רמת הגולן

danistar

New member
רמת הגולן

ברשותי כמה בקבוקים של יינות רמת הגולן : ירדן , קברנה סוביניון 95 ירדן , מרלו 95 גמלא קברנה סוביניון 95 ירדן יין רוזה קברנה 90 ירדן סוביניון בלאנק 94 ירדן הר חרמון לבן 94 . מישהו יכול להאיר את עיני בקשר ליינות האלו בהתחשב בשנת הבציר שלם . האים אלו שנים טובות ?? כיצד נחשב היין ?? דני

עזוב את שנות הבציר

השאלה היא איפה היה היין מאמצע שנות התשעים ועד היום? כי אם הוא היה בארון מתחת לכיור, או בבויידם, אז חבל על הזמן. אמנם הפסדת יין, אבל הרווחת נוזל ניקוי אסלות. בכל מקרה יינות לבנים מיועדים בדרך כלל לצריכה מיידית, ובטח לא ליישון של עשר שנים. באשר לאדומים, טוב, נחזור לשאלה הראשונה.

ruvenn

New member
יקירי

ספרתי, אז אתה מחזיק ששה בקבוקים של יין מקולקל. רוצה לדעת שני דברים על יין. קרא את שיחות יין. לחיים. http://www27.brinkster.com/winetalks/index.htm לחיים

קצת תמוהה למה מקולקל?

שלום לא מזמן גאלתי בקבוק "שטו פוליאק" בציר 90 ממשכבו בארון סיני ואם לשפוט מטעמו (תגובה של 5 אנשים ששתו ממנו) היין היה אגדי! אחר כך, נשארנו צמאים אז פתחנו קברנה של גולן בציר 98 והוא היה טוב, כדי לבטא עד כמה השטו פוליאק היה יותר טוב. ב-1996 שתיתי קברנה של רמת הגולן בציר 88 וזה היה אחד היינות הכי טובים שיצא לי לשתות. רכשתי בדרכי לחו"ל 2 בקבוקים (נמכרו בנתב"ג ב-32$ כ"א). הם עדין מחכים להזדמנות... ואני לא חושב שיש בהם פגם! אז לפני שאתם מנקים לדני את הכיור עם היין שלו, עדיף שתתעמו ממנו.

danistar

New member
מי אם לא מיכאל יבוא לעזרי ../images/Emo13.gif

חבריה היינות הם "ירושה" שלקיבלתי מבעלת הדירה הקודמת לפני חצי שנה לאחר שנכנסתי לדירתי .. היא הוציאה לי משום מקום ארגז ובו היינות .. בקשר ליינות האדומים .. אני לא חושב שאלו מתקלקלים מהר .. הרוזה והלבן .. יבדקו באירועים לא מחייבים

danistar

New member
דבר או שניים ..

לפני כמה שנים עברתי קורס יין אצל ברי ססילוב . חוץ מהחוויה המרנינה והמומחה המכובד למדתי דבר או שניים מהקורס .. בקשר למוצא היינות קרא למטה ..

ephi

New member
תשובה לנושא יין רמת הגולן

אינני יודע כיצד שמרת את היינות אך בציר 95 נחשב בציר טוב של רמת הגולן לגבי סובניאון והר חרמון לבן סביר להניח אם לא נשמרו בטמפרטורה מתאימה שצבעם הפך לצהוב והייתי מעדיף לשפכם

madu

New member
את הלבנים בוודאות תזרוק.....

בקשר לאדומים אני ממליץ לך את הגמלא לשתות עכשיו, הקברנה והמרלו את יכול לחכות עוד קצת או לשתות עכשיו , וכל זה בתנאי שהחזקת אותם בתנאים אופטימלים.

marsala

New member
../images/Emo48.gif תשובה

דני היקר, את הרוזה הייתי שומר למזכרת,או כפריט ´אספנות´ הלבנים כנראה שבקו חיים,אלא אם אוחסנו בתנאים אופטימליים, בכל מקרה אפתח אותם באירוע לא מחייב גריל עם חברים או משהו כזה... אם הם זוועתיים,לא קרה כלום,ניתן תמיד לשפוך,אם הם סבירים,אז שיהיה לבריאות. האדומים ,אמורים להיות בסדר אלא אם אכסנת אותם במקום לא מתאים,בכל מקרה שתה אותם בשנה הקרובה, אל תשכח לספר איך היה ! שלך מויש

למעלה