רמזור

בלב הים

New member
רמזור

היום בבוקר בדרכי לעבודה חזרתי במחשבתי שהכל לכל מרמז לנו דרכים לעבודת ה' יתברך. וניזכרתי שאתמול למדתי שבכל דבר ודבר יש יחוד ה', וצדיקים יודעים לכוון כוונות מכל פרט ופרט בבריאה. וכך גם אנו צריכים להסתכל בשכל שיש בכל דבר ולקשר עצמנו לאותו השכל שבאותו הדבר ועי"ז להתקרב להשי"ת (כמבואר בלקו"מ תורה א'). וכן בתורה נ"ד מבואר שהשי"ת מצמצם את עצמו ומזמין לאדם בכל יום רמזים להתקרב להשי"ת. בדיוק הגעתי לצומת והרמזור היה אדום. וכך הסתכלתי על הרמזור וחשבתי לעצמי מה כבר הרמזור מלמד אותי בעבודת ה'? ומיד שמתי לב שקודם כל הרמזור גורם שהתנועה בכביש תהיה זורמת וללא תקלות ותאונות ח"ו. כי יש בכביש עוד מספרי כלי רכב ושזה נוסע – זה צריך לעצור וחוזר חלילה... אם אני לבד ירצה לנסוע בכביש ולא להתחשב בשני שגם רוצה לנסוע אזי תהיה ח"ו תאונה... וזה מלמד אותנו גם בעבודת ה', שהעליה שלי לא תהיה על חשבון החבר ח"ו!!! כמו שסיפרו בעלי המוסר על אחד שקם בבוקר לסליחות באשמורת הבוקר והרעיש והעיר את כל בני הבית... כמובן שזה דוגמא קצת יותר צועקת... אבל יש גם הרבה מאוד דוגמאות מזה בחיי היום יום שהם יותר עדינות ושצריך לשים לב אליהם... שהעליה שלי לא תהיה על חשבון הזולת!!! אם אני לבד רוצה להתקדם ולנסוע בלי להתחשב בשני, תיזכור זה יכול לגרום לתאונה!!! אם נתחיל להבין שיש זמן שאני צריך לעצור רגע, כדי לוותר לחבר, שהחבר עכשיו יסע ויתקדם... אז מיד יהיה לי דרך בטוחה יותר ללכת ולהתקרב להשי"ת, אך אם אני ניכנס בתוך גבול חברי אזי ח"ו יכולה להיווצר תאונה שמפסיקה הדרך לעליה... עוד שמתי לב, שהרמזור אדום צריך לעצור! אדום מרמז על דין כידוע, שאדם רואה שהדינים מתגברים צריך לעצור, לידום, לשתוק! חכי כמעט רגע עד יעבור זעם... אם לא תתלונן אם תדע לעצור ולחכות.. מיד יגיע האור הירוק ותוכל להמשיך ולהתקדם בעבודת ה'... העיקר באותו הרגע שאתה רואה דינים שתוק ואל תתלונן, תמתין ותצפה לישועת ה'... אם תנסה להתקדם ולהתלונן בזמן האדום, ח"ו אפשר לגרום לתאונה... באותו רגע צריך לשתוק ולהמתין לישועת ה'!! אור ירוק מרמז תשובה כמ"ש וירק את חניכיו – הוריקן בפרשת שופטים לעשות תשובה (עיין תורה יא על מאמר חז"ל למתא ירקא), שמרמז לאדם שדוקא ע"י תשובה הוא יכול להמשיך ולהתקדם בעבודת ה'. ועיקר הרמזור הוא בצומת וזה נקרא פרשת דרכים. ורבנו מסביר (לקו"מ תורה ד) הגיע לפרשת דרכים זה הצדיק ויום המיתה עיי"ש. היינו שבכוח הצדיק שמעורר אותנו מהשינה לזכור שתמיד בכל רגע אנו בצומת בחיים ברגע זה אפשר להתקדם בעבודת ה' כי תזכור בצד השני מחכה לך יום המיתה... ובכל רגע ורגע אתה יכול לאסוף אוצרות לאותו היום האחרון שילך לפניך צדקך... חטוף ואכול תורה ותפילה... וזה הפרשת דרכים שזה הצדיק.... ופעמים שמגיעים לצדיק ויש אור אדום שמלמד אותך שצריך לעצור לידום ולשתוק... ולפעמים אור ירוק שהצדיק מוליך אותך ומקדם אותך בעבודת ה'... ולפעמים רואים אור צהוב, שפשוט לא מבינים אם עכשיו צריך לעצור או ללכת... אבל מה שבטוח שהרמזור הזה שבפרשת הדרכים אם תשמע לו אז תזכה לעבור הכל בשלום בעזר השי"ת. וצבעי הרמזור הם אדום צהוב ירוק, ר"ת בגימטריא קא עה"כ עולה ק"ב כמנין אמונה. שהן שעובר עליך אדום, צהוב, או ירוק, תתחזק באמונה בכח הצדיק שהוא בפרשת הדרכים, ועי"ז תזכה לעבור את הכל בשלום. והכל לחיזוק בלבד.

למעלה