רמז למשחק 1100 TOGO

Elad l

New member
רמז למשחק 1100 TOGO

ראייה. איזה חוש נפלא. אתה מביט ישר ורואה את "בני" - כנסייה שהזכירה לבריטים את הביג בן בתקופת המנדט. אתה מרים את עיניך ורואה כבלים ישנים נושנים. אתה מביט למטה ורואה מים. אין כמו חגיגה לעיניים.

אתם מודיעים אם החידה נפתרה?

יש לי ילדה קטנה בבית שסרט בשבילי לעזוב אותה ולרוץ עד לשם קר בשביל לגלות שהחידה כבר נפתרה לפני שעה...

כריש אש

New member
איזה קל גני הבאיים

זה כזה קל זה בגני הבאיים החידה הכי קלה עד היום.......

yaron3d

New member
יפו העתיקה

נראה לי זה המגדל ביפו שמשקיף לים ויש שם שעון גדול במגדל

E442

New member
אישזה עצלנים אתם תפוז

עוד פעם אתם 2 מטר מתל אביב , או בעצם בתוך תל אביב ... כאלה עצלנים ...

בירושלים ראו בקישור המצ"ב

בשער יפו עצמו, נוספו דברים שונים. ב 1906, בתחילת המאה ה- 20, בתקופתו של השולטן עבדול חמיד הוקמו שעונים שונים ברחבי הארץ, יש אחד גם בחיפה (ליד צים), המפורסם ביותר נמצא ביפו, יש בעכו בחאן אל עומדן והיה בירושלים. בתמונה רואים את מגדל השעון המסוגנן והמעוטר שניצב מעל שער יפו ולצדו בית עם גמלון ולצדו סככה. השעון הזה עמד עד שנות ה- 20 כשרונלד סטורס, מושל ירושלים עשה סיבוב מסביב לחומות, הצביע על מגדל השעון ואמר שאין המגדל העבדול חמידי הזה מתאים לחומה הסולימנית ונתן הוראה לפרק את מגדל השעון הזה, לקח את המנגנון והשעון לאנגליה והותיר אותנו עם מגדל שעון צנוע הרבה יותר שנבנה סמוך לככר צה"ל היום, ליד בניין העירייה. בשנות ה- 30 הרחיבו שם את הכביש והשעון נעלם ואיננו. http://elirozner.tripod.com/israel_tour/jlm5.htm

The Only Selmor

New member
אולי מישהו יוכל לעזור לי באיזור חיפ

אני חושב שזה באיזור חיפה מכיוון שהכבלים זהו הרכבל הוותיק ובדיוק ממול נמצא הים מישהו יודע אם נמצאת שם כנסייה כלשהי

Frutapao

New member
וואי רעיון ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo22.gif../images/Emo22.gif../images/Emo22.gif../images/Emo22.gif../images/Emo22.gif

אולי יפו (בתקווה שסוף סוף הגיעו לירושלים...) זה רחוב יפו... שער יפו, נניח. אולי המגדל הזה כשנכנסים לתוך העיר העתיקה דרך שער יפו - מגדל שנראה כאילו הוא עושה פרצוף כזה:
(בכביש הצר הזה, שקו 38 עובר בו...) משם רואים את נקבת השילוח (מים) וכבלים - צריך לחשוב על זה \: אבל כיוון!

superkart

New member
יכול להיות!

לא נראה לי שהם שוב ישימו את זה באיזור ת"א.. למה זה כבר לא יפה

george34

New member
אני יודע

זה גן הבהיים שאתה שם אתה פשוט מתענג על כל רגע שאתה שם מהיופי מסתכלים למטה רואים את הים ממול יש את הרכבל שמה היה את הכנססיה שהזכירה את הביג בן בתקופת המנדט.. אבל בכל זאת למי יש כח להגיע לשמה בשביל 1100 שקל??

ניראה לי שגני הבאיים

זה גני הבאיים!!! יש את הכנסייה הקדומה הזאת..... למה יש כבלים- רכבללל למטה- מים (מלמעלה רואים את הים) חגיגה לעיניים- מקום מרהיב ויפה!

למעלה