כדאי לזכור משהו
גם ברי המזל שנולדים לתוך משפחה דוברת אנגלית (כמוני) צריכים ללמוד אנגלית ולעבוד על האנגלית שלהם כדי להגיע לרמה גבוהה של קריאה, כתיבה, דיבור..

אני מלמד אנגלית כבר שנים רבות, מגילאי יסודי ועד מבוגרים. בימינו זה כבר "בצד" לצד שיעורים שאני מלמד כסטודנט-מרצה באוניברסיטה, אז אני נחשפתי גם לרמת האנגלית של סטודנטים אמריקאיים בארה"ב, וסטודנטים בינלאומיים מכל מיני מדינות.

מה למדתי? זה חיזק לי משהו שכבר ידעתי מהניסיון שלי - רמת האנגלית של הסטודנט הממוצע בארה"ב כיום "לא משהו".. הם לא מתאמנים מספיק על כתיבה, ולא מפנים לזה זמן (אלא אם זה ב - Twitter / Snapchat / Yik Yak....) הם מתחמקים מקריאה כמו מאש, במיוחד אם זה מספרי הקורס. הם "לא משהו" בהבעה בעל פה, ולפעמים בא לי לחלק כמה סטירות מרוב שאני משתגע בשיחות איתם או בצפייה במצגת..

לא רק ש - "ניתן להתגבר" על הפער בשפה בעזרת לימודים והתמקדות בשיפור השפה, *חייבים* לעשות זאת, לפני המעבר לחו"ל ותוך כדי השהייה שם. זה משהו שכולנו צריכים לעשות, ואתה פשוט מפגר קצת מאחור, אבל אני בטוח שתצליח להגיע לרמה שתרצה אם תשקיע את מה שצריך.

בנוסף יש ברוב המוסדות הגדולים הרבה משאבים שעומדים לרשותך, מרכזים ואנשים שיוכלו לעזור לך עם יכולות הכתיבה והדיבור.