רמי

טולר

New member
רמי

לפני כמה שבועות כתבת לי על איך להשתפר בשכיבות סמיכה, אתה יכול בבקשה לחזור על התרגיל בבקשה? תודה. ואם כבר גם להגיד לי על איזה שרירים זה עובד ובאיזה צורה. תודה

שכיבות שמיכה

כתבתי הרבה מאז וצערי אני לא זוכר את המקרה הספציפי שלך ?! שלך לי את הקישור להודעה ואנסה לעזור לך ! תודה

טולר

New member
טוב

מצאתי תהודעה בארכיון, חבל שאי אפשר להמשיך לשרשר הודעות משם. • שכיבות שמיכהו רמי ירון√ על מנת להשתפר בשכיבות שמיכה הייתי מבצע: לחיצת חזה בשכיבה כנגד מוט חופשי, 3 סטים, 20 חזרות שכיבות שמיכה (ידיים ברוחב כתפיים, מרפקים החוצה), 2 סטים (עד כישלון) לחיצת חזה בשכיבה כנגד משקולות חופשיות, 3 סטים, 20 חזרות שכיבות שמיכה (ידיים ברוחב כתפיים, מרפקים החוצה), 2 סטים (עד כישלון) מנוחה של 90-60 שניות בין הסטים. אימון זה הוא אינטנסיבי מאוד וקשה, אחרי 8 שבועות בתוכנית הנ"ל אני מאמין שיהיה שיפור ניכר ! מרפקים החוצה - השריר העקרי הוא שריר החזה מרפקים צמודים - השריר העקרי הוא שריר התלת ראשי זרועי -------סוף------- אוקיי אז יש לי שאלות בקשר לזה. מה זה השיר התלת ראשי זרועי? מזתו מוט חופשי ומשקולות חופשיים? איזה משקל? וחוץ מזה, אני רואה שזה מתמקד בשכיבות סמיכה "רגילות" ברוחב כתפיים. ונגיד, בהשוואה למה שאני אמרתי שזה 20 ברוחב כתפיים, הפסקה קצרה, 20 בכפליים רוחב כתפיים, הפסקה, 10 כשיד על יד, הפסקה, כפול ארבע. כלומר, זה מעין תרגיל של 12 סטים משתנים. (20 זה דוגמא, כמובן שזה משתנה על פי יכולת) ואז זה מתמקד יותר בכמה שרירים וגם משפר בשכיבות סמיכה מסוג אחר, זה לא עדיף? או שאתה אומר שעדיף להשתפר בשכיבות סמיכה רגילות והשכיבות סמיכה מכל הסוגים כבר יישתפרו. וגם מה בקשר לשרירים? אולי אפשר ליצור מעין תרגיל גם לשאר השרירים והסוגים? ודרך אגב, זה לא אמור להיות שכיבות סמיכה עם ס?

sowhatt

New member
לרמי

לעבודה על החזה, לא כדאי אחיזה קצת יותר רחבה מרוחב כתפיים?

תשובות

1. תלת ראשי זרועי - יד אחורית 2. המשקל הרצוי הוא המשקל שתוכל לבצע את התרגילים במספר החזרות שציינתי 3. לא לא עדיף מה שציינת דבוק בתוכנית שהצעתי, שינויים בתרגיל שכיבות שמיכה הם מינורים והחסרון של תרגיל זה הוא התנגדות נמוכה יחסית 4. שכיבות סמיכה - יוכל להיות ?! ידיים סמוכות או להתכסות עם שמיכה

טולר

New member
אוקיי

אני דווקא חשבתי שזה על משקל סמוך קום או משהו כזה אבל באמת לא חשוב. תודה רבה, ועוד משהו, במשקולות חופשיות כדאי להרים בצורה "רגילה" או לעשות מעין סיבוב או משהו כזה? וגם... האם כדאי לעשות באותו אימון גם עבודה על מתח או שזה יפריע ויקשה?

סיבוב

אין צורך בסיבוב, מספיק ידיים בסופינציה (אצבעות כלפי מעלה) ! במקרה שלך אפשרי ורצוי לבצע יחד עם האימון כופפי המרפק מתח

טולר

New member
ועוד משהו

אמרת שהחסרון בתרגיל שלי זה התנגדות נמוכה, אבל עדיין אני שואל אם לא עדיף לעבוד על כל השרירים באיזור? או שכדאי לבצע את זה בתרגילים שונים..?

טולר

New member
הבהרה

אוקיי אז בקשר לתרגיל שנתת לי, שאלתי אם זה לא מתמקד יותר מדיי בשרירים מסוימים... ואם לא עדיף לעבוד על מכלול יותר מגוון של שרירים , וזה בלי קשר לסוגים השונים של השכיבות סמיכה ושל המרחק בין הידיים.

התמקדות

תמיד עדיף לעבוד על כל השרירים בגוף ולא רק על קבוצה אחת או שתיים וזאת על מנת לשמור על איזון בגוף.

טולר

New member
עוד משהו

יש לי שאלה, אולי היא תשמע קצת דבילית אבל מה ההבדל בין משקולות חופשיות למוט חופשי אם שניהם בדחיקה בישיבה?

לחיצה

אני מבין שאתה מתכוון ללחיצת חזה ?! בשמקולות טווח התנועה גדול יותר ובנוסף יש עבודה גדולה יותר של המייצבים.

למעלה