רכישת ציוד-דעתכם

תמירי

New member
רכישת ציוד-דעתכם

לאחר שסיימתי את קורס כוכב שני וברזומה שלי 17 צלילות אני מתלבט האם לרכוש ציוד ואיזה? מכייון שאני בקשר עם דוגית -אוקטופוס יש להם מבצע כדלקמן: מאזןmares -vector chrom וסת -מארס- דרגה ראשונה R2 דרגה שניה MR12 ORBITER אוקטופוס VIPER קומבו- SUUNTO-CB52 חליפה חצי יבשה שני חלקים מארס THERMIC CLASSIC תיק ציוד מתנה סה"כ העלות הכללית היא כ- 4000 מה דעתכם? תודה מראש לתשובות הרציניות, תמיר

decompresion

New member
בעניין ציוד..

מנסיוני האישי בלבד- דרגות ראשונות SPIRO מאוזנים ולא מאזנים(יצא חדש-TITAN) עובדים טוב גם לSAFEAIR ולוקחים עומק יפה. דרגה ראשונה MARES MR12 למרות שזה MARES יצא טוב. דרגה שניה AQUALUNG החדשה"LX" מקבלת מחמאות רבות. יותר פשוט "קוסטו". עם הזמן תתבגר לAPEKS FLATHEAD עם דרגה שניה-TX100 מאזן: תבדוק אפשרות לחיבור 2 מיכלים ותוודא שיש טבעות נירוסטה מולחמות שתפורות ישירות לגוף המאזןץ תראה אם יש גם טבעות בתחתית המאזן. ברמות המתחילות אני לא צצליץ לקנות פרפר וכשתגיע לרמה תקנה מאזן מיוחד לצלילות מטורפות. כמו כל ה-ZEAGLE ו DIVERITE. חליפות זה סיפור לא בעייתי. תקפוץ ל SEPA או שוא-ים ותקנה חליפה תפורה אישית במחיר לא רע בכלל. או שתקנה חליפה רגילה 5 מילימטר או 3מילימטר שאלות? תענות? הוספות? בבקשה...

javierg

New member
קניית ציוד

הערה קטנה: הדרגה הראשונה שהוצעה לך היא R2. הדרגה השנייה היא אורביטר. ה-MR12 לא קשור לדרגה השנייה. MR12 היא סוג אחר של דרגה ראשונה של מארס. אם יש לך בעיה עם המחיר (נראה לי קצת גבוה) כדאי לך לבדוק כמה אפשרויות: ייתכן ובחלק מהפריטים שהוצעו לך תוכל למצוא חלופות זולות יותר. אני מדבר בראש ובראשונה על החליפה (לדעתי כל ה-Thermic ושאר ציפויי הטיטאניום הם חארטה. לך על חליפה נוחה ובמידה שלך). קומבו: הייתי לוקח את הכי פשוט. הדבר היחיד שחשוב בו הוא שיהיה לו מד לחץ ומד עומק. אתה משלם לא מעט בשביל שיהיה כתוב עליו SUUNTO. וסת? לדעתי החלק היותר חשוב הוא הדרגה הראשונה. ה-R2 היא דרגה מאוד אמינה שמשמשת את מרבית המועדונים בארץ (גם בגלל שהיא הכי זולה, אבל לא רק). לגבי הדרגה השניה והאוקטופוס: יכול להיות שתמצא דרגות שניות יותר זולות מאורביטר ווייפר. מאזן: לא מכיר את שלך, אבל תבדוק שאין דגם שנראה אותו דבר והוא בצבע שחור במקום "כרום" ואולי עולה 400 ש"ח פחות. תופתע על איזה כמות מינמילית של תוספות משלמים כמות מקסימלית של תוספת מחיר. התיק לא במתנה, המחיר שלו מגולם בתוך כל ההצעה. זו דעתי. בכלל, תכנס לאתר של דוגית ותראה איך אתה יכול לחבר את כל הציוד הזה ובאיזה עלות. תוכל לעשות כל מיני שילובים כדי לקבוע את טווח המחירים שאתה רוצה. עוד אפשרות היא כמובן ציוד לא של MARES. נדמה לי שאפשר למצוא חבילות ציוד יותר זולות משמעותית כמו ציוד של Beuchat. שכחת לציין מחשב בהודעה שלך. לדעתי הוא יותר חשוב מתיק ציוד יוקרתי או קומבו סופר דלוקס.

