רמת לימוד...

Bassman

New member
רמת לימוד...

רציתי לשאול על ההבדל ברמה וביוקר הלימוד (זאת אומרת-כמה מכבדים את התואר) בין אוניברסיטאות בארה"ב לבין אוניברסיטאות בארץ למשל... האם תואר באוניברסיטת באר שבע (למשל*) משתווה לתואר זהה באוניברסיטה אמריקאית כלשהי?

Taliy

New member
באיזה תחום?

אם אתה מדבר על הנדסות, אז בהחלט, התואר משתווה ובחלק מן המקרים אף עולה (וזה נכון לרוב האונירסיטאות בארץ). אם אתה מדבר על תואר שהוא תלת שנתי, אז פה יש בעיה. בארה"ב, ובכלל ברוב העולם המערבי התארים הם 4 שנתיים. חלק מן המוסדות מוכנים להכיר בתואר בלי השלמות, וחלק לא מוכנים ודורשים השלמה. השאלה שלך היא מאוד כללית, תפרט, תחום, מוסד....

Bassman

New member
אם אני רוצה ללמוד

פיסיקה טהורה (לא הנדסה), בטכניון או באוניברסיטה אמריקאית כלשהו מה ההבדל ביוקרה של התואר? השנים? ובכלל-באיזה אוניברסיטאות מומלץ ללמוד מדעים טהורים? ומה התנאי קבלה? יש לי ממוצע בגרות גבוה מאוד, מתחשבים בזה?

Taliy

New member
יש קריטריונים שונים

לארץ ולחו"ל. בארץ ממוצע הבגרות בהחלט משחק תפקיד. בארה"ב יש גם מבחני כניסה שלהם, וכמובן החיבור וההמלצות. השוני נעוץ בעיקר במספר השנים של התואר הראשון - 3 בארץ לעומת 4 בארה"ב. יש כמובן מוסדות נחשבים יותר ופחות בתחום הפיזיקה, גם בארץ וגם בחו"ל. יש מספר מדדים שמתחשבים בהם, לצערי אחד מהם זה הפרסים המדעיים, ולכן הייתי אומרת שויצמן יקח את המקום הראשון, אבל אין בו תואר ראשון. אני לא מתעסקת בפיזיקה טהורה, ולכן לא אוכל להמליץ לך ישירות על מוסד בארץ (למוסדות בארה"ב יש דירוג בUS NEWS). אגב לטכניון יש שם טוב בעולם. בנוסף יש לקחת בחשבון את המחיר של שכר הלימוד, אלא אם כן יש לך אזרחות זרה. יש מספיק מרצים בארץ עם שם עולמי בפיזיקה, כאלה שהיו סטודנטים של נובליסטים וקיבלו פרסים יוקרתיים בתחומם, אחד מהם אגב יושב בבן גוריון, עם המלצות של 5 נובליסטים. בכל מיקרה אני אנסה לשכנע פיזיקאי להיכנס לכאן....

Bassman

New member
תודה רבה!

אז בקשר לפיזיקה לא רע בכלל ללמוד בארץ?

Taliy

New member
בכלל לא...

תראה החוויה שבללמוד בחו"ל קורצת, אין ספק. אבל לא חובה לעשות את זה בתואר ראשון. תואר שני או שלישי בארה"ב גם נשמע כחוויה נחמדה, ואז יש גם סיכוי סביר (ואף יותר מזה) לקבל מילגה. טיפ לעתיד - כאשר תחליט מה ואיפה אתה רוצה ללמוד, תשתדל לבחור לך מנחה (בשנים המתקדמות של התואר ה-1 או ה-2) שיהיה מקושר לאנשים ולמוסדות מחו"ל. כך תוכל להחליק בקלות ללימודים מתקדמים בחו"ל. תמיד עוזר כאשר למנחה יש שם בינ"ל...

Bassman

New member
תודה../images/Emo13.gif

אני הולךלחיות עכשיו שנה ביןכה בארה"ב, אז אני אלמד יותר על מוסדות שם תודה!

לגבי רמה תלוי

גם באמריקה יש אוניברסיטאות טובות יותר ופחות ככה שזה ממש תלוי. אני למשל נמצאת כרגע בהרווארד ובמדעים יש כאן המון פוסטדוקטורנטים ישראלים מממכון ויצמן, הטכניון והעברית, ככה שהתואר שלהם מהארץ מאוד נחשב פה, הרבה יותר מאשר אם היו לומדים באיזו אוניברסיטה אמריקאית בינונית. אני יודעת שיש פה גם מישהי מאונ' ב"ש אבל בעיקרון הרוב ממכון ויצמן ומהעברית.

למעלה