רמי שלום

danistar

New member
רמי שלום

רמי שלום. שמי דני ואני מנהל פורום התמיכה לחולי הפסוריאזיס ( 28 ) . יש לי שאלה קצת שונה . מחלת הפסוריאזיס היא מחלת עור לא מדבקת שסימניה הם כתמים ורודים עם קשקשת . לצערי הרב אנשים רבים נרתעים ממגע עם אנשים הסובלים מהבעיה ולו רק בגלל הקטע האסטטי . ועכשיו מגיעה השאלה : רמי , אם בחור הסובל מהבעיה היה מבקש להצטרף לחדר הכושר שאתה מנהל ( לדוגמא ) האים יש איזו שהיא מניעה חוקית למנוע ממנו את ההצטרפות ( ואני חוזר המחלה אינה מדבקת ולא בעיה להביא אישור רופא על כך ) ??? תודה מראש דני

lady_anne

New member
הלו דני ../images/Emo13.gif

סתם שאלה שמעניינת אותי: העלית את הבעיה כי נתקלת בגישה שלילית בעבר או שכרגע זה דיון אקדמי בלבד? הסתקרנתי ומחר אני אבדוק מה המדיניות במכון הפלצני שלי, עם כל יפי הבלורית והתואר

danistar

New member
לידי הייי .. נחמד לפגוש אותך גם כאן

העלתי את הבעיה בעקבות דברים ששמעתי מחברים בפורום שלי ... הבעיה היא לא רק בחדרי כושר אלה גם בקאנטרי קלאבים ועוד . רציתי לדעת היכן הכל עומד .. אני מבין עכשיו שאין מניעה חוקית לכך . ברור שהחולים עצמם ( מחלה זו מילה איומה לבעיה הזו שחיים איתה ולא מתים ממנה ) נתקלים במכשולים פסיכולוגיים כשהם חושבים על מכוני כושר , קאנטרי קלאבים וכו . צריך להבין שהפסויאזיס אינו מדבק והבעיה העיקרית היא ההירתעות מחוסר האסטטיות של המחלה .. זו בעיה לא קלה עבור הרבה אנשים הסובלים מהבעיה , בעיה שאחת מהנקודות שבה היא מתגלה היא חדרי הכושר . היה לי חשוב לשמוע דעות של מישהו מהצד השני .. דני

פסוריאזיס

ע"פ חוק הספורט משנת 1988 ראשי להתאמן בחדר כושר כל אדם שמלאו לו 14 שנה (17-14 מצריך אישור הורה) וחלה עליו חובה להציג אישור רפואי (באישור הרפואי חייב להיות מצוין "הנ"ל ראשי להתאמן בחדר כושר"). כנ"ל לגבי נערים, מבוגרים, קשישים, ילדים וחולים ללא מחלות כרוניות או מדבקות. זה החוק !!! אבל בארצנו הקטנטונת יש מכונים שלוקחים את החוק לידיים ולא מאפשרים לאוכלוסיות מסוימות (לאו דווקא חולים) להרשם. שורה תחתונה - אין מניעה חוקית להתאמן בחדר כושר לאדם שיש לו אישור רפואי.

למעלה