רמת הגולן

אמורוסו

New member
רמת הגולן

שאלה - מה עמדת מפלגת קדימה לגבי רמת הגולן ? עד כמה שהבנתי, אין לקדימה מצע, אבל יש לה מסמך עקרונות או משהו כזה ? זה מופיע שם ?

the new L

New member
אפשר להסיק

שהעמדה היא נסיגה, שהרי אולמרט הצהיר שבקדנציה הזאת יקבעו גבולות הקבע של מדינת ישראל.

bhnadav

New member
זה נשאל כבר בעבר.

אני חושב שזה כלל לא עומד על הפרק. העיסוק בסוריה, לדעתי לפחות, הוא יותר ברמה העולמית, מבחינת הטרור העולמי ועסקי ארה"ב-עיראק, ופחות עניין מדיני. זה כאילו היינו שואלים לפני הפלישה לעיראק, מה עמדת הממשלה בנושא שלום עם עיראק. זה לא עומד על הפרק, והסכסוך המרכזי כרגע הוא הסכסוך הישראלי-פלסטיני. בכל מקרה, אני מאמין שאם במצב כלשהו בעוד מספר שנים, ולא משנה בראשות איזו ממשלה, ישראל תיכנס למשא ומתן עם סוריה ויידרשו וויתורים טריטוריאליים, שאליהם היו שותפים רבין, פרס, ביבי וברק, יידרש משאל עם - כפי שעמד לבצע אפילו ברק, אם לא הפיצוץ בפסגת ז'נבה בין קלינטון לאסד, אלא אם כן בעתיד זה יעמוק במרכז מערכת בחירות מסויימת וכו'. אמירות כמו "אולמרט ייתן את רמת הגולן" כפי שלעתים נשמעות וכו' הן שטותיות וחסרות כל בסיס וכל היגיון. כל דבר בעיתו, וכל דבר ייבחן תוך הבנה עניינית של המצב בשטח, הדרישות הקיימות, העמדה הציבורית הלאומית כאן והמצב הכלל עולמי וכו'. ובאשר לעקרונות קדימה לתכנית מדינית: http://www.kadimasharon.co.il/170-he/peula.aspx

the new L

New member
אבל

אולמרט אמר שבקדנציה הזאת יקבעו גבולות הקבע. אז או שהוא שיקר, או שמבחינתו הגולן נכלל בגבולות הקבע, או שהוא יבצע נסיגה.

bhnadav

New member
שוב -

למיטב הבנתי, הנושא הזה כלל לא עולה על הפרק. גם הליכוד בתשדירים שלהם תוקפים רק על נושא הגבול המזרחי, ולא לגבי רמת הגולן. הסיפור עם רמת הגולן הוא שונה לחלוטין, ואין מה להתעסק בו כרגע, לטעמי. צריך לחכות ולראות מה יהיה ההתפתחויות עם המשטר בסוריה, עם פעולות האמריקנים במזרח התיכון וכו'.

אמורוסו

New member
ושוב...

לא עומד על הפרק מתי ? בחודשיים הקרובים ? מה עם עוד שנה שנתיים ? לא מגיעה לנו התייחסות כאזרחים ? בתשדירים זה משהו אחר. במצע של הליכוד זה מופיע.

the new L

New member
אז אתה טוען

אם כך שטענתו של אולמרט שבקדנציה הקרובה יקבעו גבולות הקבע היא שקר? כבר אמרתי שאני שונא שקרנים?

bhnadav

New member
אני חייב להודות -

שלא עלה במוחי שהוא מדבר על נושא רמת הגולן, אלא על הגבול המזרחי, כלומר נושא יהודה ושומרון.

אמורוסו

New member
מצאתי את הקישור תודה

אבל לא ראיתי שם התייחסות לרמת הגולן. כיצד אתה יכול להגיד שזה לא רלבנטי ? הבחירות אמורות להיות ל-4 שנים, נכון? 4 שנים זה אין סוף במונחים של מזרח תיכון. במהלך 4 השנים האלו, אם סוריה תיתן הצעה לשלום תמורת נסיגה מלאה לקווי 67 ברמת הגולן ובתמיכת ארה"ב, לאחר שסוריה תתייצב עם ארה"ב בעמדותיה למשל, האם אולמרט יהיה מוכן למסור את הרמה או לא ? זה פשוט למדי. רמת הגולן היא ISSUE מרכזי ביחסים של ישראל וקשה לי להבין מדוע יכולה לא להיות התייחסות מפורשת לעניין במצע, אה סליחה, בעקרונות קדימה לתוכנית מדינית.

