רמות THS

azuri

New member
רמות THS

אישתי עברה כריתת בלוטת התריס בעקבות גידול ממאיר ומטופלת בעזרת אלקרוסיןה-THS היה בתחילה גבוה וירד בעקבות הטיפול לרמה של 14.5 . הרופאה אמרה לה שהיא צריכה להגיע לרמה של 0.5 מכסימום. בעקבות אישפוז נוסף עקב בעיות קצב לב לא סדיר נערכה לה בדיקה בבית החולים והתברר שרמת ה-THS ירדה לרמה של 0.0168 וה-T4 עלה לרמה של26 . שאלתי האם יש קשר בין הטיפול שעברה (אמבילציה) לבין הרידה של רמת ה-THS וכן מדוע הרמה ירדה בצורה דרסתית ומהירה. ומה אומר רמה גבוה של T4.

TSH ואבלציה

שלום לך, אני לא בטוחה שהבנתי את מה שאישתך עברה. האבלציה שאתה מדבר עליה, האם אתה מתכוון לקבלת יוד רדיואקטיבי להרס שאירית הבלוטה, או לאבלציה של מוקד הפרעות הקצב בלב? בכל מקרה הרופאה צודקת בכך שיש לשאוף ל-TSH נמוך. אני לא כל כך יודעת למה הוא ירד כל כך מהר. האם העלו לה את המינון? האם הפסיקה לקחת טיפול תחליפי בהורמונים? אני מניחה שבערכים האלה יש בהחלט אפשרות שהפרעות הקצב נגרמו או הוחמרו ע"י המצב של פעילות יתר שאליו הגיעה עם הטיפול בטלטרוקסין. ה-T4 הגבוה ביחד עם ה-TSH הנמוך מצביעים על פעילות יתר של בלוטת התריס, שבמקרה של אישתך נגרמה ממינון מופרז של אלטרוקסין.

azuri

New member
THS ואבילציה

אישתי עברה אבילציה של מוקד הפרעות קצב.והפרעות הקצב היו קודם שכרתו לה את בלוטת התריס.הגידול התגלה בעקבות הגעתה לבית החולים עקב הפרעות קצב. נכון לאחרונה הגדילו לה את המינוןל200 מ"ג ליום עקב אי ירידה של הTHS . בסיום תשובתך את כותבת על פעילות יתר של בלוטת התריס אבל הבלוטה נכרתה בשלמותה. האם בעקבות הפעילות יתר היא צריכה להמתיןלתור הבא שהוא בעוד חוד וחצי ולגשת בדחיפות למרפאה אנדוקרילוגיה בתודה

TSH ואבלציה

שלום לך, אם כך, אז באמת הפרעות הקצב אינן ממש קשורות ברמות הורמוני התריס, אם כי רמות גבוהות אינן מטיבות עם הלב באופן כללי. כמובן שמה שיש כרגע לאישתך זו לא פעילות יתר במובן המקובל של המילה מכוון שאין לה בלוטה. אבל, התוצאה של מינון יתר היא דמוית פעילות יתר כי רמות ההורמונים גבוהות, ה-TSH מדוכא, ויכולים להיות סימפטומים אופייניים של פעילות יתר: עצבנות, נדודי שינה, אי סבילות לחום, רעד, דפיקות לב מהירות, שילשולים, ירידה במשקל וכו'... אני מניחה שאישתך לא אישה מאד צעירה, לכן לא רצוי להשאיר אותה תקופה ארוכה במצב הזה. אני לא יכולה להדריך אותך לגבי מינון כי צריך להכיר את ההיסטוריה של כיצד הגיעו למינון של 200 ליום, כדי לדעת בכמה להוריד לה. אני לא בטוחה שהכרחי שתגש לרופא האנדוקירנולוג שמטפל בה. יתכן כי ניתן להסדיר זאת טלפונית (אני בהחלט עושה זאת עם הפציינטים שאני מכירה, במיוחד אם יש קושי למצוא להם תור בהקדם במרפאה), אבל צריך לעשות את זה כבר ולא כדאי לחכות עוד חודש וחצי. בהצלחה!

למעלה