רמת האבסורד.

shay or eli

New member
בריאיון שלו להארץ

הוא אמר שהוא ימשיך בתכניות ההפרטה. לא בתכנית להפרטת החינוך, אבל כן בהפרטה באופן כללי. חד"ש לא תהיה מפלגת שלטון גם בכנסת הבאה, מן הסתם. אבל אם היא תגדל, היא תוכל בהחלט להפוך להיות לשון מאזניים חשובה (תראה איך שינוי והחרדים השפיעו מהעמדה הזאת). זאת השאיפה אצלינו. נניח (הנחה די פרועה בימינו) שפרץ ינצח - אם שינוי יהיו השותפים שלו לקואליצייה, הוא ימשיך בהפרטה. אם חד"ש תהיה בקואליציה, הוא לא. זה מה שיפה בשיטת הבחירות שלנו - הבוחר יכול גם לעצב את הקואליצייה.

ערב רב

New member
כי שינוי והחרדים לא פסלו את הימין

חד"ש כן, ולכן היא לא יכולה להיות לעולם לשון מאזניים לפי ההגדרה.

shay or eli

New member
כשאין תגובה עניינית

עוברים ל"השמצות"... והאמת, שיכולת להשקיע יותר בלמצוא השמצות. איפה השנינות? איפה העלבון? איפה העוקצנות? סוציאליסט זה לא קללה. עוד ירד לך ציון על חוסר השקעה במקצוע...

אוסף של סיסמאות נבובות ועלובות.

העלאת שכר מינימום לא תגביר את האבטלה. די כבר עם השטות המטופשת הזו, המנוגדת להגיון כלכלי אלמנטרי. מקומות העבודה היחידים שנוספו במשק הן בחברות הי-טק (ועסקים קשורים) עקב ההתאוששות בשוק העולמי והשיפור הביטחוני. נתניהו אחראי לזה כמו שהוא אחראי למזג האוויר. אז עכשיו יש הרבה יותר עבודה למתכנתים, למהנדסים ולמנהלים. איכשהו, לא נראה לי שמובטלים בנגב חשים בשיפור. אם אתה עיוור מדי מכדי להבחין במתרחש סביבך, עיין קצת בדו"ח העוני. נתניהו לא רואה בך בן-אדם. נתניהו לא רואה אותך בכלל. מדובר באדם אנוכי ואטום, שכפה מדיניות כלכלית דרקונית, חסרת מצפון וחסרת מוח, אשר בגלל ילדים וקשישים רעבים ללחם, חולים מתים מחוסר בתרופות, אנשים עובדים קשה ולא מצליחים לפרנס את משפחתם. מרוב שינאה ל"שמאלנים משיינקין" אתה לא שם לב איך עובדים עליך ומתמרנים אותך.

goldistan

New member
עוד בוגר אוניברסיטת נובוסיבירסק

"העלאת שכר המינימום לא תגדיל את האבטלה" - וזה "מנוגד להגיון כלכלי אלמנטרי". תרגיל מחשבתי (אפילו שמדובר בשמאלן): מה יקרה לדעתך (או לפי דעתם של "מנהיגיך החברתיים"), אם שכר המינימום יעלה ל-1,000,000 ש"ח לחודש? ולפני שאתה מפציץ בדמגוגיה, מצא את המספר המדוייק בו "אפשר" להעלות את שכר המינימום מבלי לגרום לאבטלה, והוכח את טענתך. בזכות נתניהו, ובזכות הבוס שלי, יש לי עבודה. אף שמאלן "מלא חמלה" לא שותף לכך שמצאתי עבודה. וכן - מצאתי עבודה בהי-טק. אלפי מובטלים בנגב הם אנשי מחשבים, מתמטיקאים ומהנדסים מעולים, בעיקר העולים מרוסיה. בניגוד לדימוי שיש לנו בקרב לוגמי האספרסו בשינקין, אנחנו לא מפגרים כפי שהשמאלנים חושבים. ואם איזשהו שמאלן טיפש מספיק כדי לחשוב שעניי הנגב יבחרו ב"עבודה" לאחר כל ההתנשאות הזו - נא להחכים. מרוב סושי נדפק לכם השכל!

הנה, תרגיל קצר בכלכלה

באדיבות אוניברסיטת נובוסיבירסק: עסק המחזיק 100 עובדים בשכר מינימום מרוויח 1000 ש"ח לכל עובד (בהזנחת העלות השולית) העלאת שכר העובדים תגרום לכך שהעסק ירוויח רק 700 ש"ח לכל עובד. כמה עובדים יפוטרו? תשובה: אף אחד! העסק מחזיק את מספר העובדים הדרוש על מנת לייצר בכמות העונה על הביקושים בשוק. שינויים בשכר כלל לא ישנו מספר זה. עדיין דרושים מאה עובדים. כעת, נניח שכל המשק מעלה את שכר המינימום. מה יקרה בעסק? תשובה: הוא יעסיק עובדים נוספים! העלאת שכר כללית גורמת להגברת הביקושים, ולפיכך ניתן להעסיק יותר עובדים ולמכור יותר מוצרים. העסקים היחידים שעלולים להפגע הם כאלו המעסיקים כמעט אך ורק עובדים בשכר מינימום ומתקיימים משולי רווח נמוכים מאד אשר עלולים להפוך להפסד. בעסקים כאלו אפשר לתמוך באמצעות הקלות מס, או להקים במקומם עסקים שאינם מנסים להתחרות בשכר עבודה זול של העולם השלישי. אני שמח שיש לך עבודה בהי-טק. גם לי יש עבודה בהי-טק. בתור עובד הי-טק אתה אמור להיות ער לעובדה שמדובר בתעשיית יצוא, אשר לצעדים הכלכליים המקומיים השפעה אפסית עליה. אז מילא הבוס, אבל מה אתה מודה לנתניהו? הוא גרם להתאוששות העולמית? מתי? כשהוא היה שר האוצר של איטליה? ואתה יודע, בכל זאת, כשאני יושב בשיינקין, בין אספרסו לאספרסו, אני נזכר גם בכל אלו שאין להם עבודה בהי-טק. כדאי גם לך לחשוב עליהם מפעם לפעם. אם תתן לנתניהו וחסידיו להמשיך לשלוט עליך, גם אתה עלול להגיע למקומם.

ANNA 28

New member
רק לא ביבי..יוב

בתור אחת שהייתה אוהדת מושבעת שלו אני אומרת שהו זה שהמיט אסון על שכבות הבניים, גמלאים, נזקקי סעד תוך פגיעה בשכבות החלשות (קצבאות ילדים, קרנות פנסיה, חסכונות וכו') אסור לשכוח ואסור לסלוח לאיש הזה,,אז שלא תתפתו!!!

למעלה