ניב ד

New member
נראה לי קצת יקר

ולגבי הוסת - הדרגה הראשונה היא טובה אבל היא הבסיסית ביותר שיש. כדאי לשדרג לפחות ל MR12. הקומבו של סונטו הוא טוב אבל לטעמי מאד מאד לא נוח. אתה יכול לחסוך קצת ולקחת קומבו בסיסי יותר (אבל בשום אופן לא קומבו שמן). באופן כללי ההצעה נראית לי טיפ טיפה יקרה - תנסה להתמקח איתם. בעולם המוזר של חנויות צלילה אין שום קשר בין המחיר הרשמי, למחיר שמוצא לך, למחיר שאתה משלם בסוף. אל תתבייש להתמקח כאילו אתה קונה עגבניות - ברוב המקרים הם די מתים למכור. באופן כללי לפני שאתה קונה - תעשה סיבוב בכל החנויות: סנפיר, שבא ים, דוגית, ימבטבע-ספא ואפשר גם מדוזה ותתרשם מהציוד והמחירים - אולי תמצא משהו יותר מתאים לך. בכל מקרה תזכיר תמיד שאתה מהפורום - זה עשוי לעזור.

javierg

New member
מה רע בקומבו שמן?

יש לי כזה כבר שלוש עשרה שנים והוא עובד מצויין. למעשה, יצא לי לראות בכל תולדות הצלילה שלי מספר מדי עומק של חברים מתקלקלים וכולם היו של סונטו, ולא מבוססים על שמן אלא על קפיץ... אשמח אם תאיר את עיני בנושא הבעיתיות של מדי עומק מבוססי שמן.

ניב ד

New member
לא אמרתי שהוא לא טוב, אבל

אני ראיתי כמה מדים כאלה מפתחים דליפות ובאופן כללי יותר בעיות.

maz

New member
לא מבצע משהו ../images/Emo31.gif

לפני חודשייים קניתי ב red sea sports club באילת ציוד ב- 3400 ש"ח: חליפה חצי יבשה (לונג ג´ון + חלק עליון) 5 מ"מ של SEPA סנפירים Plana avanti x3 של mares נעליים של poseidon מאזן Powerlift Photic של Poseidon קומבו שמן של poseidon וסת + אוקטופוס T20 של apex דרגה ראשונה מאוזנת של apex (אני לא זוכרת את הדגם, נדמה לי DS1) תיק ציוד נדמה לי שהם סגרו את החנות בעיר (מתחת למלון לגונה), אבל עדיין מוכרים במועדון manta. כדאי שתבדוק מה הם יכולים להציע לך. בכל מקרה - תעשה סקר שווקים, רצוי עם מישהו שיש לו קצת ניסיון, ואני מסכימה, ניתן בהחלט להתמקח. תהנה

קובי.ש

New member
קניה נכונה

לפני שנה עברתי התלבטויות דומות לשלך ולבסוף רכשתי ציוד מהמכרז של המדינה (דרך דוגית) ומחנות המפעל של ספא ואני מרוצה מאד. גם מהציוד, גם מהמחיר וגם מהשירות - במיוחד של ספא. הציוד שלי עלה כ 2700 (! בלבד) וכלל מאזן של מארס (בחצי מחיר מהמיכרז של המדינה) ווסתים של קרייסי וחליפת 5 ממ שני חלקים ותיק. איני יודע מה קורה היום אבל המסר הוא לעשות שופינג טוב, לחפש בחנויות הפחות נוצצות, לא להתפתות ולרכוש דגמים חדשים ונוצצים או "פטנטים מעולים" - לרכוש ציוד בסיסי אך אמין המוכר היטב וניתן לטיפול בקלות, להתרגל אליו, ללמוד יותר את דרישותייך עפי אופי הצלילות שלך ובהדרגה לשפר את הציוד בהתאם. תוכל כך לחסוך כסף רב שישמש אותך הלאה.

למעלה