רמי, שתי שאלות:

סייפיי

New member
רמי, שתי שאלות:

1. אני כעת מבצע את תוכנית ההיפרטרופיה שבמאמרים, איך לחלק את האימונים במשך השבוע: א) אימון A, אימון B, יום מנוחה וחוזר חלילה? ב)אימוןA, יום מנוחה, אימון B, יום מנוחה, וחוזר חלילה? כמו כן, בפסקת ה"דגשים למתאמן" כתוב שהתוכנית מיועדת למי שבא 3-4 פעמים לחד"כ, האם אפשר להתאמן יותר פעמים בלי לפגוע ביעילות ובגוף? 2. ישנן תוכניות אימון שאמורות לעבוד על כוח בלבד, ללא עלייה משמעותית במסת השריר, ואכן יש אנשים אצלנו שלא נראים מנופחים משהו, אבל מרימים משקלים עצומים, השאלה שלי היא מה קורה בשריר כדי שמצב כזה יקרה (ברמת התאים)?

operationss

New member
אני רוצה להצטרף

לשאלתך השניה - לי עדיין לא ברור מה קורה בשריר בתוכנית של כוח לעומת תוכנית של היפרטרופיה. מקווה לשמוע הסבר במילים פשוטות בלי הביטוי "גיוס יחידות מוטוריות"
אני פשוט לא מבין מה הוא אומר.

סייפיי

New member
רמי, אתה יומיים לא פה והפורום

מתמלא בהודעות, תהיה לך מלא עבודה...

Rיקש

New member
מישהו כאן שכח שלרמי לא משלמים

בשביל לענות לנו. והוא לא "חייב" להיות בכוננות הודעות כל שניה ביום.

סייפיי

New member
אם התכוונת אליי אז לא שכחתי

ואני מאוד מעריך את שרמי עושה כאן, נכון שהוא לא חייב לנו כלום, אבל אין מישהו אחר שיענה לי על שאלות כאלה ואני מחכה בקוצר רוח לתשובה, זה הכול... אני מצטער אם נוצר הרושם שאני מרגיש שחייבים לי משהו, פשוט התשובות לשאלות ממש חשובות לי.

תשובות

1. אין בעיה לבצע 5 אימונים בשבוע, השאלה מה אתה מבצע בנוסף (אירובי) ? וזאת כדי למנוע אימון יתר. המלצה היא 4 אימונים בשבוע + שילוב של אימונים אירובים. 2. ננסה לפשט את הבעיה ולהסבירה במילים עממיות: ישנם 2 גורמים עקרים המשפיעים על יכולתנו הפיזית: 1. עובי סיב השריר 2. מספר סיבי השריר באימון כוח אנו גורמים לכך שיותר סיבים ישתתפו בפעולה. במילים אחרות על מנת להרים את המשקל הכבד מאוד לא יעזרו לנו סיבים עבים יותר אלא אנו צריכים לגייס יותר סיבים. כמובן שיש גם השפעה על עובי השריר אבל היא נמוכה יותר עקב ההתנגדות הגבוהה. מקווה שהכל ברור !?

למעלה