רמת אמיר

רמת אמיר

השבוע טיילתי בכביש הישן ברמת אמיר... הסתכלתי על המפלצות בטון האלה - ואמרתי לעצמי: "למה לכער את הישוב במפצות בטון ענקיות?! למה בונים שדרה שאמורה להיות רחבה ולרכז 50% מהנכנסים/יוצאים לצורן, וכל בוקר נוצרים שם פקקים נוראיים ?!" אני הייתי עדה לכמעט-תאונה בין מיניבוס לרכב באחת הכיכרות, כשהרכב ביצע סיבוב פרסה.. אם כבר בנו - לא יכלו לבנות חכם !? כשיש מקום לבנות 40 בניינים דומים (ומכוערים..) לרוחב השדרה שיאכלסו מעל 5000 איש (!!!) עם חניות תת-קרקעיות בשטח מצומצם ולפנות את כל השטח הנותר לפארק ענק או שימוש ציבורי אחר.. בונים בכל השטח וכמעט ולא משאירים מקום לשטח ציבורי.. אני שמעתי על בחור מצורן שניסה לארגן הפגנה להפסקת העבודות ולהוריד את התכנון הישן לתכנון דומה לזה, שילמו לו כסף והוא התחייב להפסיק עם יציאות נגד המועצה והחברות המבצעות עד לתום העבודות ברמת אמיר.. חוץ מזה, שמעתי שהולכים להקים שכונה בתחנת הלל (תחנת האנטנות..) עוד טמטום! גם פה יש אפשרות להצליח, לא לבנות בשנים הבאות שם, אלה להקים פארק לזכר הרוגי הסרטן בארץ והנצחה לנזקי האנטנות (לחקלאות, לבי"ס ולחולים..) יש שם שטח של מעל 200 דונם! (לא בדקתי, ככה אומרים) ואין בצורן קדימה פארקים ראויים לתיירים מהאזור.. ואני חושבת "הנה הזדמנות למתג אותנו כ"ישוב ירוק" שיורדת אטאט..." רק רציתי לשתף את תחושותיי..

תותח9

New member
ממה שידוע לי

בעתיד, התנועה החולפת תנותב דרך כביש אחר, המשך כביש 562 - מיער קדימה, ממערב לרמת אמיר, ועד לכביש 57 ממזרח לכפר יונה. רמת אמיר תוכננה לפני שנים, שחלקה - בתי קומות, וחלקה מגרשים קטנים לבניה עצמית. אמור להיות שטח ציבורי גדול בשכונה. מסכים שתכנון השכונה (כמו גם תכנון צורן עצמה) - לא מהמשובחים. שטח האנטנות שייך מוניציפלית למועצת לב השרון, עדיין רחוק מהפשרה ותכנון, ויעברו שנים רבות עד שזה יקרה, אם בכלל.

אני לא ממש מבינה בזה

אבל קראתי שהוקמה איזו וועדת גבולות במשרד הפנים.. התוצאה הראשונה הייתה: התחנה תעבור לרשות קדימה צורן כאשר תהיינה תוכניות בניה מאושרות לאחר מכן שונתה ההחלטה ונאמר ש: התחנה תעבור לרשות המועצה המקומית בשנה הקרובה

שטח ירוק ברמת אמיר

למודאגת יש ברמת אמיר שטח במרכז הפרויקט של כ-30 דונם פארק !!! מי שילם לבחור אולי גם את תארגני משהו כזה לפחות תרויחי קצת מזה ?

למעלה