רמת אנגלית

some117

New member
רמת אנגלית

מה עושים אם רמת הקריאה והשמיעה באנגלית מצויינות אבל הכתיבה ודיבור הרבה פחות? האם תיהיה בעיה להסתדר בלימודים ובחיים בחו"ל או שזה דבר ש"יצוף" עם הזמן?

Philip Jr

New member
אין ספק שכדי להצליח בלימודים בחו"ל

(במדינה דוברת אנגלית, או לימודים באנגלית) צריך רמה טובה + גם בכתיבה ודיבור ולא רק קריאה ושמיעה.
&nbsp
מה עושים? עובדים על זה, ניסית לעבוד על זה בצורה כלשהי? ומה בדיוק המטרות שלך מבחינת לימודים? מדובר בתואר ראשון? מתקדם? דוקטורט? באיזה תחום?

some117

New member
מדובר על תואר שני במדעי הרוח כך שכמובן זה כולל גם תזה

לא ניסיתי לעבוד על זה מאחר והסביבה הטבעית שלי בארץ אינה דוברת אנגלית.
יש דרכים שונות שאתה ממליץ עליהן?

Philip Jr

New member
מה שחשוב לקחת בחשבון

זה שזה לוקח זמן. למעשה ללמוד שפה (לא רק אנגלית) זה משהו שאף פעם לא נגמר בעיניי. אנגלית היא שפת האם שלי ואני עדיין לומד ומשתפר כל יום, כי אני עובד על זה כל יום..
&nbsp
לגבי איך לעבוד על כתיבה ודיבור - זה מאד תלוי בך. אני אוהב לקרוא מדריכי כתיבה כי אני אוהב ללמוד מספרים באופן כללי.. וכתיבה זה משהו שצריך לתרגל, כל הזמן. לגבי דיבור, אני מנחש שיש לך חברה/חבר דוברי אנגלית? פשוט תשוחח איתם רק באנגלית.. זה פתרון נהדר כדי לשפר את יכולת הדיבור.

ANZ1

New member
אנגלית

קודם כל בשביל להתקבל ללמודים תצטרך ציון גבוה במבחן באנגלית.
נדמה לי לפחות 6.5 או 7 בכל אחד מהתחומים ב IELTS אקדמי
מה אומר שעד שלא יהיה לך רמה גבוה של כתיבה ודיבור לא תוכל להתחיל ללמוד בכלל.
כך שאין בכלל שאלה איך תסתדר ,
ושנית , לא ברור לי איך אפשר ללמוד תואר שני במדעי הרוח בלי אנגלית מעולה בכל התחומים,
אפשר לעשות תואר שני בישראל בפקולטה שלך בלי לדעת לכתוב ולדבר עברית ברמה גבוהה?
תתחיל ללמוד אנגלית, סביר להניח שגם התחומים שאתה מגדיר אותם כמעולים, הם בינונים לגמרי,
זה אתה מסוגל לראות סרט באנגלית ולהבין או לקרוא ספר לא אומר שיש לך אנגלית מצוינת.
ותתחיל לדבר אנגלית ולכתוב, כמה שיותר.

little junebug

New member
ככל שתכתוב ותדבר יותר ככה האנגלית תשתפר

גם חשוב לא לפחד לבקש עזרה ולהתייעץ עם חברים או עם מרכזי כתיבה באוניברסיטה.
אני למדתי לכתוב בעיקר דרך ביקורת בונה ממרכז הכתיבה. סיגנון הכתיבה שלי הוא נורא ישיר ולא מלא במילים נדירות וארוכות אבל זה לא העיקר בכתיבה לדעתי,העיקר הוא המחשבה והרעיון מאחורי מה שכתבת.

some117

New member
תודה על התשובות

אני מאמין שיהיה קושי מסויים, אך האם ניתן להתגבר עליו בלימודים וכתיבת עבודות?

PollBludger

New member
כן

לפני הרבה מאוד שנים אני התחלתי ללמוד משפטים כלכלה ומדע המדינה באוסטרליה עם אנגלית עלובה (בבגרות נכשלתי). שמיעה בינונית אם דיברו אלי ממש לאט. דיבור קריאה וכתיבה עלובים. היות והיה לי דרכון אוסטרלי לא הייתי צריך בחינה באנגלית. אחרי שלושה חודשים קשים הכל בראש הסתדר וגיליתי שאני יודע אנגלית.

some117

New member
זה נורא מעודד לשמוע את זה.

האם זה לא השפיע על הציונים שקיבלתיי בעבודות או פרזנטציות?

PollBludger

New member
בוודאי שזה השפיע

במקרה שלי העבודות הראשונות עברו די בקושי (וגם זה רק אחרי שסטודנט אחר היה עובר עליהן ומתקן שגיאות כתיב ודקדוק בתמורה לעזרה במתמטיקה) אבל השיפור היה מספיק מהיר כך שאת השנה הראשונה סיימתי עם ציונים טובים ויכולתי להמשיך במסלול שבחרתי.

כמו שפיליפ כתב, באוניברסיטאות שבהן יש מספר משמעותי של סטודנטים זרים יש בהרבה מקרים מחלקה ללימוד אנגלית שבדר"כ מציעה קורס של חודשיים-שלושה לפני תחילת כל שנת לימודים. אני לא עשיתי את זה כי החלטתי להרשם ללימודים ממש ברגע האחרון אבל שמעתי מסטודנטים אחרים שזה מאוד עזר להם, ואני חושב שכדאי לך לעשות קורס כזה לפני תחילת הלימודים.

Philip Jr

New member
כדאי לזכור משהו

גם ברי המזל שנולדים לתוך משפחה דוברת אנגלית (כמוני) צריכים ללמוד אנגלית ולעבוד על האנגלית שלהם כדי להגיע לרמה גבוהה של קריאה, כתיבה, דיבור..
&nbsp
אני מלמד אנגלית כבר שנים רבות, מגילאי יסודי ועד מבוגרים. בימינו זה כבר "בצד" לצד שיעורים שאני מלמד כסטודנט-מרצה באוניברסיטה, אז אני נחשפתי גם לרמת האנגלית של סטודנטים אמריקאיים בארה"ב, וסטודנטים בינלאומיים מכל מיני מדינות.
&nbsp
מה למדתי? זה חיזק לי משהו שכבר ידעתי מהניסיון שלי - רמת האנגלית של הסטודנט הממוצע בארה"ב כיום "לא משהו".. הם לא מתאמנים מספיק על כתיבה, ולא מפנים לזה זמן (אלא אם זה ב - Twitter / Snapchat / Yik Yak....) הם מתחמקים מקריאה כמו מאש, במיוחד אם זה מספרי הקורס. הם "לא משהו" בהבעה בעל פה, ולפעמים בא לי לחלק כמה סטירות מרוב שאני משתגע בשיחות איתם או בצפייה במצגת..
&nbsp
לא רק ש - "ניתן להתגבר" על הפער בשפה בעזרת לימודים והתמקדות בשיפור השפה, *חייבים* לעשות זאת, לפני המעבר לחו"ל ותוך כדי השהייה שם. זה משהו שכולנו צריכים לעשות, ואתה פשוט מפגר קצת מאחור, אבל אני בטוח שתצליח להגיע לרמה שתרצה אם תשקיע את מה שצריך.
&nbsp
בנוסף יש ברוב המוסדות הגדולים הרבה משאבים שעומדים לרשותך, מרכזים ואנשים שיוכלו לעזור לך עם יכולות הכתיבה והדיבור.

למעלה