רכישת סוס ראשון

osnat82

New member
רכישת סוס ראשון

שלום לכלום

מעוניינת לרכוש סוס בפעם הראשונה. לפני כ 3 שנים עשיתי קורס רכיבה מערבית. היכן ניתן לרכוש סוס במחיר סביר ומה כמובן צריך לבדוק לפני הקנייה?

תודה

jgut

New member
קודם כל מומלץ להגדיר לעצמך

מה את מחפשת בסוס. גיל\אופי\סגנון עבודה.

להערכתי הכי חשוב למצוא איש מקצוע שאת סומכת עליו שילווה אותך בתהליך. הוא\היא יוכלו לעזור לך למצוא את הסוס המתאים בתקציב שלך.

כשבודקים סוס לקניה עושים מספר דברים. קודם כל מנסים אותו לראות שהוא מתאים באופי ולסגנון עבודה. אחרי זה עושים לו בדיקת קניה ע"י וטרינר סוסים שסומכים עליו.

כדי שנוכל לעזור לך, מספר שאלות:
לאיזה מטרה את רוצה לקנות סוס?
למה את מתכוונת שעשית קורס רכיבה מערבית. האם לקחת שיעורים או עשית קורס הדרכה?
מה רמת הרכיבה שלך?
היכן את מתכננת להחזיק את הסוס?

osnat82

New member
סוס ראשון

אני מחפשת סוס לרכיבה בזמני הפנוי, הוא יהיה בפנסיון. רמת הרכיבה שלי היא בסיסית ביותר , עשיתי קורס בסוסים ואנשים כדי ללמוד מעט על סוסים .
אני מחפשת סוס במחיר של עד 10 א' ש"ח.

אודה לעזרתכם

תודה

jgut

New member
אז את חייבת איש מקצוע שיעזור לך

למצוא ולהתאים לך סוס.
במקום שתעשי פנסיון אין מישהו שיכול ללוות אותך בתהליך?
האם את תהיי רוכבת יחידה על הסוס?

אגב, אם את רוכבת רכיבה בסיסית תצטרכי איש מקצוע שילווה אותך גם בהמשך הדרך.
חשבת לבדוק גם אופציה של במקום לקנות סוס, לעשות חצי פנסיון? לדעתי זה אופציה מאוד טובה בתור סוס ראשון. זה נותן נחיתה רכה יותר לתוך עולם הסוסים.

giri

New member
היי אוסנת

אחזקת סוס דורשת הרבה ידע, ולכן אם החלטת ואת נחושה לרכוש סוס, הקפידי להיות מלווה באיש מקצוע שיעזור לך.
אם את לא מומחית, את חייבת שמישהו מנוסה ירכב על הסוס חוץ ממך, אחרת תגלי בדרך הקשה שצריך לתחזק את הסוס מבחינת התנהגות וכושר, ולך אין את הכלים לכך.
לעבור ממצב בו משתמע שאת לא רוכבת בצורה סדירה כעת לבעלות על סוס, שזה אומר מספר פעמים בשבוע להגיע ולטפל ולרכב, נראה לי קפיצה ענקית. חשוב להבין גם שברגע שקנית סוס, גם אם תחליטי שזה לא מתאים לך, זה יכול לקחת הרבה זמן עד שתצליחי למכור, ובינתיים את אחראית לסוס.
מסיבות אלו וסיבות נוספות - אני במקומך לא הייתי קונה סוס אלא עושה חצי פנסיון על סוס של מישהו אחר, ואם אחרי זמן מה תגיעי למסקנה שמתאים לך ואת מעדיפה סוס משלך, אז תקני.
את העצה הזו אני נותנת לך אחרי שאני קניתי סוס לפני חמש שנים, ובדיעבד היה עדיף לו הייתי עושה חצי פנסיון, ולכן היום, אחרי שעברתי למדינה אחרת לפני שנה, אני אפילו לא שוקלת רכישה ומראש חיפשתי חצי פנסיון (וזה מה שיש לי כרגע). אני לא בטוחה שעם רמת העיסוק שלך עם סוסים כרגע, יש לך תמונה מלאה של כמות כאב הראש שכרוכה בבעלות. לפחות זה לא משתמע מהמעט שכתבת.

