רמדיל או קורטיזון

rinmaz

New member
רמדיל או קורטיזון

שלום לכלום, יש לי כלב מבוגר מאד שלאחרונה החל לסבול מדלקת בפרקים והוא אינו מצליח לעמוד על הרגלייך וללכת יותר מכמה דקות. אני בדלימה וטרינר אחד המליץ על טיפול בתרופות מסוג לא סטוריאידים כגון רמידיל ווטרינר אחר המליץ על קורטיזון. איזה מבין שני הטיפולים עדיף מבחינת תופעות לוואי ואקטיביות בברכה רין

לא סטרואידיות

חד וחלק, בוודאי בכלב מבוגר מאוד. תופעות הלוואי של סטרואידים קשות הרבה יותר. גם לתרופות שאינן סטרואידים (רימדיל ופרוויקוקס הן הנפוצות) יש תופעות לוואי אבל פחותות בהרבה. אם מדובר על טיפול ארוך טווח כדאי להוסיף פמוטידין (גסטרו) לצמצום ההשפעה על מערכת העיכול [נכון לשתי קבוצות התרופות]. רק במידה והכלב מאוד סובל והתרופות הללו כלל לא עוזרות יש לדעתי טעם לתת סטרואידים. כלומר - אם איכות החיים שלו פגועה ביותר למרות טיפול, אין לי מה להפסיד מלתת סטרואידים. כל עוד יש לי מה להפסיד ויש סיכוי שדברים יותר בטוחים יעבדו אני לא רואה טעם להתחיל ישר בסטרואידים.

plusultra

New member
תופעות לוואי

האם תוכל להרחיב לגבי תופעות הלוואי של תרופות לא סטרואידיות? הכלב שלי מקבל פרויקוקס כבר קרוב לשנתיים (הוא בן 12-13). מזה שנה וחצי בערך יש עליה הדרגתית באנזים אלקליין פוספטאז ובבדיקה האחרונה יש עליה גם ב- ALT האם תתכן פגיעה בכבד לאחר שימוש קבוע ארוך-טווח? תודה!

דרזאב

New member
בחירת תרופות

בחירת תרופות לכל בעל חיים (ובודאי לכלב מבוגר) תלויה במשתנים רבים. לא ניתן לתת תשובה רצינית באינטרנט לגבי כלב ספציפי! באופן כללי ניתו לומר את הדברים הבאים: תרופות לא סטרואידיות כגון רימדיל ופרביקוקס מיועדות באופן ספציפי לטיפול בבעיות פרקים (הרימדיל גם לשיכוך כאבים באופן כללי) ולכן הן לרוב הבחירה הראשונה לטיפול בבעיות אלו. השפעות לוואי אפשריות של כל הקבוצה של תרופות אלו (ישנן עוד תרופות מאותה משפחה) כוללות גרימת כאבי בטן, כיבים מדממים במערכת העיכול, פגיעה בכליות ופגיעה בכבד. חשוב לציין שבעיות אלו הן נדירות למדי. גם לסטרואידים יש אפקט מפחית דלקת על הפרקים אבל הרבה יותר השפעות מערכתיות - מגביר תאבון, מגביר שתייה והשתנה, הלחתת יתר וגם כן יכול לגרום לכיבים מדממים במערכת העיכול ובפגיעה בכבד. השפעות הלוואי של הסטרואידים נפוצות יותר אך תלויות במינון ולרוב קלות יחסית. הסטרואידים לרוב זולים משמעותית מהלא סטרואידים. לא משנה באיזה תרופה בוחרים, בשימוש ממושך/קבוע יש לעקוב אחר המצב הקליני של הכלב וכן אחרי מדדי הדם, במידה ויש שינוי לרעה במדדים רלבנטיים (כמו במקרה הנל) , יש לבדוק האם השינוי קשור למתן התרופה ובמידה והתשובה חיובית, יש להפסיק את השימוש בתרופה ולשקול טיפול חליפי. זאב

למעלה