רמי, שאלות

רמי, שאלות

1התחלתי בתכנית ריצה לצבא (כתבתי כבר לפני כמה זמן אבל מן הסתם אתה לא זוכר) אני רץ כבר שבועיים 5 פעמים בשבוע וכבר מרגיש שיפור 1 דקות 5.5 3 דקות 8 3 דקות 10 3 דקות 5.5 ואז 3 דקות 5.5 ואז דקה ספרינט ככה לסירוגים 6 פעמים.. אינטרוולים קוראים לזה נראה לי 1. אני עושה במקום 6 פעמים ספרינטים 3 פעמים כי הכושר שלי די גרוע אבל מעלה ויעלה עם הזמן, האם זה בסדר, יש מספיק השפעה 3 ספרינטים ולא 6? (זה יוצא 25-30 דקות בערך) 2. בנוסף אני לוקח לפעמים במקום 3 דקות זמן התאוששות אחרי ספרינט במקום 3 דקות, 4-5 דקות, אבל שוב.. אשתפר עם הזמן, גם זה בסדר? וריצה יום אחרי יום, לא יגרום לנזק אני משער, לא? כי יש לי די הרבה אנרגיות ומוטיבציה (הכל לצבא..) 3. אני מתחיל כמה פעמים בשבוע בשעה 10 את הבי"ס, אם אני ארוץ בבוקר ואז ישר אלך לבי"ס זה יפריע לי במידה ניכרת לריכוז או משהו? שאלה קצת טיפשית נראה לי.. 4. לאחר גמילה קשה מקולה התחלתי לשתות מים וחלב, אבל חלב בטעם בננה של טרה אם אתה מכיר. בעוד שבקולה יש 42 קלוריות ובחלב רגיל יש שלושים ומשהו, בחלב שאני שותה יש 87 קלוריות ו-3 גרם חלבון, האם זה בסדר שאני שותה קופסא ליום (1 ליטר)? עדיף מקולה? (ברור שהכי טוב זה מים..)

Nut420

New member
בקשר לחלב

עם אין לך בעיות כלשהם עם החלב זה בסדר גמור לשתות ליטר חלב ליום, חלב הוא מקור מצוין לחלבון ועם כבר אתה שותה חלב אז עדיף לך לשתות 1% או 0% שומן מועשר, וברור שזה עדיף מקולה..

tommythecat

New member
חלב...

ראשית, חלב הוא אלרגן (גורם לאלרגיות) לחלק מהאוכלוסיה. לאור כמות החלב שאתה שותה אני מניח שכבר היית מגלה לבד אם אתה שייך לחלק הזה או לא. החלב בטעם בננה של "טרה" שאתה שותה, מומתק ומועשר בתוספת סוכר וזה לא מוצא חן בעיני. גם ככה, חלב עשיר יחסית בסוכר (לקטוז) ועל אחת כמה וכמה החלב שאתה שותה אותו. נכון שבחלב יש גם חלבונים באיכות גבוהה (חלבון מי גבינה וקאזאין) אבל כמות הפחמימות והשומן שבו גבוהה גם כן. החלב עדיף על קולה בגלל הערך המוסף של החלבון שבו, אולם מאידך, כמות הפחמימות והשומן שבו הופכים אותו למשקה אידאלי למי שרוצה לעלות במשקל. לשם השוואה בקולה יש כ 40 קלוריות ב 100מ"ל (יתכן שאני טועה כי אני אומר זאת מהזיכרון) אני ממליץ לעבור לחלב מועשר של תנובה (0% או 1% שומן) ולהוריד את הכמות. לגבי ריצה בבוקר וריכוז, מניסיון אישי (ב 5:30 בבוקר רצתי 10 ק"מ ועכשיו מצפה לי יום עבודה של 10 שעות) אני יכול לומר שברגע שמתרגלים זה לא מפריע. נהפוך הוא. הקפד על שינה מספקת! כל טוב, יוסי

שאתה אומר..

שהחלב הספציפי שאני שותה משקה אידיאלי למי שרוצה לעלות במשקל אתה מתכוון למי שרוצה לגדול במסת שרירים נכון? (ברור כל עוד אתה מתאמן) ד"א בחלב שאני שותה יש 87 קלוריות.. ליטר ליום.

tommythecat

New member
לא.

אני מתכוון למה שאני אומר ואומר מה שאני מתכוון (קרא את Alice in wonderland בהזדמנות
)ו 87 קלוריות ל 100 מ"ל זה יותר מכפול הקלוריות בקולה. אם המטרה לשמה הפסקת את שתיית הקולה היא בין היתר ירידה במשקל, אזי החלפת הקולה בחלב אותו אתה שותה לא תעזור ואפילו תזיק. מה רע בחלב מועשר של תנובה 0% או 1% שומן? החלב שאתה שותה כיום מלא בפחמימות ריקות. כל טוב, יוסי

אני אנצל את העובדה שאתה פה ואשאל

עוד שאלה קטנטנה ארוחת בוקר אני אוכל בד"כ לחמניה עם גבינה יופלה ולעיתים רחוקות פרי אם אני אחליף לפייבר 1? זה יהיה בסדר? אני זוכר שקראתי איפשהו שיש בו הרבה פחמימות או משהו.. לא זוכר בדיוק.. מטרה להוריד אחוזי שומן, לעלות במסת שריר וסיבולת לב ריאה שזה לא כל כך קשור..

tommythecat

New member
תנצל...