לשאלתך המקורית, על רגל אחת, מה צריך לבדוק:
עלויות - עלות אחזקת הסוס שמה את מחיר הרכישה בכיס הקטן. פנסיון, פרזול, וטרינריה, ציוד, ביטוח, מקרי חירום, עלות שיעורים, עלות אימון (את לא רוכבת מנוסה מספיק בשביל לתחזק סוס לבדך). מדובר על אלפי שקלים בחודש, וחשוב לוודא שיש לך את האפשרות לעמוד בעלויות הללו לתקופה ארוכה למקרה ש"תתקעי" עם הסוס, זאת בלי לקחת בחשבון שמישהו יעשה עליו פנסיון וכו' כי את עלולה למצוא את עצמך בלי (קרה לי). אם הסוס מושבת מעבודה בגלל בעיה רפואית את עדיין משלמת פנסיון ויש עוד חשבונות וטרינריה מאד יקרים.
יכולות של הסוס ביחס למה שאת צריכה
מבנה, גיל ובריאות של הסוס - ע"י בדיקת וטרינר
יכולת להתמודד עם הסוס מבחינת אופיו וכו' - חוות דעת של המדריך + רכיבות נסיון
דברים מיוחדים - האם הסוס סובל מבעיות ידועות כגון בליעת אוויר, גרדת, פרסות נוטות לריקבון, בעיות עיכול וכו'
ציוד - לפעמים את יכולה לקנות עם הסוס את הציוד יד שניה, ואם כן שווה מאד לשקול, כי ציוד חדש ברמה בסיסית יעלה יותר ממה שהקצבת לסוס

בטח יש עוד דברים, שלא עולים לי כרגע.
הדבר העיקרי שעולה לי זה לנסות לחשוב איך להגיד לך בצורה עדינה אבל משכנעת שנשמע לי שאת די מתחילה בתחום ושמתחילים צריכים לא לקנות סוס משלהם, חד וחלק.
קחי את זה בצורה הכי חיובית שאפשר - אני מנסה לחסוך לך עוגמת נפש (ולסוס בעיות).

hanyou12

New member
אני הייתי גם מפנה

לשרשור הזה שאני פתחתי בעבר:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=382&MessageId=161698892
אם אתם זוכרים גם אני התלבטתי בנושא ובעזרתכם החלטתי לדחות קצת עד שאהיה בטוחה יותר כלכלית.
התגובות שרשמתם שם היו ממש במקום ואני חושבת שהן יכולות לעזור גם פה.

ד"א בנוגע לציוד - אני מאמינה שסוס ב-10000 ש"ח שבא עם ציוד אכן קיבל ציוד שהותאם לו, אבל הרבה פעמים מוצאים כל מיני אנשים שמוכרים סוסים במחירים כאלה ופחות שפשוט קנו ציוד בלי להתאים אותו לסוס. בחווה שלנו עשו בשנה שעברה סדנה עם מדריכה מארה"ב שהסבירה למשתתפים איך מתאימים אוכף לגב של סוס לפי הצרכים שלו כדי למזער את הנזק ברכיבה. אני לא השתתפתי בסדנה אבל הבנתי שהמדריכים למדו מזה המון. אבל לא כל בעלי הסוסים מכירים בנושא ובחשיבות שלו (במיוחד לא כאלה של 10000 ש"ח ומטה).
אני הייתי ממליצה לקנות עם הציוד רק אם מישהו מקצועי בדק שהציוד באמת מתאים לסוס הספציפי. זה אכן מוזיל עלויות אבל לא צריך לבוא על חשבון הנוחות של הסוס והרוכב :).

למעלה