עוד משהו לגבי פוטנציות ורווח אותיות
כאשר רווח האותיות במילה יכול לייצג כמה דברים: 1. בתחום החשיבתי - אופן החשיבה וגיבוש מושגים ודעות- מרוכז, עקבי ויציב עד נוקשה ודוגמטי/או גמיש, פתוח לשינויים עד מפוזר ולא מרוכז. 2. בתחום החברתי- סגירות/ או פתיחות לדעות ושכנועי הזולת 3. בתחום העשיה - מעצורים ובקרה/או דחף, תעוזה, התלהבות וריצה קדימה 4. בתחום הכלכלי- חסכנות עד קמצנות/או נדיבות עד פזרנות ובזבזנות. (ריווח תקין נחשב רוחב חצי אות עגולה) ממה שזכור לי, לפי אודם, רווח האותיות אצל הפוטנציות הוא כזה: א (נרפה)- רווח אותיות גדול לא סדיר כשלפתע גם אותיות נדבקות= חשיבה סתמית, עמדות לא מגובשות, לא עקבי, לא מרוכז, אין מעצורים, אין בקרה, לעיתים "נדבק" לקרובים אליו לשם סעד, נצלן. ב (אינטגרטיבי)- רווח אותיות בינוניעד מעט גדול, מחזורי-ריתמי - בעל דעות ועקרונות מגובשים אך גמישים ומתואמים למציאות האנושית, חשיבה ריאליסטית, ערנית ופתוחה; דחפים ומעצורים סבירים; נדיב אך לא פזרן; פתיחות חברתית. ג (אימפולסיבי)- רווח תנודי , בד"כ גדול,לעיתים אותיות צמודות או עולות זו על זו באופן ספוראדי, לעיתים הריווח מתגדל לסוף מילה = חושב בהברקות ואינטואיציה, קופץ בין נושאים, מאבד מעצורים וסבלנות לקראת הסוף, פועל לפי גחמות, אין בקרה, פזרן, ריכוז תנודי. לעיתים נחוש בדעתו עד עקשנות והתבצרות, לעיתים מוותר על עקרונות כלאחר יד. ד (רציונלי) - רווח תקין עד קטן - מרוכז, מבוקר, חסכן, עקרונות ברורים אך מוכן גם להשתכנע בדרך ההגיון. ה (אוטיסטי)- רווח אותיות קטן עד צמוד, לפתע שסעים במילה, הצטופפות והחנקת רווח לקראת סוף מילה = דוגמטי ונוקשה בדעותיו, לא משתכנע, לעיתים הפרעות בריכוז ותלישות בחשיבה עקב הדחקה רגשית ועיוות ראיית המציאות, מסוגר בעצמו, חש מחנק, אחוז חרדה מלפעול בתחום החברתי והמעשי. ו (נרקיסי)- רווח אותיות גדול סדיר עם רוחב ראשוני דומיננטי= מחפש רווחה ומרחב לנוחותו, אין עקרונות פרט לאינטרסיו. לעיתים יתכן רווח קטן- תלותי וסימביוטי, תובעני ונודניק. ז (רפורמטורי)- רווח אותיות בינוני, מצטופף לסוף מילה - מבוקר, חסכן, מציג עצמו כנדיב ופתוח, אך בעצם נוקשה בדעותיו ושמרן. ח (איובי-זאבי) - רווח אותיות קטן בד"כ, תנודי, לעיתים התנגשות אותיות, מצטופף לסוף מילה= "צודק תמיד", לא משתכנע, שש להתווכח ולא מקשיב, עוקץ ופוגע, לא מרוכז, טיעוניו אינם סדורים והגיוניים. ככל שמתווכח, מתלהט, פועל על רגשות שליליים ומתבצר יותר ויותר בדעותיו, "לא מעניין אותי מה שתגיד- אני צודק!" ט (אנרכי יצרי) - רווח אותיות תנודי- בין צפוף מאד למרווח לפתע= לא עקבי בכל התחומים,רוצה ללמוד, להקשיב ולהפנים, אך גם נסגר, מתמרד ומתנגד, משנה דעות לבקרים, נתפס לעקרונות בחרוף נפש ולמחרת עלול להחליפם באחרים. מחד- מעצורים, חרדות, רגשות אשם ומאידך- נמשך להרפתקאות ולקיחת סיכונים. זה בערך מה שאני זוכרת, מקווה שלא טעיתי והטעיתי- אשמח אם מישהו יבדוק בספרים ויוסיף/יתקן. ביי, בינתיים.