bhnadav

New member
זה בהחלט לא רלוונטי,

אבל הייתי מספיק מפורט כשדיברתי על משאל עם, אם הדבר לא יעמוד במרכז מערכת בחירות כלשהי. על איזו סוריה אתה מדבר? על איזו תמיכה של ארה"ב? על איזה נשיא סורי אתה מדבר בדיוק? עם מי שלום? אלה דיבורים בעלמא.

אמורוסו

New member
דיבורים בעלמא ?

אתה חי במזרח תיכון או במקום אחר ? שבוע הבא אסד יכול לשים הצעה מפורטת על השולחן שבו הוא מוכן לנהל מו"מ ללא תנאים מוקדמים. הוא כבר עשה זאת אבל בגמגומים. ארה"ב במאבקה נגד איראן יכולה בהחלט להחליט שאינה רוצה חזית צבאית נגד סוריה ולתמוך במו"מ. מה עמדת אולמרט לגבי מו"מ זה ? אתה מתחמק. משאל עם ? זה כתוב במצע ? איפה בדיוק ? ואיך משאל עם יספק משהו ? משאל עם יבוא לאחר סיום מו"מ. לא בא בחשבון בכלל ולא תקין.

bhnadav

New member
../images/Emo26.gif

אני איתן בדעתי שהנושא הזה לא רלוונטי, וכל מה שקשור לסוריה זה לא דבר שישראל צריכה להתעסק איתו בזמן הקרוב. האם אתה אטום למה שקורה בעולם? למסע הטיהור שעושה ארה"ב? לרצח חרירי? לחקירה שמתנהלת נגד בכירים סורים והולכת להתנהל נגד אסד וא-שרע? לבידודה העולמי? השלטון שם כל כך חלש, שלישראל מתוך אינטרס בסיסי אסור להתחיל להיכנס איתו למשא ומתן. אלה דיבורים בעלמא, וכל מקרה ייבחן לגופו, ביחס לתמיכה הציבורית הכוללת כפי שתעלה, ביחס למצב הכלל עולמי וכו'.

ריאליסט

New member
ביבי היה מוכן

להחזיר את כל רמת הגולן לסורים,לפי מקורות אמריקאיים. ביבי=אולמרט=פרץ בענינים מדיניים. לא למדת עוד-תמשיכו בימין לדפוק את עצמכם.

אמורוסו

New member
וזה רלבנטי כי ?

אכן לפי דיווחים מסוימים של הדלפות מסוימות ביבי היה מוכן לנהל מו"מ על רמת הגולן. למרות זאת , לא דווח אף פעם שביבי היה מוכן למסור את כל הרמה. ואם זה נכון, זה אכן חמור וזה אומר שהוא פועל בניגוד למצע שלו, בדיוק כמו שרבין פעל בניגוד למצע ב-1992 ואריק שרון ב-2003. אבל, זה לא רלבנטי. אני שאלתי מה עמדתה של קדימה לגבי רמת הגולן כיום , מה היא מוכנה להגיד לאזרחיה, על מה היא מוכנה להתחייב. surely קדימה יכולה להתחייב על עמדתה לפני בוחריה ? האם עמדתה מגובשת בכלל ?

ריאליסט

New member
זה רלוונטי

רק בהקשר לאנשי הימין התמימים שהולכים להצביע לו,ובפעם השלישית יקבלו ממנו "נגחה" שמאלנית: בפעם הראשונה זה היה כשהמשיך את "אוסלו",חיבק את ערפאת,החזיר את חברון ונתן לערפאת התחיבות להחזיר לו 13 אחוז משטח הגדה.בפעם השניה זה היה כאשר למעשה היה חלק מהתומכים בהתנתקות,ולא עשה כלום כדי למנוע אותה. אז כמה אפשר להיות מטומטם כדי להאמין לו שבפעם השלישית הוא לא יחזיר בדיוק מה שאומרט אומר בכנות שיסכים להחזיר? אגב-עניתי לך עקרונית,כי איני איש "קדימה".

למעלה