היתרון הגדול בפייבר 1 (ותודה לאלי שהמליץ עליו מלכתחילה) הוא שאין בו תוספות סוכר וכמות הסיבים בו גדולה מאד. מה שאתה זוכר שקראת זה שיש בו הרבה סיבים ולאו דווקא הרבה פחמימות. מבחינה קלורית, הוא יחסית דל בקלוריות לעומת חלק מהזבל התעשייתי שמסתובב על המדפים. אם המטרה שלך היא להוריד שומן, אני מניח שתתקשה בכך כשרק החלב שאתה שותה מספק לך 870 קלוריות ליום(!!) וזה מבלי להחשיב את שאר הדברים שאתה אוכל במהלך היום. לשם השוואה, בקבוק קולה בן ליטר וחצי, היה מספק "רק" 600 קלוריות. בקיצור, הפסק עם החלב הזה כמה שיותר מוקדם. כל טוב, יוסי

liorsion

New member
בקשר לאימון

3 אינטרוולים זה בסדר. לפי מה אתה מחליט לעלות במספר, לנוח יותר וכו´? בתוכנית אינטרוולים חשוב לשמור על מוטיב אוביקטיבי שלא תפסיק לרוץ כי זה קשה ופשוט לא "בא" על הריצה המהירה. לרוץ בבוקר זה כיף ולא מפריע לכלום. תדאג לישון טוב ולשתות הרבה מיים אח"כ, זה משפיע על הריכוז!

עצה קטנה

בגלל שאתה רץ רק שבועיים הייתי מציע לך לא לרוץ אינטרוולים- מכיוון שזה משפר מהירות ולא כ"כ סיבולת- והמטרה שלך היא סיבולת אם אני מבין נכון. ולא רק זה, אינטרוולים רצים רק אחרי הרבה זמן של ריצות ולא כבר על ההתחלה. אני הייתי מוותר על זה במקומך... עוד דבר, כדאי לך להוריד את הריצות לארבע פעמים בשבוע- בכדי למנוע אפשרות של שבר מאמץ על התחלה. עדיף לרוץ ריצה אחת ארוכה בשבוע( תשתדל שהיא תהיה ריצת נפח- כלומר, כל שבוע/ שבועיים אתה מגדיל את כמות הקילומטרים בה- לא מעל 2 ק"מ.), תעשה עוד שתי ריצות של 30 דקות בקצב אירובי נחמד, שאתה יכול לרוץ ולדבר בו זמנית. ועוד ריצה אחת בשבוע שתהיה קצת יותר מהירה למרחק יותר קצר( ריצת קצב) אם ברשותך מד דופק- ריצה כזו מבצעים על 80%-90% מדופק מקסימלי. במרחק קצר אני לא מתכוון 100-200 מ´ אלא ריצה שאתה תהיה מסוגל לעמוד בה בקצב מהיר- 4 ק"מ בהתחלה... אם אתה צריך עזרה, תבקש. בהצלחה

נשמע מצויין..

לא חשבתי על זה.. אני אחשוב על משהו כזה שילוב של אימון של ריצה ארוכה במקום אינטרוולים כל אימון

flecktor

New member
אם היה לנו רעל היינו שותים אותו

זה טוב שאתה מתאמן לצבא, אם אתה הולך ליחידה מיוחדת אז זה חשוב כושר גופני ואופי טוב, אם אתה הולך לחי"ר אז סבבה זה רק יעזור אבל בכלל לא מחייב עם סרגל המאמצים שיש לך היום בצבא ,ואפילו אתה תרד בכושר בטירונות. אם אתה עושה אינטרבלים אז סבבה, אם אתה רץ במשך 30 דקות אז סבבה , אבל אני אישית מכיר שעדיף להוריד קצב ולהשלים את כל הסטים , אם אתה לך יכול אז לך על תוכנית איטית יותר (פה עדיף לרוץ בחוץ כי אז אתה יכול למהשיך לרוץ בקצב מהיר שמתאם לגוף) אבל אם אתה מציליח להישאר בקצב של המכונה אז סבבה. תוריד את הספריט של הדקה האחרונה ואז תוכל לסיים 6 סטים , בריצות עדיף לישמור על דופק של 60בערך 120 לדקה לאורך יותר זמן(יותר אימון ללב) כשאתה תישתפר תעלה את הדופק ל ל 140 150 לדקה וכשתיהיה ממש מתקדם תעלה לעבודה של 180 בדקה. יש טבלאות לדברים האלה אני מקווה שתימצא יותר מידע , גש לכושר קרבי עם אנשים בסביבה יותר קל להיתאמן ושם מלמדים הרבה דברים. בכל מקרה אני מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה. ובכל מקרה אני ממליץ שתיתיעץ עם מומחה מאמן כושר או מדסניק מכושר קרבי(אנשים שלומדים בןינגיט יודעים הרבה) שוב בהצלחה

את התכנית הנוכחית

המאמן כושר במכון הביא לי.. בכל מקרה.. בהליכון שאני משתמש אין מדידת דופק
אז לא חשבתי על הכיוון הזה של דופק ומאמץ ואתה מתכוון להוריד את הספרינטים בכל הסטים?! או רק בסט האחרון?

למעלה