רמי - יש תוצאות

operationss

New member
רמי - יש תוצאות

ובכן זה לקח בערך חודש כי היו לי אימונים לא סדירים אבל היום התאמנתי בלחיצה בשכיבה עם 50 ק"ג סה"כ ועשיתי 3 סטים של 10 חזרות לבד!!! תודה רבה לך על העצה הטובה. התחלתי לפני חודש עם 45 ק"ג ו 10 חזרות ועליתי ל 12 חזרות ואז עליתי ל 47.5 עם 10 חזרות ואז ל12 חזרות ואז ל 50 ק"ג. רמי - אמרת לחזור אליך אחרי שאגיע לזה - מה עכשיו ? עוד שאלה - אני עובד בתוכנית של 3 סטים של 10 חזרות - מה לעשות אם אני בקושי יכול לבצע 3 סטים של 10 חזרות - האם לעלות באימון הבא ל 12 חזרות או לבצע שוב 3 סטים של 10 עד שזה יהיה קל יותר ורק אז לעלות במשקל? עוד שאלה - מה לעשות אם באמצע אימון הדופק שלי פתאום קופץ ואני חש שכל הכוח שלי נעלם ברגע? האם עדיף להמשיך עם משקלים נמוכים או לעשות 10 דקות הפסקה? זה קרה לי היום אחרי ההאק סקווט ובמאמץ גדול הצלחתי להמשיך אפילו עם משלקים גבוהים יותר - אבל זה היה קשה מאד וסחט אותי.

operationss

New member
עוד שאלה

בתשעת החודשים האחרונים שאני מתאמן אכן ראיתי התקדמות טובה במראה של הגוף. עם זאת שמתי לב שהשרירים קשים ונפוחים רק בזמן אימון - אם אני לא נצמא בחדר כושר השרירים הרבה הרבה פחות נפוחים וגם הרבה פחות נוקשים - הזרועות למשל ממש מדלדלות ... רציתי לדעת אם עוד מישהו שם לב לדבר הזה אצלו? האם זה אמור להיות ככה? והאם יש אולי תוכנית אימון שתגרום לכך שהשרירים יהיו נוקשים כל הזמן?

ronen222

New member
טיבעי בהחלט

גם בודיבילדרס מקצועיים בימים של מנוחה השרירים אינם "קשים" כמו באימון עצמו למעט בזמן הסייקל

המשך

אם סיימת מחזור אימונים של חודשיים תשנה עכשיו ל-3 סטים של 6 חזרות עם משקל גבוה יותר (אל תשכח להעזר בחבר). לגבי הדופק זה חלק מהאימון בכל מקרה אל תנוח 10 דקות, בצע קבוצות שרירים גדולות בתחילת האימון.

operationss

New member
רמי עוד כמה שאלות

ולמעשה אני גם חוזר על כמה שאלות שלא קיבלתי עליהן מענה: 1. מה יתן לי לעבור לתוכנית של 3 סטים של 6 חזרות? למה זה מיועד? 2. האם עדיף לעלות ל 12 חזרות לפני שאני מעלה משקל או להמשיך עם 10 חזרות עד שזה הופך לקל ואז לעלות? 3. מה ההבדל בין אימון כוח לאימון היפרטרופיה - מבחינת צורת אימון ומבחינת מטרות שהם משיגים? תודה.

תשובות

1. אימון בדגש על כוח מספר חזרות קטן יחסית עם הרבה משקל. 2. לא רלונטי - אנחנו באימון של 6 חזרות. 3. אימון כוח מספר חזרות קטן גיוס יח´ מוטוריות (מע´ העצבים), אימון היפרטרופיה אימון של 8-16 חזרות לעיבוי סיבי השריר כנס למאמר בנושא כוח

operationss

New member
קראתי אבל ...

לא הבנתי יותר מדי. המאמר מדבר בכלליות על מרכיבי הכוח ואני רק רוצה לדעת מה יתרום לי האימון שהצעת? אני בקרוב ארכיב תוכנית חדשה ואפרסם אותה כאן כדי שתוכל לתת לי הערות (אם זה בסדר מצידך...) מה זה אומר אימון כוח - שמגדילים את הכוח? איך אפשר להגדיל כוח בלי להגדיל שריר? כיצד זה מתבטא בגוף - מה השינוי שאראה? תודה.

אלי ו.

New member
בסדר

מה שרמי אומר זה שהאימון שלך כבר מתישן ואתה צריך גירוי חדש בכדי להתקדם. התכנית שהוא מציע לך זו תכנית שיותר עובדת על כח ופחות על ניפוח. נדמה לי שיש לך מה שקורה להרבה אנשים, נוח לך עם התכנית ואתה מתאהב בה. אל תדאג, אתה עוד תחזור לתכנית הזו, אבל עכשיו הזמן להפתיע את הגוף עם משהו שונה לגמרי, יותר עצימות פחות עומס. (משקלים גבוהים יותר ופחות חזרות)

למעלה