רמת הגולן

אמורוסו

New member
רמת הגולן

מדוע הנושא של רמת גולן מוצנע בקמפיין של מרצ ? חברים, זו רמת הגולן, אדמה סורית שהכובש הציוני כבש... חייבים להחזיר את זה ומהר !!!! הכל בעד שלום !!!!! איזה כיף יהיה לנגב חומוס בדמשק, שיווווווואו ! אני ילד שמאלני, אני רוצה שלום, לא אכפת לי מארץ ישראל לא אכפת לי מכלום. אני אסע לי במכונית של אבא למסיבה של אסיד סוף הדרך ואחשוב איזה כיף יהיה להכניס מכות לכל אותם מתנחלים ברמת הגולן הסורית. יאללה מרצ קדימה.

אתה אומר את זה בציניות.

אצלנו זה רציני. למרות שיש לי מסיבות יותר טובות בתל-אביב ושאני לא שמח לתת מכות בכל מקרה. לעצם השאלה: כרגע נושא עתיד רמת הגולן לא עומד על הפרק, אבל כיאה למפלגת שמאל מרצ תהיה מוכנה לשאת ולתת עם בשאר אסד על עתיד רמת הגולן תמורת שלום רציני.

vantan

New member
יש ברמת הגולן מתנחלים של מרצ

שבאו במקור מהשומר הצעיר והקימו קיבוץ בפאתי הרמה הסורית הכבושה.

רמת הגולן אינו שטח כבוש

(להבדיל משטח נכבש). ההבדל הוא שלא מופעל שם שלטון צבאי על התושבים ולכן אין כל רצון לסיים את הכיבוש שם כי הוא לא קיים ולכן גם גשור ונטור קיימים שם. למרות שרמת הגולן הוא שטח ישראלי לכל דבר, לחלק נרחב מהשמאל יותר חשוב השלום מהמשך שליטתנו ברמה ולכן אם לא תהיה ברירה מדינת ישראל תסכים להתפשר גם על הרמה או חלק מהרמה.

vantan

New member
חידשת משהו במשפט הבי"ל../images/Emo45.gif

אני מקווה שהממשלה שומעת את דבריך ותמהר לספח את מעלה אדומים ועוד כמה גושי התנחלות ולהחיל בהם את החוק הישראלי ותזכה בתמיכת מרצ.

Alexco

New member
תגובה

יופי של שיטה. השתלט על חבל-ארץ, גרש ממנו 120 אלף תושבים, הרוס את כפריהם, ספח את אותו חבל-ארץ חד-צדדית למדינתך, ואין כיבוש! ואז חלק מהשמאל יכול לחשוב כך, וחלק אחרת, ואולי מדינת ישראל תואיל בטובה להתפשר על נסיגה חלקית. השאלה היא מדוע השמאל הציוני מבקר את הימין הפונדמנטליסטי שמציע את אותו פתרון עבור הגדה המערבית.

vantan

New member
יש לזה הצדקה כשאותו חבל ארץ שימש

בסיס לתוקפנות ולמלחמה והיווה איום עלינו. עשינו ברמת הגולן מה שעשו מדינות רבות בעולם וזה מקובל. אתרע מזלם של תושבי הגולן לפני 67' (לא 120 אלא כ-70 אלף) שהם חיו בשטח הקרבות והקרבות הבריחו אותם. זה היה גם גורלם של תושבי פרוסיה המזרחית שנכבשה וסופחה למעצמה הסוציאליסטית הגדולה, מולדת העמלים.

vantan

New member
הבעייה היא התוקפנות של המשטר ששלט

בהם וניהל נגדנו מלחמה מ-1947 למעשה, עוד לפני הקמת המדינה, כשהם שלחו מסוריה את 'צבא ההצלה' של קאוקג'י כדי לסייע בהשמדת היהוד כהקדמה לפלישה הסורית אחרי קום המדינה. כשהם יושבים בשקט מ-1973 גם ישראל יושבת בשקט. מה דעתך?

איזה מגניב אתה!

מדוע הנושא של עבר הירדן המזרחי מוצנע בקמפיין של חי"ל? חברים, זה עבר הירדן המזרחי, אדמה יהודית שהובטחה ע"י יהוה לזרעו של דוד המלך שנמסרה! חייבים לכבוש את זה ומהר!!! הכל בעד כיבוש!!! איזה כיף יהיה לנגב חומוס בפטרה, שיוווווווווווואו! אני ילד ימני, אני רוצה מלחמה, לא אכפת לי מחיי אדם לא אכפת לי מכלום. אני אסע לי במכונית שהמדינה קנתה לאבא למסיבה של מוזיקה חסידית סוף הדרך ואחשוב איזה כיף יהיה להכניס מכות לכל אותם ערבושים שנכבוש. יאללה אתה בעצמך.

אגב, מה שמרצ אומרת לגבי רמת הגולן

מתוך מצע מרצ: שלום בין ישראל לסוריה ולבנון שלום עם סוריה ולבנון ימנע איום צבאי מרכזי כנגד ישראל וסכנת מלחמת פתע, יאפשר רגיעה בגבול הצפון עם לבנון ויסלול את הדרך לשלום כולל עם מרבית מדינות ערב. הסכם השלום עם סוריה יתבסס על נסיגה ישראלית מלאה מרמת הגולן, ובלבד שההסכם יבטיח סידורי בטחון קפדניים, הבטחת אספקת המים לישראל ונורמליזציה ביחסים בין ישראל לסוריה. ישראל תחתור להסכם שלום עם לבנון. ה"קו הכחול" שנקבע על ידי האו"ם יהפוך לגבול הקבע. עד לחתימת הסכמי שלום, על ישראל לטפח את הקשרים בינה לבין שכנותיה. צעד חשוב בכיוון זה יהיה הקלה על היתרי היציאה לסוריה של אזרחי ישראל הדרוזים והערבים.

אמורוסו

New member
העיקר הנורמליזציה ../images/Emo45.gif

כמו שאמרתי - בוא נחזיר את אדמת רמת הגולן, למי אכפת מההיסטוריה של המקום ומההתיישבות במקום. העיקר ניגוב החומוס בדמשק !!!

למעלה