"רלקסין"

בלבי

New member
"רלקסין"

מישהו התנסה/מכיר את המוצר (של חברת תרימה) ? ובהשוואה לסנגה נייט ? כמה זמן מותר להשתמש במוצרים אלו ברציפות ? תודה

קובי כ

New member
רילקסין קיים בשוק מספר שנים

מכיל ולריאן בריכוז גבוה מזה שבסונגה נייט. סונגה נייט מכיל גם מליסה בניגוד לרילקסין שמכיל רק ולריאן. שניהם טובים בשימוש ואיזה טוב מהם - צריך לנסות ולראות. לגבי שימוש ממושך - לא ידוע על התמכרויות לא לחומר אבל אני מניח שמי שסובל מלחצים וחרדות +/- הפרעות שינה לאורך זמן ראוי שיבדוק את הבעייה יותר ביסדויות אם זה דרך רופא או במקרה "נפשי" ע"י פסיכולוג או פסיכיאטר.

בלבי

New member
תודה רבה לך

אני אכן סובלת מלחצים וחרדות + הפרעות שינה לאורך זמן. ובכלל ממצב בריאותי "מורכב" (מחלה אוטואימיונית שגורמת לי סבל רב). אני משתמשת בנוקטורנו מזה שנה וארבעה חודשים. הגוף פיתח תלות וגם סבילות וכבר לא כל מגיב לכדור... גם אחרי שכבר העלתי מינון...ואני חייבת לישון! לאחרונה קיבלתי "תיגבור" מהנויירולוג שלי של כדור ממשפחת הבנזודיאזיפינים. זה בהחלט עזר אבל אחרי שבועיים חזרתי אליו כי החלטתי שאני חייבת פתרון אחר כיוון ואני חוששת מהתמכרות למשפחה הזו. (אגב, אולי אתה תוכל להסביר לי מה כל כך "בעייתי" במנגנון הפעולה של הבנזודיאזיפינים? והאם זה באמת יהיה כל כך נורא להשתמש כמה חודשים ? ) אז זה היה הרעיון של הנויירולוג שלי לנסות את הרלקסין. ביחד עם הנוקטורנו, כמובן. לדעתך זה "מותר" בכלל?? אני השתמשתי ומשתמשת לסרוגין בסנגה נייט, ומאוד מרוצה !! לדעתי תכשיר מעולה. אבל צריכה משהו "חזק" יותר לימים אלו... וחשבתי שאולי דווקא "בומבה" של ולריאן יכול להשפיע טוב. הרופא שלי לא מבין בצמחים, הוא אפילו לא יודע מה הרילקסין מכיל, הוא רק אחר לי שהמוצר "מצויין". (אגב, כדורים משפחת ה ssri גורמת לי לעוררות שמשבשת לי עוד יותר את השינה. ניסיתי לוסטרל, ציפרלקס, סרוקסט ואפילו מירו - לא הולך. ירדנו מהכיוןן הזה) מחפשת עזרה ופיתרונות לתקופה קשה... אני בפיקוח רפואי צמוד. ...ולפעמים לרוקח מבריק יכול להיות רעיון תותחי שיתן מענה ... אני בטוחה שהמצב זמני. הכל משתפר ובמגמה חיובית. פשוט זקוקה לעזרה עם השינה כרגע... אשמח לכל הצעה, המלצה, רעיון שתוכל לתת לי ... המון תודה מראש

קובי כ

New member
בלבי שמעי ../images/Emo13.gif

קודם כל שווה לך לנסות את "רילקסין". יש איתו תגובות לא רעות ואכן מדובר בצמח מרפא ולריאן שעובד בדומה לבנזודיאזפינים אבל לא אמור לגרום לתופעת הסבילות של הבנזודיאזפינים. וכך לגבי הבנזודיאזפינים - הם גורמים לתופעה המכונה סבילות - שזה אומר שאחרי כמה שבועות של שימוש בתרופה היא הופכת להיות פחות יעילה ופחות טובה. שמח לשמוע שסונגה נייט עזר אבל גם ממליץ לנסות את הרילקסין במקום הסונגה נייט, כי הוא חזק יותר במינון הולריאן ולכן בלילות או ימים קשים - ייתכן והוא יעבוד טוב יותר מסונגה נייט. כמה מילים לגבי הולריאן - זהו צמח מרפא שקיים בשימוש מאות שנים. הוא נחשב לצמח שגם מוכר במשרד הבריאות כחומר פעיל לכל דבר. העולים מרוסיה מכירים אותו היטב - שם הוא היה שכיח מאוד בשימוש. לא ידוע על סבילות לצמח המרפא בניגוד לבנזודיאזפינים. ועוד המלצות לגבי שינה - לנסות את המלצות הגיינת השינה כמו לא לישון בצהריים, לא לשתות או לצרוך מזון מעורר לפני השינה. מציע לך להיוועץ עם הרופא שלך במידה וכדור כמו אוטרקס יכול לעזור לך. הכדור הזה אמנם הוא אנטיהיסטמיני (דהיינו נוגד אלרגיה) אבל הוא מרדים ויכול להיות שיתאים לך. את כמובן צריכה להיוועץ עם הרופא שלך אם הכדור הזה מתאים לך. והוא גם מחייב מרשם מה שמחזק את הטענה שאין להשתמש בו ללא הוראת רופא
מקווה ומאחל לך שבקרוב אכן תצאי מהמצב ותמצאי את הדרך הנכונה להתמודד עם בעיית השינה

למעלה