיקטל.

ענתי80

New member
זלזול מהבחינה שהגדירו את דבריי בתור "שטויות"

כנראה שאכן קיים שוני בין הרופאים והמעבדות. ואם הוא קיים זה באמת חבל, כי לכל אחד ואחת מגיע את אותו הטיפול באופן שווה.

הי

ניראה לי שהתיחסות הביקורתית לא היתה אליך. אלה התכוונו לצין שהיום אין בעיה לקבל את הבדיקה. הבת עוד חודש חוזרת למערכת הבריאות ואשמח שזה יהיה המצב. למיטב ידיעתי הבדיקה קימת לפחות 3.5 שנים.

דוּש

New member
מצטערת, זו לא הייתה הכוונה.

אבל נשמע לי מוזר, ואני בטוחה שגם לך, שאצלי ניתן להשיג את הבדיקה הזאת כל כך בקלות ואצלך צריך לעמול כל כך, ושתינו במכבי.

למעלה