רמאות כנגד עצמאים

bareket57

New member
רמאות כנגד עצמאים

שלום וברכה, אני מובטלת בת 44 והסיכוי שלי לחזור לשוק העבודה אפסיים. לפיכך אני נאלצת להתפרנס כעצמאית בתחום שירותי המשרד (הדפסות, תרגומים וכו'). מצב זה גורם לי להיות תלויה בחסדיהם של לקוחות. לפני כ-4 חדשים הזמין עו"ד המתגורר באיזור יוקרה בארץ מספר הדפסות. אחרי שסיימתי את העבודה הוא סירב לשלם לי בטענה כי יש לי שגיאות כתיב (סה"כ הוא מצא 2 מלים כתובות באות קטנה במקום אות גדולה). כמות ההדפסות היתה שווה ליום עבודה. החלטתי לא לוותר לו והגשתי תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. דרשתי את התשלום בתוספת ריבית והצמדה (=הלנת שכר) והוצאות נסיעה ואגרת בית משפט וכן עגמת נפש. השופט החליט לרחם על ה"קשיש החולה" (שרמת ההכנסה שלו מאפשרת לו לנסוע ברכב עם נהגת צמודה) ופסק לי רק את הקרן בתוספת 50% מההוצאות ולא חישב לי את המגיע לי בגין עגמת נפש והלנת שכר. חשבתי להגיש ערעור ולכן התייעצתי עם ידיד שהוא עו"ד והוא אמר שבמקרה שלי הסיכוי לזכות בערעור הוא אפסי למרות שנפלתי קרבן לעינוי דיני מצד השופט. אני חברה בפורום באינטרנט של עצמאים ונשים רבות כתבו לי שהן נפלו קרבן לאותו עוה"ד שנהנה מיד חפשית כבר זה שנים. פרט נוסף: אותו עוה"ד הנוכל נתן לי אגרופים כאמצעי לגעת בגופי ואני אישה נשואה. הנשים האחרות שנעקצו על-ידו גם כתבו שהוא נהג לגעת בהן. רציתי להתייעץ כיצד אוכל לתקן את העוול שהשופט מבית המפשט עשה לי בפסיקתו מבלי להיגרר להוצאות כספיות (ההכנסות שלי כה נמוכות שאני עדיין פטורה מתשלום מס הכנסה, דמי ביטוח לאומי, ומע"מ)? בתודה מראש, אלישבע ע. לוי

הממ... אמנם איני עו"ד אבל ..

אני לא בטוח שהמושג "הלנת שכר" קיים כשאין יחסי עובד-מעביד. ובגלל שהוא לקוח שלך - ולא מעביד שלך - אני לא בטוח שזה היה נכון להעלות את זה. לעניין ההוצאות - על איזה הוצאות תבעת ? (היה פירוט של ההוצאות ? או סעיף הוצאות כללי של X ש"ח ?) ולעניין עגמת הנפש - אני חושב שהמושג הזה בשימוש יתר, ולא תמיד בצדק. ברור שנפגעת מכך שהוא לא שילם - אבל בין כך לבין עגמת נפש (שמגיע בגינה פיצוי במשפט) לדעתי יש מרחק. בכל מקרה, זכרי שאני לא עו"ד ואין לראות את הכתוב כייעוץ מסוג כלשהו. כדאי להתייעץ גם בפורום חוק ומשפט כאן בתפוז.

למעלה